صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنان به راحتی در خودروها سیگار در دست می گیرند/ برخی خانم ها ناخواسته معتاد می شوند

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶:۵۳
کد خبر: ۱۷۴۸۳۹
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برخی زنان گرفتن سیگار داخل خودرو و نشان دادن آن برایشان عادت شده است.
به گزارش گروه جامعه ، پرويز افشار در افتتاحيه کارگاه آموزشی آشنایی با مبانی و اصول حمایت‌های اجتماعی و صیانت از زنان بهبوديافته، گفت: در هزاره سوم نقش سازمان‌های غیر دولتی پر رنگ شده و طبق گفته فعالان و برنامه‌ریزان مدیریت جهانی تا سال 2050 در اکثر کشورها انجام نیمی از امور در دست سازمان‌های غير دولتي و نهادهای مردمی خواهد بود. 
 
وی افزود: عمده فعالیت‌های مربوط به مبارزه با مواد مخدر در بخش حکومتی حدود 20 تا 25 درصد است و بیش از 80 درصد امور بر عهده نهادهای غیر دولتی است. 
 
معاون كاهش تقاضاي ستاد تصریح کرد: یکی از اولویت های اصلی ستاد بحث پیشگیری از اعتیاد است هر چند که در حوزه درمان نیز حدود 90 درصد فعالیت‌های این ستاد توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و همچنین در حیطه کاهش آسیب اقداماتی توسط NGOها انجام می‌شود اما برای تکمیل این حلقه و صیانت از بهبودیافتگان، حمایت‌های اجتماعی و ایجاد اشتغال تضمین‌کننده است. 
 
افشار گفت: نزدیک به 2800 تا 3 هزار NGO به ستاد مبارزه با مواد مخدر معرفی شده‌اند و آنچه چه مد نظر این ستاد است توان افزایی مناسب آنهاست تا بتوانند از سطح ملی و منطقه‌ای در سطح فرا ملی فعالیت خود را ادامه دهند. 
 
وي ادامه داد: زنان و مادران در ایران از قداست ویژه‌ای برخوردار بوده و به عنوان پایه و ستون خانواده‌ها محسوب می‌شود و آینده جوانان در گرو وجود مادران سالم است. 
 
اين مقام مسئول در ستاد با بيان اينكه اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی کانون خانواده را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بسياري از شاخص‌های بهداشتی، ‌اقتصادی و اجتماعی را دچار چالش می‌کند، گفت: به همین منظور موضوع اعتیاد زنان باید بیشتر مدنظر مسئولان باشد و تاکید جدی ما این است که به هر روش ممکن، زنان را آگاه کنیم که به دام اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی نیفتند. 
 
وی افزود: برخی زنان ناخواسته و در پی تبلیغات سوء در آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های ورزشی گرفتار اعتیاد شده‌اند و عده‌ای هم با مصرف مواد محرک، جهت تناسب اندام و لاغری به دام اعتیاد افتاده‌اند، برخی نيز به خاطر اعتیاد همسر و برخی هم آگاهانه، معتاد شده‌اند. 
 
افشار گفت: متاسفانه گاهي زنانی را مشاهده می‌کنیم که دست گرفتن سیگار و نشان دادن آن از پنجره خودرو، برایشان عادت شده است؛ بنابراین سازمان‌های مردم نهاد به یاری معتادان زن بشتابند تا فعالیت‌های پیشگیرانه در حوزه زنان انجام شود،‌ چرا كه آسیب های اجتماعی مانند یک باران و طوفان شدید مرزهای خانوادگی و اجتماعی ما را در مي‌نوردد؛ باید جلوی آن را بگیریم تا چتری گسترانده شود که مردم دچار اعتیاد نشوند. 
 
وي در ادامه ایجاد مراکز اقامتی زنان و کودکان آسیب پذیر را از جمله برنامه های ستاد عنوان کرد و افزود: سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان می‌توانند در انجام این فعالیت، ستاد را یاری کنند، مردم نباید از اسم معتاد به هراس بیفتند و موجب تحقیر و انگ زدن به آنان شوند به همین منظور ما باید واقعیت اعتیاد را به مردم تفهیم کنیم چون اعتیاد یک بیماری مزمن و عودکننده است. 
 
معاون کاهش تقاضاي ستاد بيان كرد: هیچ بیماری، کمرشکن‌تر از اعتیاد نیست؛ چرا که هزینه های بالای اجتماعی، اقتصاد و خانوادگی دارد؛ به همین منظور ما اقداماتی برای ایجاد مجمع خیران حمایت کننده از بهبودیافتگان انجام داده‌ایم و اساسنامه این مجمع انجام شده است و به زودی مراحل ثبت آن را خواهیم داشت و در حوزه صیانت از بهبود یافتگان فعالیت می کند تا بتوانیم مقاومت در حمایت از معتادان شکسته شود. 
 
افشار گفت: بخش صیانت از بهبود یافتگان و حمایت های اجتماعی کمرنگ است و حداکثر توفیق در درمان و ماندگاری معتادان از 15 تا 20 درصد بیشتر نخواهد شد ولی اگر مشارکت های مردم افزایش یابد 35 تا 40 درصد موفقیت در این زمینه را شاهد خواهیم شد. 
 
وي در پايان افزود: طی سال های 1380 تا 1390 سهم زنان در مجموعه معتادان 2 برابر شده است که نیازمند توجه و اهتمام ویژه از سوی سازمان های دولتی و غیر دولتی برای پیشگیری و مقابله با این آسیب اجتماعی است. 
 
نخستین کارگاه آموزشی ملی ویژه سازمان‌های مردم نهاد سطح یک کشور با عنوان «آشنایی با مبانی و اصول حمایت‌های اجتماعی و صیانت از زنان بهبودیافته» امروز (سه‌شنبه) آغاز شد و به مدت سه روز با حضور فعالان در سازمان‌های مردم نهاد در آکادمی ملی المپیک ادامه دارد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *