"كراچی و لاهور" میزبانان اصلی نمایشگاه های كتاب در پاكستان
شهرهای كراچی و لاهور به عنوان بزرگترین شهرهای پاكستان كه به ترتیب به عنوان اصلی ترین مراكز اقتصادی و فرهنگی این كشور محسوب می شود، هرسال میزبان نمایشگاه های بین المللی و ملی كتاب هستند.
نمایشگاه بین المللی كتاب كراچی برای نخستین بار در سال 2004 برگزار شد.
این نمایشگاه كه از سوی یك سازمان غیردولتی به نامه انجمن ناشران پاكستان برگزار می شود، بطور متوسط هر روز پنج تا هشت هزار نفر بازدید كننده دارد كه با توجه به بین المللی بودن سطح این نمایشگاه، رقم چندان قابل توجهی نیست.
نمایشگاه بین المللی كتاب كراچی از ناشرانی كه علاقه مند به دایر كردن غرفه و به معرض نمایش و فروش گذاشتن كتاب های خود در این نمایشگاه هستند، در ازای ارائه یك غرفه (به مساحت 9 متر مربع)، مبلغ 500 دلار دریافت می كند.
حضور ناشران ایرانی در این نمایشگاه بین المللی چندان چشمگیر نبوده و طی سه یا چهار سال اخیر، ناشرانی چون مجمع جهانی اهل بیت(ع)، انتشارات بنت الهدی، انتشارات انصاریات، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاكستان و مركز تحقیقات زبان فارسی در پاكستان در این نمایشگاه شركت كرده اند. رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران همه ساله هم در نمایشگاه كراچی و هم در نمایشگاه لاهور شركت می كند.
كراچی شهری در جنوب پاكستان (مركز ایالت سند) و با جمعیتی حدود 24 میلیون نفر است.
شهر لاهور پاكستان نیز هرسال میزبان برگزاری یك نمایشگاه ملی كتاب است. این نمایشگاه همه ساله در ماه فوریه و به مدت پنج روز در محل مركز نمایشگاهی اكسپو لاهور برگزار می شود.
نمایشگاه كتاب لاهور اگرچه در سطح ناشران ملی برگزار می شود اما همه ساله نمایندگانی از ایران وتركیه نیز در این نمایشگاه غرفه دایر می كنند. هزینه هر غرفه این نمایشگاه برای ناشران 500 دلار است.
در شهر اسلام آباد نیز هر سال جشنواره ای با عنوان جشنواره ادبیات برگزار می شود كه بیشتر به صورت یك نمایشگاه كتاب در سطح ناشران ملی و محلی است.
برخی ناشران بین المللی مشهور كه در پاكستان هم فعالیت های انتشاراتی دارند، از جمله انتشارات آكسفورد، بیشترین سهم را در نمایشگاه های كتاب پاكستان دارند.
ناشرانی از كشورهای هند، آمریكا، انگلیس و برخی كشورهای منطقه خاورمیانه حضور پررنگ تری نسبت به ناشران سایر كشورها در نمایشگاه های پاكستان دارند.
پاكستان، به دلیل مسائل ومشكلات فراوانی كه گریبانگیر این كشور است، از جمله عقب ماندگی های اقتصادی، فقر امنیتی و فقر فرهنگی، فعالیت های چندان قابل توجهی در زمینه برگزاری نمایشگاه های كتاب ندارد و مهم ترین آن، نمایشگاه بین المللی كتاب در كراچی و نمایشگاه كتاب لاهور است كه در سطح ناشران ملی برگزار می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *