صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمار مراجعه و استفاده از طب سنتی در ایران کمتر از یک درصد است

۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۰:۰۲
کد خبر: ۱۷۴۰۳۵
محسن ناصری گفت: متاسفانه آمار استفاده و مراجعه به طب سنتی در ایران زیر یک درصد است و این موضوع از سال 86 در ایران راه اندازی شده است.
به گزارش گروه جامعه ، برنامه "مناظره" رادیو گفتگو با موضوع طب سنتی، جایگاه و چابک سازی معاونت سنتی  با حضور محمود خدا دوست مدیر کل  دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محسن ناصری عضو مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی ایران،محمد حسین آیتی عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی تهران، دکتر ناصر رضایی پور دستیار تخصصی طب سنتی ایرانی، سید رضا رضایی پژوهشگر طب سنتی ایران و  علی ابراهیمی مشاور و دبیر کارگروه تخصصی فناوری و کارآفرینی در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روانه آنتن شد. 

 محمود خدا دوست در ابتدا در خصوص جایگاه طب سنتی ایران، گفت: این طب با قدمت چند هزار ساله در کشورمان که ریشه در باورها و فرهنگ مردم دارد، قطعا جایگاه ویژه ای در دل مردم دارد، زیرا مردم این طب و ظرفیت را می شناسند و از آن استفاده می کنند.

مدیر کل  دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد جایگاه اداری و تشکیلاتی طب سنتی، اظهار داشت: این یک مسئله جدایی است، زیرا همیشه تاکید می کنم چیزی که در باور و فرهنگ مردم رسوخ و نفوذ دارد، قطعا ضریب نفوذ و قابلیت بالایی دارد و بر ما متولیان سلامت و جامعه پزشکی است که از این ظرفیت نفوذ بالا حداکثر استفاده را کنیم و در تعامل منطقی با طب رایج برای سلامت مردم به کار ببریم.

در ادامه ناصر رضایی پور در خصوص راه های رشد طب سنتی در ایران بیان داشت: برای عقب ماندگی چند صد ساله در این حوزه، طب سنتی باید بالاتر از معاونت وزارت بهداشت باشد و تبدیل به یک سازمان شود تا بتوان راحت تر در این حوزه کار کرد و مورد اذیت و آزار قرار نگیریم.

وی تصریح کرد: تا زمانی که جایگاه طب سنتی در نظر دولت بالا نرود و مورد توجه قرار نگیرد، ما در بخش خصوصی نیز نمی توانیم کاری انجام دهیم زیرا در برابر ما مقاومت می کنند.

دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی با اشاره به افزایش فشارها به پزشکان طب سنتی، گفت: چند روز پیش بازرس آمده است و می گوید برای انجام حجامت باید حتما حضور داشته باشید و برای نمونه تزریقات را مثال می زند در حالی که تزریفات در تمام دنیا و تهران توسط دکتر متخصص انجام نمی شود.

 محمد حسین آیتی با اشاره به اینکه موضوع طب های سنتی بحث روز دنیا است، اظهار داشت: کشورهای دنیا به این موضوع رسیدگی می کنند و راجع به آن برنامه ریزی و قانون گذاری می کنند و هر کشور بسته به ساختاری که خودش دارد، تصمیم می گیرد که این موضوع را در چه حدودی قانون گذاری کند.

وی به چین به عنوان نمونه اشاره کرد و افزود: وزارت بهداشت چین، مرکز طب سنتی دارد که البته قدمت آن خیلی بیشتر است و حدود 40 سال است که  فعالیت می کنند و حتی دانشگاه های طب سنتی دارند. کشورهایی که سیستم نظام خدمات بهداشتی و درمانی شان، نظام رایج است، مانند آمریکا، از این موضوع بهره می برند. در خود کاخ سفید، کمیسیونی به نام کمیسیون طب مکمل و جایگزین وجود دارد که نقش آن سیاست گذاری و تنظیم بیمه ها است.

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران اضافه کرد: در آمریکا مرکزی به نام مرکز ملی طب کل نگر وجود دارد که تمام زیرشاخه های طب های سنتی و مکمل را در خود جای می دهد. در آمریکا یک پژوهش بزرگ با نمونه های زیادی در حدود 50 هزار نفر انجام شده است. خروجی این پژوهش نشان می دهد که 36 درصد مردم آمریکا در یک سال گذشته حداقل یکی از این انواع طب های سنتی و مکمل را استفاده کرده اند.
مسئولین آمریکا اعتقاد دارند وقتی از هر ده نفر، چهار نفر از مردم کشورمان از روش هایی استفاده می کنند که روش ها، خارج از روش های طب رایج است، وظیفه دولت و حاکمیت و وزارت بهداشت این می شود که به این رشته ها رسیدگی کنند.

آیتی تصریح کرد: معتقدم اگر در کشورمان چنین پژوهشی انجام شود، بیش از 70 درصد مردم از این روش استفاده می کنند زیرا طب سنتی ریشه در فرهنگ و اعتقادات ما دارد. بنابراین وظیفه همه نظام سلامت مان رسیدگی به این طب است.

در ادامه محسن ناصری با بیان اینکه آن سطحی که سیاست گذاران به موضوع طب سنتی نگاه می کنند، باید فراتر باشد، اظهار داشت: در چین 4 درصد کل خدمات ملی سلامت، توسط طب سنتی انجام می شود و این آمار سازمان بهداشت جهانی است و این موضوع در کشور هند 80 درصد است.

وی افزود: از ایران به عنوان کشوری که در این حوزه در فرهنگ دنیا پایه گذار بوده است، انتظار می رود، سیاست گذاران این مسئله را فراتر ببینند و این شایسته نام ملت ایران است ولی متاسفانه آمار استفاده و مراجعه از طب سنتی در ایران زیر یک درصد می باشد! زیرا تازه این کار را در ایران آغاز کرده ایم در حالی که چینی ها بیش از 50 سال است که این کار را شروع کرده اند ولی ما از سال 86 فعالیت در این حوزه را آغاز کردیم.

عضو مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی ایران با اشاره به حضور 500 نفر از اساتید و دستیاران طب سنتی که در دانشکده ها تعلیم دیده اند، گفت: اگر به کل تعداد پزشکان که حدودا 150 هزار نفر است اشاره و مقایسه کنیم، می بینیم که این عدد خیلی پایین است.

در ادامه ناصر رضایی پور با تاکید بر اینکه اهمیت زیادی دارد که ما مسئولین در چه سطحی به پزشکی سنتی می پردازیم، اظهار داشت: وقتی حوزه تصمیم گیری و سیاست گذاری را در سطح معاونت داریم، یعنی طب ایرانی متولی دارد که در سطح معاونت با وزیر در تعامل است، مسلم است که نفوذ سیاست گذاری ها و گسترش آن در سطح جامعه، می تواند تاثیر گذار تر باشد.

دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی خاطرنشان کرد: البته باید دید که چه میزان امکانات سخت افزاری و نرم افزاری داریم. گاهی خودمان دچار یک اشتباه می شویم باید ببینیم که دانشگاه های ما امکانات نرم افزاری و سخت افزاری دارند؟ در همین مدتی که معاونت طب سنتی تعطیل شد و به دفتر کل در وزارت بهداشت رسید، هجمه های سنگین و غیر منطقی ایجاد شد!


در ادامه علی ابراهیمی مشاور و دبیر کارگروه تخصصی فناوری و کارآفرینی در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص نگرش این معاونت به طب سنتی گفت: ستاد توسعه علوم فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت اهمیت فوق العاده ای برای طب سنتی و گیاهان دارویی قائل است.

وی خاطرنشان کرد: اساساً شان نزول معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت، بر اساس سند گیاهان دارویی بود. خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل اهمیتی که برای موضوع قائل بود، سند گیاهان دارویی و طب سنتی را تصویب و به دولت ابلاغ کرده است و نقشه راه دارد توسط وزارت خانه ها و سازمان ها و نهادهای همکاری تبین می شود.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *