صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستاورد برجام برای اقتصاد ایران

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۷۱۵۴۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در حالیکه چند ماه از اجرایی شدن برجام می گذرد هنوز دستاورد خاصی نصیب بخش خصوصی و دولت نشده است و تنها دستاورد این بود که کشورهای خارجی راضی به مذاکره با ایران شدندو چشم انداز همکاری های مشترک روشن شده است.
مجیدرضا حریری نایب رییس اتاق مشترک ایران و چین در گفتگو با ، با اشاره به دستاورد برجام برای اقتصاد ایران گفت:پس از اجرای برجام دید کشورهای جهان نسبت به ایران مثبت شد و همین امر منجر به تسهیل روابط بین المللی شد.

وی با انتقاد از توقعات بالا از برجام گفت:موافقان برجام موجب بالا رفتن انتظارات از برجام شدند مخالفان نیز همه نقطه ضعف های اقتصاد ایران را به برجام ربط می دهند.

حریری تاکید کرد:تنها 30 درصد رنجوری اقتصاد ایران به تحریم ها مربوط است و 70 درصد مشکلات اقتصاد مربوط به شیوه نادرست مدیریت است.

وی ادامه داد:انتظار اینکه با رفع تحریم همه مشکلات اقتصاد رفع شود نابجا است چرا که تحریم ها تنها مرض اقتصاد را تشدید کرد و این درحالی است که اقتصاد ایران به طور ذاتی مریض است و در بهترین حالت یک بازه زمانی یک ساله نیاز است تا شرایط به حالت طبیعی برگردد.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد:تا زمانی که اقتصاد ایران شفاف، رقابتی و آزاد نشود نباید انتظار معجزه داشت و اکنون پس از رفع تحریم ها نیاز به تلاش و کار مضاعف است.

به گفته حریری در حالیکه چند ماه از اجرایی شدن برجام می گذرد هنوز دستاورد خاصی نصیب بخش خصوصی و دولت نشده است و تنها دستاورد این بود که کشورهای خارجی راضی به مذاکره با ایران شدندو چشم انداز همکاری های مشترک روشن شده است.

وی افزود:باید به این نکته نیزتوجه شود که بالا بودن رتبه ایران در بحث فساد موجب می شود که تمایل برای سرمایه گذاری کاهش یابد.

حریری با اشاره به سهم بالای شرکت های شبه دولتی در امضای تفاهم نامه با هیئت های خارجی گفت:خارجی ها می دانند که برای همکاری با ایران باید با مراکز قدرت مذاکره کنند وهمین عامل موجب رغبت سرمایه گذاران خارجی برای همکاری با بخش دولتی شده است.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید استقلال خود را از اقتصاد دولتی حفظ کند ،گفت:بخش خصوصی باید ابتکار عمل اعزام و پذیرش هیات های تجاری را در دست بگیرد و به پذیرش هیات هایی که می توانند مشکل صنایع کوچک و متوسط را حل کنند اقدام نماید.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *