صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساماندهی قیمت آب و برق نیازمند یک تصمیم شجاعانه است

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰:۱۲
کد خبر: ۱۷۴۲۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس اتاق ایران گفت: قیمت واقعی آب و برق در برابر قیمتی که امروز از مردم دریافت می‌شود ناچیز است و یک تصمیم شجاعانه نیاز است تا بتوانیم این را در کشور ساماندهی کنیم؛ این موضوع شرایط را برای پیوستن به سازمان جهانی تجارت، ایجاد فضای رقابتی و شرایط مورد نیاز برای سرمایه گذاری را نیز غیرممکن کرده است.
به گزارش محسن جلال پور رئیس اتاق ایران امروز (دوشنبه) در نشست صبحانه کاری با حمید چیت چیان وزیر نیرو که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، افزود: آب و برق صنعتی پویا است و پاسخگویی به نیازهای آب و برق امروزه تنها با دانش‌های به روز امکان پذیر است.

رئیس اتاق ایران ظرفیت تولید برق در کشور را 74 هزار مگاوات ذکر کرد و گفت: در حال حاضر 33 میلیون مشترک در کشور از برق تولیدی استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به لزوم جذب سرمایه گذاری در حوزه برق، گفت: یکی از موضوع‌های مورد علاقه هیئت های خارجی که در یک سال گذشته وارد ایران شده و با آنها در اتاق بازرگانی ایران ملاقات کرده‌ایم، بخش آب و برق است.

جلال پور گفت: حدود 2 هزار واحد اقتصادی در این بخش وجود دارند که این واحدهای تولیدی 150 هزار شغل ایجاد کرده است؛ ایران سالیانه حدود 10 میلیارد کیلووات ساعت برق به دیگر کشورها صادر می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که فکر می‌کنیم امروز وزارت نیرو باید به آن بپردازد دستیابی به فن آوری های جدید است؛ باید امکان جدیدی برای فناوری‌های جدید در انرژی‌های فسیلی و تجدید پذیر به وجود بیاید.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: ایجاد نیروگاه‌های جدید و استفاده از فناوری‌های جدید از برنامه‌های وزارت نیرو است و ما به عنوان بخش خصوصی آمادگی داریم به صورت ویژه‌تر با این وزارتخانه همکاری کنیم.
 
جلال پور گفت: در موضوع آب، با مسائلی جدی‌تر روبرو هستیم و منابع زیرزمینی آب ما در شرایط بحرانی قرار گرفته است؛ این موضوع در برخی مناطق به فاجعه تبدیل شده است؛ در این زمینه پیشنهاد ما این است که آب را به ذینفعان آن واگذار کنیم و به صورت بازار رقابتی عرضه کنیم.

وی گفت: در این زمینه اخیراً شنیده‌ام که استرالیا اقدام به راه اندازی بازار آب کرده است و آب را در بازار رقابتی عرضه کنند.

رئیس اتاق ایران افزود: در بحث آب، اصلی‌ترین نیاز ما موضوع بازار و قیمت واقعی است؛ ضمن اینکه قیمت واقعی بقیه حامل‌های انرژی هم باید محاسبه شود؛ باید توجه کنیم که در تولیدات ما چه میزان آب، برق و انرژی مصرف می‌کنیم.

وی ایران از وزیر نیرو درخواست کرد که حضور بخش خصوصی و همکاری بخش خصوصی جدی گرفته شود و بیش از گذشته از فعالان بخش خصوصی این حوزه استفاده شود.

جلال پور ادامه داد: توجه به بخش خصوصی از خواسته‌های اصلی ما است و امیدواریم با تشکیل کمیته‌هایی در بخش آب و برق کار را بهتر از گذشته پیش ببریم.

رئیس اتاق ایران افزود: برای فعالان اقتصادی چند سؤال از وزارت نیرو مطرح است؛ اینکه چه برنامه‌ای برای تولید و صادرات آب و برق در آینده دیده شده است؟ و آیا تشکیل یک کارگروه و اتاق فکر بین بخش خصوصی و وزارتخانه در برنامه وزارت نیرو است؟ تکلیف مطالبات بخش خصوصی چه می‌شود؟




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *