صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرخ‌های "صنعت پاکستان" به گاز ایران نیاز دارد

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۷۱۶۴۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
جانشین رئیس اتاق بازرگانی پاکستان گفت: بازرگانان ایران و پاکستان باید با استفاده از ظرفیت‌های ۲ کشور برای گسترش حجم مبادلات تجاری تلاش کنند.
به گزارش سرویس بین الملل "ظفر بختاوری" جانشین رئیس اتاق بازرگانی پاکستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد اظهار داشت: بازرگانان ایران و پاکستان باید با استفاده از ظرفیت‌های 2 کشور برای گسترش حجم مبادلات تجاری تلاش کنند.
 
بختاوری که یک تاجر سرشناس در پاکستان است و بارها به عنوان رئیس اتاق بازرگانی انتخاب شده افزود: ایران یک بازار خوب برای محصولات پاکستانی است و در قبال تولیدات ایران نیز بازار خوبی در پاکستان دارد.
 
ظفر بختاوری گفت: برنج پاکستانی مشتریان زیادی در ایران دارد و در قبال فرش ایران به سبب جنس خوب و بادوام بودن از بازار خوبی در پاکستان برخوردار است علاوه بر آن محصولات پلاستیکی این کشور هم جایگاه خوبی در بازار دارد.
 
وی افزود: سنگ مرمر ایران و محصولات پزشکی این کشور در پاکستان طرفداران زیادی دارد بنابراین باید حجم واردات این محصولات را افزایش داد.
 
بختاوری تأکید کرد: قراردادهای بازرگانی زیادی بین ایران و پاکستان امضا شده اما زمان آن رسیده که بازرگانان دو کشور سعی کنند این تفاهم‌نامه‌ها به مرحله اجرا برسد و حجم تجارت بین دو کشور افزایش پیدا کند.
 
ظفر بختاوری اظهار داشت: مردم و دولت‌های ایران و پاکستان خواهان افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور هستند و این کار نیاز به عزم جدی تجار دارد.
 
وی با مثبت ارزیابی کردن مذاکرات پاکستان و ایران برای اجرای پروژه خط لوله صلح گفت: احداث این خط لوله تأثیر زیادی بر گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی 2 کشور دارد.
 
بختاوری ابراز امیدواری کرد که بعد از تعیین شرایط جدید خط لوله صلح به زودی به مرحله اجرا برسد.
 
ظفر بختاوری تأکید کرد: برای به حرکت درآوردن چرخ‌های صنعت پاکستان ناگزیر به دریافت گاز از ایران هستیم و تأمین انرژی کارخانه‌ها به منزله تولید و صادرات بیشتر و سود بیشتر خواهد بود.
 
وی افزود: خط لوله صلح فقط یک خط لوله انتقال گاز نیست بلکه پیام‌آور صلح در منطقه است و تأثیر عمیقی روی روابط سیاسی کشورهای همسایه به ویژه ایران و پاکستان دارد.
 
بختاوری خاطر نشان کرد: بازرگانان پاکستان و ایران باید با درک شرایط موجود برای برطرف کردن موانع گسترش روابط تجاری بین دو کشور تلاش کنند زیرا این مسئولیت فقط به عهده دولت‌ها نیست و همه باید با هم مشارکت داشته باشند.
 
چندی پیش خرم دستگیر‌خان وزیر تجارت پاکستان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: علاوه بر تفتان 2 گذرگاه مرزی دیگر بین پاکستان و ایران بازگشایی خواهد شد.
 
بازرگانان پاکستانی ضمن استقبال از افزایش گذرگاه‌های مرزی برای افزایش حجم تجارت بین دو کشور ابراز امیدواری کردند.
 
حجم مبادلات تجاری پاکستان و ایران در سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار بوده که قرار است به 5 برابر افزایش یابد.
 
ایران و پاکستان دارای روابط اقتصادی و تجاری مشترکی با یکدیگر بودند و از جمله این موارد می‌توان به احداث خط لوله صلح برای صدور گاز ایران از طریق پاکستان به هند، ارتباط محلی و صیادی از طریق خلیج گواتر و عضویت هر دو کشور در سازمان همکاری شانگهای در سال 2004 اشاره کرد.
 
یکی از اقداماتی که به تازگی در دستور کار 2 کشور قرار گرفته است؛ مبادلات در حوزه انرژی است و به گفته یک مقام رسمی وزارت آب و برق پاکستان؛ قرارداد واردات یکصد مگاوات برق از ایران برای بندر گوادر در جنوب غربی پاکستان در مرحله نهایی قرار دارد.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *