دایک مرزی در 50 نقطه درون تالاب هامون برداشته شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از بازگشایی موانع ورودی آب به تالاب هامون در 50 نقطه دایک مرزی خبر داد.
وی تاکید کرد: با برداشته شدن دایک مرزی موجود در بستر تالاب هامون ، هیچ مانعی برای ورود آب به تالاب وجود ندارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست همچون حذف دایک مرزی، تهیه برنامه جامع مدیریت یکپارچه تالاب هامون، ثبت تالاب در سازمان جهانی یونسکو به عنوان ذخیره گاه زیست کره، مطالعات علمی و میدانی، لایروبی مسیرهای منتهی تالاب و دهها برنامه و اقدام دیگر در کنار مدیریت درست منابع آبی موجود در چاه نیمه ها ، راه را برای احیای تالاب هامون هموار ساخته است.
گفتنی است، هامون بزرگترین دریاچه آب شیرین با مساحتی حدود پنج هزار و 700 کیلومترمربع در سراسر فلات ایران محسوب می شود که در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده است. تالاب هامون از سه دریاچه کوچک به نام های هامون پوزک (میانی)، هامون صابوری (شمالی) و هامون هیرمند تشکیل شده است که در زمان وفور آب به هم متصل می شوند و دریاچه هامون را تشکیل می دهند. منطقه حفاظت شده هامون به دلیل قرار گرفتن در مرکز مناطق کویری و نیمه کویری کشورهای ایران و افغانستان، تنها مامن زیست پرندگان مهاجر شرق کشور است و تاکنون بیش از 183 گونه پرنده در دریاچه هامون مشاهده شده است.
بیش از100 گونه جانوری از جمله گراز، گربه وحشی و روباه نیز در حواشی این دریاچه زیست می کردند که قطع جریان آب هیرمند به مرز ایران، کمبود نزولات آسمانی، خشکیدن هامون و در نهایت بروز خشکسالی و استمرار آن در 18 سال گذشته باعث شد مهاجرت پرندگان و حیات جانوران در این منطقه به مخاطره بیافتد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *