حمایت همه جانبه چین از روند صلح در "افغانستان"
"لی کچیانگ" نخست وزیر چین در دیدار رئیس اجرایی دولت افغانستان با وی در پکن گفت که کشورش از روند صلح و مصالحه سیاسی در افغانستان حمایت می کند.
وی در این دیدار که در تالار بزرگ خلق پکن انجام شد، با اشاره به اینکه افغانستان در اولویت دیپلماسی چین به عنوان یک همسایه مهم قرار دارد، تصریح کرد: توسعه افغانستان و انسجام این کشور برای پکن از هر جهت دارای اهمیت است.
لی کچیانگ گفت: چین به شدت به مسائل افغانستان همچون امنیت، بازسازی، مصالحه سیاسی، توسعه پایدار، استقلال، حق حاکمیت و تمامیت ارضی توجه ویژه ای قائل است.
نخست وزیر چین از اینکه افغانستان به مسائل چین اهمیت داده و موضوعات را با جدیت دنبال می کند، تقدیر کرد و گفت که پکن خواستار گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و ارتباطات منطقه ای و بین المللی با کابل است و کشورش افغانستان را در اجرای یک نقشه راه، اجرای طرح های زیربنایی و سرمایه گذاری های مشترک همراهی می کند.
وی با اشاره به اینکه امنیت افغانستان برای پیشبرد همکاری های دوجانبه اهمیت دارد گفت: افغانستان باید توسط خود افغانها اداره شود، سرنوشت این کشور بدست مردم آن است و ملت مسئول پیشبرد مصالحه سیاسی است.
عبدالله عبدالله نیز در سخنانی از تلاش ها و حمایت های چین برای اجرای طرح های مختلف در افغانستان و گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری دوجانبه تقدیر کرد و گفت: کشورش به روابط با چین به عنوانی یک همسایه و دوست اهمیت زیادی می دهد.
وی نقش چین را در بازسازی و توسعه اقتصادی افغانستان با اهمیت دانست و از سرمایه گذاری بیشتر این کشور در توسعه و اکتشاف معادن، همکاری های دفاعی و نظامی، سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی، اقتصادی، تجاری، مسکن، کشاورزی، آموزش و پرورش، اطلاع رسانی و مخابراتی استقبال کرد.
رئیس اجرایی دولت افغانستان همچنین گفت که کشورش برای اینکه بتواند طرح ها را در امنیت کامل اجرا کند، تلاش زیادی به خرج خواهد داد و همکاری در این زمینه ها را جزو اولویت ها می داند.
طرفین پس از این دیدار در مراسم امضای چند سند همکاری در زمینه های مخابرات و ارتباطات، اقتصاد، فن آوری و تجارت شرکت کردند.
عبدالله عبدالله اولین بار است که پس از رسیدن به این سمت رسما از چین دیدار می کند و سفر وی که از روز دوشنبه آغاز شد، چهار روز به طول می انجامد.
براساس آمارهای ارائه شده از سوی گمرک چین، همکاری های تجاری دو کشور در 10 سال گذشته، 10 برابر افزایش یافته و این نشان از اهمیتی است که چین برای خود در افغانستان قائل است.
روابط دو کشور همچنین در سال های گذشته از شرایط خوبی برخوردار بود و تجار چینی به خوبی توانستند بخشی از بازار پرمصرف افغانستان را در اختیار بگیرند.
برای افغانستان نیز چین کشوری است که می توان به آن تکیه کرد، چرا که چین عضو سازمان شانگهای است و به لحاظ سیاسی نیز جایگاه این کشور برای دولتمردان جدید افغانستان قابل تامل است.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *