صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بسیاری از آسیب‌های اجتماعی نشأت گرفته از مصرف مواد مخدر است

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۱۸۶۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رحمانیان گفت: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله دعاوی مرتبط با بحث طلاق و اعتیاد، نشأت گرفته از مصرف مواد مخدر است و یک معتاد به خاطر مصرف مواد مخدر صنعتی نزدیکانش را به شکل هیولا می‌بیند و مدام می‌خواهد که به آنها حمله کند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس با بیان این که 36 درصد از زندانیان استان فارس مجرمین مرتبط با بحث مواد مخدر است گفت: میانگین مجرمین زندانی مواد مخدر در کشور 35درصد است که در برخی استان‌ها این آمار به 45 تا 50 درصد نیز می‌رسد.

احمد رحمانیان در جمع نمایندگان رسانه‌ها و نشریات استانی افزود: جوانان و نوجوانان بیشترین گروه سنی مجرمین زندانی مواد مخدر را در استان فارس تشکیل می‌دهند و بعضاً مجازات‌ها و حبس‌های سنگین تا میانگین ده سال را تحمل می‌کنند.

وی با اشاره به این که رویکرد استفاده از مواد مخدر از شکل سنتی به سمت مواد مخدر صنعتی تغییر پیدا کرده است، گفت: امروز مواد مخدر صنعتی با اشکال و مدل‌های جدیدی وارد جامعه می‌شود و هدف سوداگران مواد مخدر ترغیب جوانان، دانش آموزان و دانشجویان به استفاده از این نوع مواد است.

رحمانیان خاطرنشان کرد: امروز مقابله کنندگان در بحث مواد مخدر از تولیدکنندگان یک گام عقب تر هستند.

وی با بیان این که بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله دعاوی مرتبط با بحث طلاق و اعتیاد نشأت گرفته از مصرف مواد مخدر است، گفت: یک معتاد به خاطر مصرف مواد مخدر صنعتی نزدیکانش را به شکل هیولا می‌بیند و مدام می‌خواهد که به آنها حمله کند.

رحمانیان افزود: صادقانه باید بپذیریم که علیرغم تلاش مراکز درمان گر برای بهبود معتادان، بازگشت آنها به سمت یک زندگی سالم بسیار سخت است و در خوشبینانه ترین حالت حدود 20 درصد آنها پاک می‌شوند.

وی تأکید کرد: باید تمام هم و غم خود را در بحث پیشگیری به کار بندیم و با ارتقای آگاهی‌های عمومی، سطح دانش و بینش مردم را نسبت به اثرات سوء و غیرقابل جبران مواد مخدر بویژه از نوع صنعتی بالا ببریم.

این مقام قضایی از وجود برخی خلأهای قانونی در بحث مواد مخدر صنعتی سخن گفت و اظهار داشت: در قوانین مرتبط با بحث مواد مخدر، به مواد روانگردان صنعتی چندان اشاره ای نشده بود و در چند سال اخیر قانون گذار به بحث مواد مخدر صنعتی و مجازات‌های آن ورود کرده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس خاطرنشان کرد: روش‌های مقابله با قاچاقچیان ناکارآمد بوده و باید در بحث مبارزه با مواد مخدر از ظرفیت مطبوعات و رسانه‌ها بویژه در امر اطلاع رسانی بیشتر استفاده شود.

وی به روند اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر در سال های 67،76 و نهایتاً 79 اشاره کرد و گفت: اگر این قانون خوب اجرا شود جنبه بازدارندگی خواهد داشت.

رحمانیان با بیان این که در قانون علاوه بر تحمل مجازات توسط مجرمین بحث مصادره اموال نیز پیش بینی شده است افزود: اگر مصلحت ایجاب کند می‌توان حکم را در محل زندگی مجرم اجرا کرد.

وی مجازات حمل بیش از 30 گرم هرویین و مشتقات آن را اعدام اعلام کرد و گفت: مجازات حمل مواد مخدر به صورت مسلحانه به هر میزان اعدام است.

رحمانیان در بخش دیگری از سخنانش به قانون مصوب سال 89 در بحث مصرف کنندگان مواد مخدر اشاره کرد و افزود: در این قانون، قانون گذار اعتیاد را جرم دانسته اما در عین حال به فرد معتاد اجازه داده شده که اگر به صورت داوطلبانه به مراکز دولتی، خصوصی و یا سازمان‌های مردم نهاد با هدف ترک اعتیاد مراجعه کرد، مجرم تلقی نشده و از کیفر معاف شود.

وی بار دیگر بر لزوم هماهنگی با رسانه‌ها و مطبوعات در راستای ارتقاء و افزایش آگاهی مردم در بحث مواد مخدر تأکید کرد و گفت: در حوزه مواد مخدر استان فارس در برخی شاخصه‌ها نظیر نگهداری مواد مخدر 17 درصد کاهش داشته و در بحث خرید و فروش با رشد 16/5 درصدی روبه رو بوده است.

رحمانیان مهم‌ترین مؤلفه در بحث مقابله با مواد مخدر را پیشگیری دانست و افزود: در بحث کشت شاه‌دانه شاهد رشد 3/43 درصدی در استان فارس بوده ایم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس، نقش رسانه‌ها در شکل دهی تصویر ذهنی مخاطب را فوق العاده مؤثر دانست و گفت: نمی‌توان منکر این ظرفیت شد و باید از این نقش و کارکرد در جهت پیشگیری از وقوع جرایم بویژه مواد مخدر استفاده کرد.

وی افزود: در حوزه مواد مخدر کارهای بسیار زیادی روی زمین مانده است که مهم ترین آن پیشگیری است.

رحمانیان در پایان یادآور شد: در بسیاری از محل هایی که مردم احساس عدم امنیت دارند، مجرمین با امنیت بیشتری کارشان را انجام می دهند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *