صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت ورود کمیته امداد به فعالیت های اقتصاد مقاومتی

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۵:۰۱
کد خبر: ۱۷۱۴۸۳
نشست علمی و تخصصی کمیته امداد با عنوان" الزام و مفاهیم اقتصاد مقاومتی" به منظور بررسی نقش کمیته امداد در اجرای اقتصاد مقاومتی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری میزان، عادل پیغامی، استادیار دانشکده‌ معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی مبتنی بر پایه های اسلامی و مردمی تداوم می یابد به جایگاه کمیته امداد طی سال های اخیردر تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: کمیته امداد الگویی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است چرا که با توانمند سازی خانوادهای نیازمند و فعالیت در عرصه های ملی بزررگترین نقش را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا می کند. کمیته امداد تمامی امکانات برای اشتغال جوانان را فراهم نموده است تا محرومیت از جامعه ما رخت بر بندد. عمل برای مبارزه با فقر به معنای ترویج اقتصاد مقاومتی است لذا یکی از راهکارهای رفع بیکاری و معیشت مردم تحقق اقتصاد مقاومتی است که اگر جدی به آن پرداخته شود هر فرد می‌تواند نیازمندی خود را برطرف کند.

وی با اشاره به اینکه دشمنان بیرونی یکی مهمترین عوامل برای مقاوم سازی اقتصاد هرکشور محسوب می شود گفت: ایران طی سال های پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال جنگ تحمیلی از سوی دشمنان بیرونی صدمات مختلفی دیده و همین امر موجب شده است که اقتصاد ایران بدون وابستگی به دیگر کشورها شتاب و رشد قابل توجهی از خود نشان دهد.

وی با تاکید براینکه اقتصادی که رشد و شتاب می گیرد نیازمند مقاوم سازی است، افزود: اقتصاد ایران طی سال های اخیر دچار هجمه های اقتصادی و تحریم های مختلف از کشورهای بیگانه شده است که زمینه رشد و پیشرفت و خوداتکایی ایران را در زمینه های مختلف فراهم کرده است لذا در این شرایط ایران نیاز به اقتصاد مقاومتی دارد. اقتصاد ایران طی چند سال گذشته تغییرات و پیشرفت هایی همچون در زمینه نانوو فناوری های روز کسب کرده است. مسیری که ایران طی ۳۰ سال گذشته با گذر از انقلاب و جنگ داشته آن را مقاوم تر کرده است.اقتصاد مقاومتی در همه دنیا تئوری های مختلف عقلانی و حول یک جریان علمی حرکت می کند.

استادیار دانشکده‌ معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه تحریم ابزاری بین کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت است که ایران نیز جزو یکی از این کشورها محسوب می شود تصریح کرد: تحریم در کشورهای پیشرفته بسیار بیشتر از کشورهای در حال توسعه و پیشرفته است. به عنوان نمونه فقط کمتر از ۱۰ درصد تحریم های دنیا در خاورمیانه اتفاق می افتد.

حجت الله عبدالمالکی عضوهیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) نیز دراین نشست با اشاره به اینکه دشمنان ایران از جنگ نظامی، سیاسی و فرهنگی خسته شده اند و با جنگ اقتصادی وارد عمل شده اند، افزود: هر فردی درحد توان خود می تواند درتحقق اقتصاد مقاومتی درجبهه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجرایی ایفای نقش کند که این نهاد نیز می تواند جبهه خود را در یکی از موارد ذکر شده مشخص کند و به فعالیت های اجرایی خود در این زمینه بپردازد.

وی با بیان اینکه یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی تولید علم است که کمیته امداد می تواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد، اظهارکرد: تقویت تولید ملی، تقویت فرهنگ جهاد اقتصادی، طراحی الگوی کارآفرینی اسلامی، ایرانی متناسب با اقشار مورد مخاطب امداد، شناسایی مزایای تولیدی استان ها و شهرستان ها از جمله اقداماتی است که کمیته امداد می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی انجام دهد.

عبدالمالکی عناصر اساسی در فرهنگ اقتصاد مقاومتی را تقویت فرهنگ جهادی، دانش اقتصادی، احکام و عقاید اقتصادی ، تقویت روحیه خودباوری، خلاقیت و آشنایی با اخلاق اقتصادی عنوان کرد و گفت: کمیته امداد باید در هر زمینه ای فعالیت های اقتصادی را شروع کنند چرا که عرصه ماموریتی آنان می تواند در زمینه های تولید، مصرف، تربیت و مدیریت متمرکز شود.

در ادامه این نشست داوود پرچمی استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی ،اقتصاد باقدرتی است که می تواند در مقابل تحمیل دیگران بایستد و در صورت لزوم خود را به دیگران نیز تحمیل کند افزود: بدون توجه به جنبه های فرهنگی و اقتصادی فعالیت های اقتصادی هر کشور به نتیجه نخواهد رسید لذا ناگزیرم برای تحقق اقتصاد مقاومتی به ابعاد فرهنگی آن نیز توجه داشته باشیم.

وی با تاکید براینکه اگر پایبندی دینی و انقلابی مردم تقویت نشود اقتصاد مقاومتی کشور نیز پیشرفتی نخواهد نداشت تصریح کرد: برای رشد اقتصاد مقاومتی باید به انواع سرمایه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و هنری، تغییرات اجتماعی جامعه، وفاق اجتماعی بین مردم و مسئولین، تشدید مبارزه با فساد اقتصادی، رشد نابرابری طبقات اجتماعی جامعه نیز توجه جدی شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *