رویکرد دوگانه رسانههای غربی در انعکاس اقدامات تروریستها
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی با اشاره به رویکرد دوگانه رسانههای غربی در اطلاعرسانی گفت: رسانههای غربی وقتی انفجارها به پاریس و بروکسل رسید، حاضر به انعکاس واقعیتهای تروریسم در سوریه و عراق شدند.
خسروی در این دیدار با اشاره به رشد کمی و کیفی قابل ملاحظه رسانهها در ایران، این مهم را از ثمرات انقلاب اسلامی و موجب فراهم شدن زمینه فعالیت و اظهارنظر آزادانه سلایق و گرایشهای مختلف در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از عوامل پویایی و نشاط سیاسی و اجتماعی در ایران حضور و فعالیت گسترده رسانههای جمعی و تخصصی و کارکردهای آن در ارتقای مشارکت عمومی است.
وی با تاکید بر نقش برجسته رسانهها در انعکاس رویدادها و تصویرسازی از وقایع و رویدادهای مختلف افزود: کارکرد رسانهها باید مبتنی بر جلب اعتماد باشد و در نبود اعتماد، توان نرم رسانهها برای متقاعدسازی افکار عمومی و مخاطبان از بین میرود.
خسروی توسعه سریع شبکههای اجتماعی و ارتباطی و تنوع روزافزون کانالهای تولید و انتشار اخبار را پدیدهای غیرقابل انکار در تنظیم کارکرد حرفهای رسانههای سنتی برای جلب اعتماد عمومی عنوان و تصریح کرد: عصر یکجانبهگرایی در اطلاعرسانی با شکست انحصار رسانههای سنتی توسط پدیدهای به نام شهروند خبرنگار به پایان رسیده است.
وی افزود: وجود دموکراسی واقعی، رشد و توسعه گسترده و بیاثر بودن تحریمها در ایران واقعیتهایی است که معمولا در بسیاری از رسانهها نادیده گرفته میشود و این روند با ظهور رسانههای نوین اجتماعی که برخلاف جریان رسانههای بزرگ فارغ از کنترل دولتها در حال گسترش و جلب مخاطب هستند، قابل دوام نخواهد بود.
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی گفت: متاسفانه رسانههای غربی کارنامه قابل دفاعی در انعکاس واقعیتهای جامعه ایران ندارند و امیدواریم با فراهم شدن زمینه تعامل رسانههای مستقل این روند اصلاح شود.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به توافق ایران و کشورهای 1+5 در موضوع پرونده هستهای تصریح کرد: غرب گزینهای جز گفتوگو با ایران در موضوع پرونده هستهای نداشت و حسن نیت ایران در ایجاد فرصت دوباره برای غرب به منظور اصلاح رویه گذشته، آزمونی است که نتیجه آن میتواند شرایط جدیدی را در مناسبات فیمابین ایجاد کند.
وی با اشاره به تاثیر منفی بهرهگیری از استاندارهای دوگانه در اطلاعرسانی توسط برخی رسانههای غربی افزود: در حالی که ردپای برخی همپیمانان منطقهای کشورهای غربی در بیشتر رخدادها و جریانهای تروریستی به روشنی قابل مشاهده است، رسانههای غربی با چشمپوشی از این واقعیت تنها زمانی که انفجارها به پاریس و بروکسل رسید حاضر به انعکاس بخشی از واقعیتهای تروریسم در سوریه و عراق و حامیان آنها شدند.
خسروی با ابراز امیدواری در خصوص توسعه همکاری و تعامل بین هیأتهای رسانهای کشورها به منظور تقویت روند شفافیت و تصویرسازی واقعی و مبتنی بر آگاهی عنوان کرد: تداوم رایزنی و گفتوگوهای تخصصی بین رسانهها موجب تقویت اعتماد و فراهم شدن زمینه اجرای بهینه وظیفه حرفهای و ذاتی رسانهها در انعکاس حقیقت میشود.
در این دیدار اعضای هیأت رسانهای کشور آلمان و اتریش نیز ضمن طرح سؤالات و بیان دیدگاههایشان و تقدیر از فضای باز و آزاد گفتوگو و فراهم آمدن شرایط مشاهده میدانی جامعه ایران، آمادگی خود را برای دعوت از رسانههای کشورمان برای حضور در کشورهای اروپایی و افزایش سطح همکاریها و ارتباطات دوجانبه اعلام کردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *