"پاکستان"، آمریکا و منافعی که دست به دست میشود
برخی کشورها مانند آمریکا با ایجاد بحران سیاسی در پاکستان به دنبال حفظ منافع خود در این کشور هستند که افشای اسناد پانامالیکس یا همان فساد مالی سیاستمداران پاکستانی نمونهای از این تلاشها محسوب میشود.
چودهری بر این باور است که در آیندهای نزدیک پاکستان اهمیت زیادی برای کشورهای منطقه پیدا میکند زیرا بسیاری از کشورها مانند روسیه،چین،کشورهای آمریکایی لاتین و ایران خواهان استفاده از ظرفیت پاکستان برای کشیدن فرش قرمز از زیر پای آمریکا هستند و میخواهند به زیادهخواهیهای این کشور پایان دهند.
در این مقاله آمده است: برخی کشورها مانند آمریکا نیز با ایجاد بحران سیاسی در پاکستان به دنبال حفظ منافع خود در این کشور میباشند که افشای اسناد پانامالیکس یا همان فساد مالی سیاستمداران پاکستانی نمونهای از این تلاش میباشد. یک لابی در پاکستان سعی دارد این موضوع را ثابت کند که این کشور ظرفیت زیادی برای تقسیم کشورهای دیگر و تغییر سیاست آنها دارد. این فکر برای آینده پاکستان بسیار خطرناک است.
شکی نیست که پاکستان به عنوان تنها کشور مسلمان دارای سلاح هستهای ظرفیت بالقوه زیادی دارد اما رفتار این کشور در استفاده از این توانایی اهمیت زیادی دارد. کشورهای زیادی خواهان رهایی از سلطه آمریکا بر منطقه به کمک پاکستان هستند این در حالی است که اسلامآباد خواهان روابط عادلانه با واشنگتن است و به فروپاشی ایالات متحده فکر نمیکند.
پاکستان سالها است که از بیوفایی آمریکا و خیانت این کشور درباره عمل به تعهدات خود رنج میبرد.
پاکستان در برابر آمریکا مانند خاری است که باید با آن کنار بیاید تا به بدنش فرو نرود اما اسلامآباد به سبب تضاد منافع مانند خاری در چشم آمریکا فرو میرود و موجب ناراحتی این کشور میشود. آمریکا از اهرمهای فشار خود برای تهدید پاکستان استفاده میکند اما این فشارها مقطعی است و بعد از مدتی امتیازاتی به این کشور میدهد تا از گزند اسلامآباد در امان باشد.
آمریکا حاضر نیست به صورت مستقل با پاکستان کنار بیاید و به این کشور احترام بگذارد زیرا این کشور با پشتیبانی از برخی گروههای تروریستی منافع آمریکا را تهدید میکند به عبارتی اسلامآباد از شیوه واشنگتن یعنی پشتیبانی گروههای تروریستی برای ضربه زدن به این کشور استفاده میکند.
آمریکا سعی دارد پاکستان را بعد از افغانستان بزرگترین مقر تروریستها معرفی کند اما حاضر نیست شیوه خود را در حمایت از گروههای شبهنظامی تغییر دهد. واضح است که پاکستان هم شیوه خود را تغییر نمیدهد و ممکن است این جنگ سالها طول بکشد اما فقط یک برنده خواهد داشت.
آمریکا همراه با پیشرفت علمی علاقه زیادی به قدرتنمایی و سلطه بر سایر کشورها دارد و سلفیت بهترین ابزار برای قدرتنمایی این کشور است. آمریکا ابتدا برای جنایتهای خود زمینهسازی میکند و از هر شیوهای برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان و پشتیبانی از گروههای افراطی استفاده مینماید.
شیوه آمریکا این است که به زور و با فریب دادن پول زیادی از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی سرقت میکند و بعد مقداری از آن را به عنوان کمک مالی به آنها میدهد و در نهایت این کشورها را به خود وابسته میکند.
طبق قانون آمریکا نیروهای امنیتی این کشور میتوانند به هر شهروندی که در زمینه ارتباط با القاعده یا گروه تروریستی مشکوک باشد شلیک کنند و وی را بکشند. سازمان اطلاعات آمریکا میتواند برای دستگیری و کشتن هر شخصی که منافع این کشور را تهدید میکند وارد سایر کشورها شده و عملیات نظامی انجام دهد اما اگر منافع پاکستان در خط باشد آیا این کشور نیز میتواند دست به چنین اقداماتی بزند.
به طور قطع اولین کشوری که با اقدامات پاکستان برای حفظ منافع خود مخالفت کند آمریکا خواهد بود. آمریکا از مجامع بینالمللی میخواهد که از دخالت پاکستان در امور سایر کشورها و یا عملیات نظامی این کشور در سایر نقاط جهان جلوگیری کنند.
چامسکی کارشناس آمریکایی در کتاب خود مینویسد: حتی کشورهای اروپایی از آمریکا میترسند و اعتراضی به اقدامات این کشور ندارند اما چین از رویارویی با آمریکا نمیهراسد و اگر لازم بداند وارد عمل خواهد شد.
به گفته چامسکی آمریکا از نفوذ فرهنگی ایران در منطقه میترسد و سعی دارد باتهدید نظامی از نفوذ این کشور در کشورهای همسایه جلوگیری کند. تنها کشوری که تهدید نظامی علیه آن کشور نتیجه معکوس دارد و برای آمریکا دردسرساز میباشد پاکستان است.
آمریکا انتظار دارد همه بپذیرند که این کشور مالک جهان است و هر کشوری که این مطلب را نپذیرد حامی تروریستها است و باید سرکوب شود.
چین، روسیه و ایران به خوبی میدانند که پاکستان ظرفیت بالایی برای رویارویی با آمریکا دارد و در این زمینه کارآزموده و با تجربه است. همه این کشورها به صورت غیر مستقیم علیه آمریکا ائتلاف تشکیل دادهاند و انتظار دارند پاکستان نیز به آنها بپیوندد.
پاکستان باید بسیار محتاط عمل کند زیرا آمریکا همه چیز را میبیند و این کشور را زیر نظر دارد. آمریکا از تهدید شدن توسط پاکستان احساس خطر میکند و تلاش میکند پاکستان را زیر سلطه پنتاگون نگاه دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *