صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نوع معاشرت، یکی از عوامل تأثیرگذار در بزهکاری اطفال است

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲:۳۲
کد خبر: ۱۷۲۳۳۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آدابی گفت: نوع معاشرت یکی از عوامل تأثیر گذار در بزهکاری اطفال است. شخصیت، خانواده و محیط زندگی دوستان فرزندان باید مورد نظارت قرار گیرد و والدین نسبت به این موضوعات حساس باشند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی قضایی ، حمیدرضا آدابی معاون قضایی دادگستری کل تهران در همایش آموزشی حقوق در برنامه آموزشی همگانی حقوقی قوه قضائیه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: صحبت من ابتدا رو به والدین و سپس دانش‌آموزان است.

وی گفت: تجارب قضایی ما در مقاطع مختلف و با برخورد با اقشار مختلف به ما می‌گوید که والدین بسیار نقش مهمی در تربیت کودکان و نوجوانان در خانواده دارند.

این پژوهشگر قوه قضائیه ادامه داد: علمای تربیتی بالاترین نقش را در دوران قبل از تحصیل برای خانواده دانسته‌اند، یعنی والدین هستند که به عنوان اولین الگوها و مبلغین و اولین آموزگاران کودکان در تربیت آنها نقش آفرینی می‌کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: والدین هستند که الفبای زندگی را به فرزندان خود آموزش می‌دهند و کودکان از رفتار آنها الگوبرداری و راستی آزمایی می‌کنند و افعال و اعمال والدین را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی تصریح کرد: نباید اینگونه فکر کرد که چون فرزند سن کمی دارد نمی‌تواند مسائل را از بین خوب و بد تشخیص دهد. کودک در حیات جنینی نیز مسائل را درک می‌کند و قبل از تولد دارای یکسری ادراکات است و پس از تولد با درک کنش و واکنش والدین، اعمال آنها را الگوبرداری می‌کند.

معاون قضایی دادگستری کل تهران با اشاره به قدرت الگوبرداری کودکان تصریح کرد: کودکان حتی در گفتار، کردار و معاشرت سعی می‌کنند این الگوی تقلید را مورد توجه قرار دهند.

آدابی توضیح داد: براساس پژوهش کارشناسان، عنصر تقلید به عنوان موثرترین عنصر در بحث آموزش یاد می شود. کودکان از والدین و والدین از بالادستان خود و در نهایت مردم به روش زمامداران خود زندگی می‌کنند و تأثیر می‌پذیرند. بنابراین بحث تقلید به عنوان یک مؤلفه تأثیرگذار در زندگی اجتماعی و فردی بسیار مهم است.

وی در ادامه با اشاره به بحث آرامش در خانواده تصریح کرد: یک طفل در دوران کودکی نگاه می‌کند که نحوه رفتار والدین با خود چگونه است و رفتار آنها را زیر نظر دارد.

معاون قضایی دادگستری کل تهران گفت: اثرات آموزشی قبل از دوران مدرسه به شدت از دوران نوجوانی و جوانی مهمتر است. کودک به روش زندگی والدین نگاه می‌کند، اگر محیط خانواده آرامش داشته باشد طبیعتاَ کودک در آینده فردی آرام بوده و زندگی آرامی خواهد داشت که برعکس آن هم صادق است.

عضو شورای پژوهش قوه قضائیه ادامه داد: لذا باید سعی کرد در خانه محیطی آرام و توأم با مهربانی و صداقت برای کودک ایجاد کرد. کودکی که روش و منش پدر را در محیط خانه، فامیل و جامعه متفاوت می‌بیند ریا، دروغ و نفاق را از پدر الگوبرداری می‌کند.

آدابی به موضوع نظارت بر کودکان اشاره کرد و گفت: در کنار بحث محبت و صداقت نباید از بحث نظارت غافل شد. فرزندان باید نظارت شوند که با چه کسانی معاشرت دارند و دوستان فرزندانشان در چه محیطی زندگی می‌کنند. نوع معاشرت یکی از عوامل تأثیر گذار در بزهکاری اطفال است. شخصیت، خانواده و محیط زندگی دوستان فرزندان باید مورد نظارت قرار گیرد و والدین نسبت به این موضوعات حساس باشند.

وی با اشاره به اهمیت نقش آفرینی کودکان در خانواده تصریح کرد: در بیانات ائمه معصوم (ع) آمده است که در مشورت ابتدا از جوانترین افراد گروه استفاده کنید. یعنی از افرادی که مسن تر هستند در آخر نظر گرفته شود. این بدین معنی است که دادن نقش به کودکان و نوجوانان می‌تواند عاملی در رشد اجتماعی کودک باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر نظرات آنها را مد نظر قرار ندهیم آنها از خانواده طرد خواهند شد و به جای دیگری پناه خواهند برد.

آدابی در پایان صحبت‌های خود با والدین عنوان کرد: سعی کنید حوائج منطقی بچه‌ها را برآورده کنید، البته نه همه خواسته‌ها را بلکه خواسته‌ها و حوائج منطقی مد نظر است. اگر نتوانیم حوائج آنها را برآورده کنیم افراد دیگری هستند که حوائج آنها را برآورده می‌کنند که نتایج زیان باری بوجود خواهد آورد.

این کارشناس حقوق با مخاطب قرار دادن دانش‌آموزان و کودکان گفت: هیچ کس مهربانتر از والدین شما و مربیان مدرسه تان نخواهد بود و هیچ محیطی برای شما مناسب تر از کانون گرم خانواده و مدرسه برای رشد نیست. لذا قدر والدین خود را بدانید و به معلمان خود احترام بگذارید.

وی توضیح داد: اگر بخواهیم که ترقی و رشد پیدا کنیم و به مقامات عالی برسیم راه آن است که محصل و دانش‌آموز خوبی باشیم از مظاهر فریبنده که باطن معیوبی دارند پرهیز کنیم و سعی کنیم بهترین دوستان خود را والدین خود بدانیم.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *