برنامه ریزی برای تولید 50 هزار مگاوات برق طی 10 سال آینده
وزیر نیرو گفت:طی برنامه های صورت گرفته باید طی 10 سال آینده در حدود 50 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق افزایش یابد.
وی در ادامه افزود:در برنامه اقتصاد مقاومتی پیش نهادی وزارت نیرو به ستاد اقتصاد مقاومتی نیز شروع و اجرای 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید و 7 هزار مگاوات در بخش بخار برنامه ریزی شده که از این میزان 2 هزار مگاوات نیروگاه امسال به بهره برداری می رسد.
وزیر نیرو تصریح کرد: در کنار مسئله افزایش تولید، موضوع کارایی و بازده تولید برق از اهمیت بالایی برخوردار است.بر اساس محاسبات صورت گرفته در صورت جایگزینی توربین های کلاس F به جای توربین کلاس E و استفاده از گاز با قیمت 10 سنت در مدت زمان 20 سال تمام سرمایه گذاری های اولیه نیروگاه از محل صرفه جویی انرژی باز خواهد گشت.
چیت چیان بیان کرد:در سال گذشته از تولیدکنندگان بخش خصوصی درخواست شد برای خرید تجهیزات از امکانات گروه مپنا استفاده کنند تا از این طریق با تجمیع تقاضاها،فناوری توربین به کلاس F تغییر پیدا کند،اما با عدم استقبال بخش خصوصی سبب شد وزارت نیرو خود به خریداری پنج هزار مگاوات نیروگاه از این گروه اقدام کند که این پروژه طی 3 سال آینده قطعی خواهد شد.
همچنین پنج هزار مگاوات باقی مانده از 10 هزار مگاوات پیشبینی شده توسط بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره فرآیند دو ساله این پروژه گفت: طی برنامه ریزی های صورت گرفته 22 توربین گازی کلاس F باید ساخته شود تا طی این فرآیند کل تکنولوژی خریداری شود.
وزیر نیرو در ادامه افزود:ساخت 7هزار مگاوات نیروگاه بخار در سال جاری با گروه مپنا و شرکت فراب عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
چیت چیان با اشاره به اینکه مپنا از ظرفیت ها و پتانسیل های بالایی برخوردار است گفت:تجهیزات ساخت گروه مپنا نه فقط در داخل کشور و تولیدکنندگان داخلی که صاحبان اصلی تکنولوژی نیز از این تجهیزات استقبال کرده که این نشان از بلوغ صنعتی ساخت تجهیزات نیروگاهی در این شرکت است.
وزیر نیرو با تاکید بر نیاز به وجود سبد متوازن از فناوری مختلف در تولید برق کشور گفت:اتکای صرف به یک نیروگاه از جمله نیروگاه بزرگ،تجدید پذیر،کوچک و ... خطا است و ما باید ترکیب مناسبی از تمام نیروگاه ها داشته باشیم، که خوشبختانه گروه مپنا پاسخگوی بخش عمده ای از این نیازها است.
چیت چیان در پایان خاطرنشان کرد: اقدامات صورت گرفته در راستای درون زا بودن صنعت برق و اتکا به تولید داخل بوده که به عنوان یکی از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی به حساب می آید.همچنین در راستای اجرای این طرح شاهد افزایش بهره وری ،تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، افزایش قابلیت رقابت و توسعه صادرات دست خواهیم بود.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *