صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پدیده نجومی گذر تیر از خورشید رصد می شود

۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۰:۰۱
کد خبر: ۱۷۱۰۹۸
مرکز علوم و ستاره شناسی تهران امکان رصد سیاره تیر را که برای اولین بار بعد از سال 2006 روز دوشنبه 20 اردیبهشت ماه از روبروی خورشید گذر خواهدکرد را برای علاقمندان مهیا کرده است.
به گزارش گروه جامعه ،امیرحسین چیذری مدیرمرکز علوم و ستاره شناسی تهران با اعلام این خبر گفت: در هر قرن تقریباً 13 گذر سیاره تیر وجود دارد، در حالیکه ناهید دارای گذرهای جفت است که هر جفت با جفت بعدی بیش از یک قرن فاصله دارد و این گذر طولانی ترین عبور تیر در ابتدای قرن 21 خواهد بود و هفت و نیم ساعت طول می كشد که طولانی ترین گذر قرن بیستم در سال 1970 رخ داد و طولانی ترین گذر بعدی سال 2095 رخ خواهد داد.

وی تصریح کرد: برای مشاهده گذر تیر از مقابل خورشید به سبب نور شدید خورشید امکان مشاهده این پدید با چشم بدون ابزار ممکن نیست و بسیاری از افراد علاقمند به رصد چنین پدیده ای نیز دسترسی به ابزاری نظیر تلسکوپ و فیلتر های خاص را ندارند بنابراین مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در نظر دارد از طریق تلسکوپ های مجهز به فیلتر خورشیدی با کیفیت بسیار بالا این پدیده نجومی را رصد کند.

مدیر مرکز علوم ستاره شناسی تهران عنوان کرد: این گذر از بیشتر مناطق زمین مانند آمریکا، اقیانوس های اطلس و آرام، اروپا، آفریقا و بیشتر آسیا،قابل رصد است و هیچ چیز این گذر در آسیای شرقی، ژاپن، اندونزی، استرالیا و نیوزلند قابل رصد نیست.

چیذری خاطر نشان کرد :آغاز گذر در تهران ساعت 15:40 دقیقه 25 ثانیه خواهد بود و ساعت 19:27 دقیقه 25 ثانیه به وقت ایران در حالیكه سیاره تیر به مركز دایره خورشید نزدیك شده است، این گذر به میانه خواهد رسید و دقیقا ساعت 19:57 دقیقه در تهران خورشید غروب خواهد كرد.

شایان ذکر است از علاقه مندان دعوت می شود تا برای دیدن این پدیده نجومی از ساعت15:30 الی 18 با مرکز علوم و ستاره شناسی تهران همراه باشند و جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفنهای 22293280،22292246 (داخلی104) تماس بگیرند.
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *