صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کره شمالی برای مذاکره با همسایه جنوبی اعلام آمادگی کرد

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۴۵۵۷
کره شمالی اعلام کرد که در صورت ارائه پیشنهادی از سوی سئول که ضمن حفظ تمامیت ارضی دو کشور، قادر به تقویت روابط دوجانبه باشد، این کشور آماده مذاکره با مقام های همسایه جنوبی خواهد بود.
به گزارش گروه بین الملل ، به نقل از خبرگزاری «یونهاپ»، در بیانیه مشترک دولت، سازمان ها و احزاب سیاسی کره شمالی که روز دوشنبه در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد، آمده است: درصورتی که کره جنوبی ضمن احترام به استقلال و تمامیت ارضی کره شمالی، خواستار توسعه روابط و وحدت میان دو کشور باشد، پیونگ یانگ از این موضوع استقبال خواهد کرد.

در ادامه بیانیه آمده است که کره شمالی قصد توقف برنامه تسلیحات هسته ای خود را ندارد و این موضوع نباید روابط میان دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

خبرگزاری رسمی کره شمالی (کی.سی.ان.ای) KCNA افزود: هرچه مقام های کره جنوبی ناامیدانه قصد داشته باشند تا موضوع هسته ای را در روابط میان دو کشور تاثیر دهند، خود را در باتلاق عمیق تری خواهند یافت.
این درحالی است که پیونگ یانگ پیش از این ؛ توقف برنامه هسته ای خود را منوط به اتمام رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی در آب های منطقه دانسته بود.

پیونگ یانگ گفته بود که هرچه آمریکا و کره جنوبی بر طبل جنگ بکوبند و بخواهند تا نفوذ خود را در منطقه افزایش دهند، کره شمالی به همان نسبت فناوری تسلیحات هسته ای و موشکی خود را پیش خواهد راند.

بیانیه امروز دولت کره شمالی در شرایطی منتشر شده است که حزب حاکم این کشور هفته گذشته در کنگره چهار روزه خود که برای نخستین بار پس از 36 سال برگزار شده بود، بر لزوم توسعه همزمان برنامه های هسته ای و اقتصادی در کنار تقویت مناسبات با همسایه جنوبی تاکید کرد.

«کیم جونگ اون» رهبر جوان کره شمالی که برخلاف پدر و پدربزرگ خود، انعطاف کمتری در روابط سیاسی و تجاری با همسایه جنوبی از خود نشان داده است، این کنگره را فرصت مناسبی برای رسمیت بخشیدن به برنامه هسته ای و موشکی این کشور نظاره کرد.

در این کنگره همچنین وی از مقام «دبیر اول» حزب حاکم به ریاست این حزب ترفیع یافت که یک اقدام تشریفاتی با هدف تثبیت موقعیت رهبر این کشور در نظام سیاسی این کشور بود.

دو کره پس از جنگ 1950 تا 1953 روابط سرد و شکننده ای داشته اند و گاهی تا مرز شروع مجدد جنگ پیش رفته اند.
آخرین دور از مذاکرات هسته ای چند جانبه برای حل موضوع هسته ای کره شمالی به سال 2008 باز می گردد و تا کنون تلاش ها برای ازسرگیری این مذاکرات بی نتیجه بوده است.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *