صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برخی واحدهای تولیدی در چنگال نزول‌خواران اسیر هستند

۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۱:۱۰
کد خبر: ۱۷۱۱۰۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو هیات رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه قبح عمل نزول خواری در کشور کم کم در حال از بین رفتن است، گفت: در بازار متشکل و غیر متشکل پولی و بانکی کشور متاسفانه کم کم شائبه نزول خواری دارد به یقین تبدیل می‌شود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بیژن پناهی زاده گفت: در گذشته وقتی فردی به عنوان نزول خوار شناخته می‌شد، توسط تمام افراد طرد می‌شد اما متاسفانه باید گفت اکنون نزول خوارهای رسمی و غیر رسمی در کشور وجود دارند.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات رسیده برخی واحدهای تولیدی در چنگال نزول‌خواران اسیر هستند، تصریح کرد: برخی واحدهای تولیدی به علت نداشتن منابع مالی و بهره بالای تسهیلات بانکی مجبور به گرفتن نزول می‌شوند تا قادر به پرداخت حقوق‌های معوقه چندین ماهه و تامین منابع و مواد اولیه واحد خود باشند.

پناهی زاده تصریح کرد: من صنعتگرانی را می‌شناسم که برای پرداخت مطالبات ادارات دارایی و مالیات و حقوق کارکنان خود مجبور به دریافت پول نزول با بهره 5 درصد در ماه شده‌اند زیرا اداره مالیات حساب این افراد را مسدود کرده بود و آن‌ها ناگریز به تامین منابع مورد نیاز خود از طریق نزول خواران شدند.

وی عنوان کرد: متاسفانه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری به قراردادهای بانکی فقط صورت شرعی و قانونی می‌دهند و خوشبختانه مراجع عظام نیز در ماه‌های اخیر واکنش‌های بسیار خوبی نسبت به این موضوع نشان دادند و طبق استفائات مراجع عظام اخذ هر گونه جریمه و دیرکرد برای این قراردادها حرام و مصداق ربا است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خوزستان خواستار توجه و نظارت مراجع تقلید بر روند قراردادهای بانکی شد، افزود: اگر در گذشته صحبت می‌شد که در قراردادهای بانکی ممکن است که جنبه‌های نزول خواری دیده شود، امروز کم کم از صحت این صحبت اطمینان حاصل می‌شود و باید سریعا در این راستا وارد عمل شد.

وی ادامه داد:  نمی‌شود یک واحد تولیدی سود جریمه و دیرکرد 35 درصدی بابت به بانکها بدهد در حالی که در هیچ کشوری این نرخ سود وجود ندارد.

پناهی زاده با تاکید بر لزوم احیای قبح نزول خواری در کشور بیان کرد: پدیده نزول خواری باید دوباره منفور و محکوم همگان شود و با توجه به اینکه در دین اسلام رباخواری و نزول خواری در حکم محاربه با خداست، باید در عمل به این دستور اسلام توجه شود و اکنون نگرانی زیادی از این بابت وجود دارد چون نزول خواران رسمی و غیر رسمی مانند موریانه به جان مملکت افتاده‌اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *