صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سازمان لاهه پل ارتباطی بین نظام‌های حقوقی کشورهای مختلف ایجاد می‌کند

۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹:۱۱
کد خبر: ۱۷۱۵۸۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
برناسکنی گفت: هدف اولیه سازمان کنفرانس لاهه متحدالشکل کردن تدریجی قواعد حقوق بین الملل خصوصی است و این سازمان پل ارتباطی بین نظام‌های حقوقی کشورهای مختلف ایجاد می‌کند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، کریستف برناسکنی بعد از ظهر امروز در نشست «نقش کنفرانس لاهه در حقوق تجارت» که در دانشگاه علوم قضایی برگزار شد، اظهار کرد: حقوق بین الملل خصوصی در ایران نیازمند تحول است و موضوع نشست امروز معرفی عمومی کنفرانس لاهه است که می تواند برای ایران مفید باشد.

دبیر کل سازمان کنفرانس لاهه گفت: کنفرانس لاهه یک سازمان بین دولتی است که در سال 1893 تاسیس شده است و هدف اولیه این سازمان متحدالشکل کردن تدریجی قواعد حقوق بین الملل است، حقوق بین الملل خصوصی نقشه راهی است که نشان می دهد که کدام قانون و دادگاه برای رسیدگی به یک دعوا صالح است.

وی افزود: هدف دیگری که سازمان لاهه دارد این است که این سازمان پل ارتباطی بین نظام های حقوقی کشورهای مختلفی ایجاد می‌کند بدون آنکه بخواهد نظام حقوقی کشورها را تغییر دهد و به اعتقاد بنده حقوق بین الملل خصوصی هر دو ماهیت خصوصی و بین المللی را دارد و هر دولتی باید قواعد حل تعارض و حقوق بین الملل خاص خود را داشته باشد.

کریستف برناسکنی ادامه داد: سازمان کنفرانس لاهه ماموریت اش با توسعه کنوانسیون متعددی که در بطن سازمان وجود دارد پیش می برد، بعضی از کنوانسیون ها به قدری اهمیت دارند که اکثر کشورها آن را پذیرفته اند و به آن قوانین ، قوانین جهانی گفته می شود.

وی افزود: در حال حاضر 32 کنوانسیون در سازمان تنظیم شده و یک قانون به عنوان قانون نمونه وجود دارد و این 32 کنوانسیون شامل مسائل تجاری و خانوادگی می شود و ماهیت کنوانسیون ها کاربردی است.

دبیر کل سازمان کنفرانس لاهه اظهار کرد: حدود 80 کشور عضو سازمان لاهه هستند باضافه کشورهای اتحادیه اروپا و هر کشوری که بخواهد عضو سازمان بشود یک دوره 6 ماهه لازم است تا کشورهای عضو به عضویت آن رای دهند و در طول این 6 ماه لبنان و کلمبیا در سازمان پذیرفته شده اند و باید سند پذیرش را به سازمان ارائه دهند تا پذیرششان قطعی شود، قزاقستان و یک کشور دیگر می خواهد عضو سازمان شوند.

وی تصریح کرد: در مجموع 148 کشور با کارهای سازمان مرتبط هستند اما مطلبی که من را ناراحت می کند این است که ایران عضو 148 کشور نیست و  متاسفانه تا الان عضو. سازمان نشده است.

دبیر کل سازمان کنفرانس لاهه ادامه داد: وقتی آرشیو مربوط به سازمان لاهه را نگاه می کردم مشاهده کردم که کشور ایران در سال 1986 در رابطه با بیع بین الملل مذاکراتی را داشته است همچنین در سال 2010 ارتباطی با دکتر غریب آبادی(سفیر ایران در هلند) برقرار شد و مذاکراتی در خصوص الحاق ایران به سازمان لاهه صورت گرفت و در سال 2016 هیئت از کشورمان به لاهه رفتند تا در رابطه با کنوانسیون های سازمان بحث هایی داشته باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هفته گذشته در کنفرانسی بین کشورهای اسلامی که عضو کنوانسیون های سازمان بودند برگزار کردیم که موضوع آن بررسی قواعد کنوانسیون های لاهه بود تا طی آن تعارض بین قواعد کنوانسیون های لاهه و دین اسلام بررسی شود که نتیجتا مشخص شد که تعارضی وجود ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *