صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اثرات نوکیسگی در میان ورزشکاران/ رواج ازدواج بر روی کشتی و قرق جزایر

۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴:۱۸
کد خبر: ۱۷۳۷۰۶
یک رفتار شناس گفت: پدیده نوکیسگی مقوله ای نیست که در جامعه ایران تازگی داشته باشد و اکنون تنها شاهد افزایش اثرات این پدیده در جامعه هستیم.

ویدا طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت: پدیده نوکیسگی سابقه دیرینه ای در ایران دارد به گونه ای که در برخی کتب از جمله قابوس نامه که به نوعی کتاب پند در آیین زندگی است نیز به این موضوع اشاره شده است.

وی افزود: در ادبیات ایران نیز برخی از شعرای کشور به این پدیده اشاره ای داشته اند و این نشان می دهد این موضوع در جامعه ایران همواره مطرح بوده است.

این رفتارشناس با اشاره به رفتارهای غلط افرادی که یک شبه به ثروت های هنگفت دست پیدا می کنند خاطرنشان کرد: کم تر فردی را می توان یافت که به یک ثروت یک شبه دست پیدا کرده باشد اما بتواند به خوبی برای ثروت خود تصمیم گیری کند.

وی برپایی مراسم هایی از جمله جشن طلاق و یا برپایی مراسم ازدواج در کشوری دیگر را یکی از نتایج نوکیسگی برخی افراد در جامعه ایران دانست و اظهارکرد: اینکه اکنون در جامعه ایران جشن طلاق رواج پیدا کرده یکی از اثراث تازه به دوران رسیدگی و نوکیسگی برخی افراد است.

طباطبایی ادامه داد: اکنون شاهد هستیم که برخی افراد مراسم ازدواج خود را در کشوری دیگر و مثلا به روی کشتی برگزار می کنند و با دعوت از میهمانان خود تلاش می کنند پول هایشان را به رخ دیگران بکشانند اما این عده اگر از خانواده ای اصیل باشند که پول هایشان حاصل دست رنج زیاد است هیچ گاه حاضر به انجام اقدامات نمایشی اینچنینی نمی شوند.

این رفتار شناس به قرق جزایر و برگزاری مراسم های میلیاردی در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: این آسیب ها به نوعی واقعیت جامعه ایران به شمار می آیند و انکار آنها قابل پذیرش نیست.

وی با تاکید بر رواج پدیده نوکیسگی در میان برخی اقشار خاص از جمله فوتبالیست ها تصریح کرد: فوتبالیستی که از دور ترین نقطه ایران راهی تیم های بزرگ می شود به نوعی یک شبه ره صد ساله را طی کرده و توانسته علاوه بر ثروت به شهرت نیز دست پیدا کند.

طباطبایی افزود: پس از مدت زمانی، فردی که در خانواده خود شاید از کمترین امکانات برخوردار بوده در معرض توجهات قرار می گیرد و تصمیم گیری در این شرایط برای او دشوار می شود. باید گفت ثروت و شهرت دو آفت جدی برای افراد هستند.

این رفتارشناس با اشاره به افزایش میزان اعتیاد در میان قشر ورزشکار کشور اذعان کرد: شاید یکی از دلایل گرایش ورزشکاران به اعتیاد همین پول های یک شبه ای است که به آنها داده می شود. یک جوان در این شرایط قادر به تصمیم گیری صحیح نیست و اگر نظارت های خانواده نباشد بدون شک درصد خطای آن فرد افزایش می یابد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *