صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارشی مستند درباره رابطه یک "پژوهشگر انقلاب" و "سازمان جاسوسی آمریکا"

۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۸:۵۳
کد خبر: ۱۷۵۰۸۳
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
اخیرا کتاب خاطرات رحمت الله مقدم مراغه‌ای با تحریفات بسیاری در مورد وقایع و حوادث انقلاب، منتشر شده و آزادانه و بدون هیچگونه پاسخ و جوابیه، با وارونه نمایی واقعیات تاریخ انقلاب، در بازار کتاب ایران عرضه می‌شود. برخی از اسناد لانه جاسوسی آمریکا، حکایت از عمق سرسپردگی این عنصر خود فروخته دارد.
به گزارش گروه سیاسی ، متاسفانه اخیرا کتاب خاطرات رحمت الله مقدم مراغه‌ای با تحریفات بسیاری در مورد وقایع و حوادث انقلاب، منتشر شده و آزادانه و بدون هیچگونه پاسخ و جوابیه، با وارونه نمایی واقعیات تاریخ انقلاب، در بازار کتاب ایران عرضه می‌شود. برخی از اسناد لانه جاسوسی آمریکا، حکایت از عمق سرسپردگی این عنصر خود فروخته دارد.

نام اصلی: رحمت الله مقدم مراغه‌ای
 نام رمز: اس. دی. پروب

به گزارش روزنامه کیهان؛ مقدم مراغه‌ای از سال 1332 دوست دیرینه قرارگاه سیا در تهران بوده  و از آبان 1340 تأییدیه عملیاتی برای استفاده در دادن گزارشهای سیاسی و همچنین تبلیغات خصمانه مخفی «بر علیه مخالفان آمریکا» برای وی صادر شده است. سند این مطلب در اسناد پرونده شریعتمداری با عنوان «سند شماره 12» ثبت شده است.

پس از انتصاب مراغه‌ای به سمت استاندار آذربایجان از سوی دولت موقت، آمریکاییها تصمیم می‌گیرند از طریق اس. دی. پرنک مجدداً رابطه خود را برقرار کنند. ظاهراً این امر صورت نمی‌گیرد تا اینکه درمرداد ماه 58 قرار می‌شود به محض اینکه مقدم از آذربایجان به تهران بازگشت، هاسه گاوا، یکی ازعوامل سیا در سفارت ژاپن وی را برای برقراری تماس مجدد به رئیس قرارگاه سیا درتهران معرفی کند بالاخره پس از معرفی، ملاقاتها هر هفته در منزل هاسه گاوا صورت می‌گیرد.

مراغه‌ای در تماسهای خویش گزارشات زیادی راجع به دولت، مقامات، جریانات کردستان، شورای انقلاب، مجلس خبرگان و وابستگی‌های خویش به نهضت رادیکال و شریعتمداری می‌دهد. در یکی از ملاقاتها وی برای بهترشدن روابط آمریکا با ایران پیشنهاد می‌کند که یکی از افراد آمریکایی برای گشودن باب دسترسی هیئت نمایندگی یا قرارگاه به علمای دیگر ، با امام ملاقات کند.

وی همچنین در مورد طرحهایی برای تشکیل یک جبهه سیاسی متحد متشکل از نهضت رادیکال خودش، جبهه ملی و حزب جمهوری خلق مسلمان شریعتمداری با سیا صحبت می‌کند. مراغه‌ای هم با بخش سیاسی سفارت «مدت زمانی طولانی» و هم با بخش سیا ارتباط داشته است، بعد از برقراری تماس مجددش در مهر 58، سیا برای جلوگیری از انگشت‌نما شدن وی، از بخش سیاسی می‌خواهد که ارتباط باوی را قطع کند، چون در هرصورت تماس‌های زیاد احتمال مشکوک شدن به وی را  زیاد می‌نمود.

«...4خرداد 58  اعضاء سرّی
 از: رئیس 445413
به: تهران با حق تقدم
 هشدار  شامل منابع و شیوه‌های اطلاعاتی است
 حساس-  اس. دی. جانوس
 عطف به: الف. تهران 53095 ب. رئیس 436211
... رحمت الله مقدم مراغه‌ای همچنین مشهور به سرهنگ دوم مقدم دارای پرونده 237926  201 و هویت رمز می‌باشد. در آبان 1340 تأییدیه عملیاتی برای استفاده در دادن گزارشهای سیاسی و همچنین تبلیغات مخفی خصمانه (در متن اصلی کلمه «تبلیغات سیاه» بجای  «تبلیغات مخفی خصمانه» به کاررفته است م) برای او صادر شد. دوست دیرینه قرارگاه تهران از سال 1332 بوده است. تلگرام 25817کپنهاگ مورخ 9 اسفند 1357 گزارش کرد که به استانداری آذربایجان منصوب شده واس. دی. پرنک / 1 او رانزدیکترین دوست خود درایران دانسته است.» ... مطابق خبراداره مراجعات مرکزی، لمبراکیس در تاریخ 22 خرداد 57 از منزل رحمت الله مقدم دیدار کرد. در آنجاچهار تن از سران جنبش مخالفین یعنی بازرگان، سنجابی، فروهر و سیدجوادی حاضر بودند. آنها به لمبراکیس گفتند که شبستری‌زاده اخیراً پیامی از جانب شریعتمداری به آنها رسانده بود که در آن اطمینان داده شده بود که شریعتمداری بدون آنها با دولت ایران مذاکره نخواهد نمود یا به توافقی نخواهد رسید. شبستری زاده از سران مخالفین و نام اولش حاجی هاشم بود...»

برای اطلاعات کامل‌تر درباره خبرچینی و جاسوسی‌های مقدم مراغه‌ای ر.ک به جلد چهارم از مجموعه کتاب های «نیمه پنهان» تالیف دفتر پژوهشهای موسسه کیهان مطالعه کرد که تیرماه 1379 انتشار یافت.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *