صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جایگاهی برای حضور حقوقدانان شورای نگهبان در مجلس تعبیه شود

۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹:۲۱
کد خبر: ۱۷۰۸۶۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو حقوقدان شورای نگهبان معتقد است نمایندگان با توجه به مطالعات مرکز پژوهش های مجلس می توانند قانونگذاری صحیحی داشته باشند و از تعداد استفساریه ها و اصلاحات قوانین بکاهند.
به گزارش گروه سیاسی ، محسن اسماعیلی امروز (یکشنبه، 19 اردیبهشت‌ماه) در دومین روز همایش فرآیند قانونگذاری، الزامات و راهکارها در خصوص تعامل مجلس و شورای نگهبان گفت: اگر می خواهیم موفق تر از پیشینیان عمل کنیم باید مجلس را در رأس امور ببینیم و هر که در آن تشکیک کند اشتباه بوده و باید به این امر اعتقاد داشته باشیم که ریل گذاری و مراقبت از حرکت قطار انقلاب بر عهده مجلس است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه با تاکید بر اینکه نمایندگان طبق اصل 84 قانون اساسی صرفا نماینده منطقه خود نبوده و نماینده کل کشور هستند، گفت: شما اجازه اظهار نظر در خصوص تمام مسائل را دارید از این رو باید توجه کنید در چنبره انتظارات منطقه ای نمانید تا مجلس نفوذ و کارآمدی خود را از دست ندهد.

وی افزود: در کشور نیازمند اولویت یابی هستیم و باید ضروری ترین ها و فوری ترین ها را مشخص کنید که در این راستا می توان از ظرفیت مرکز پژوهش های مجلس که رشد خوبی داشته است استفاده کنید که همین مطالعات باعث کمتر شدن حرکت طرح ها و لوایح بین مجلس و شورای نگهبان می شود.

اسماعیلی در ادامه با ارائه پیشنهادی گفت: لازم است برای حقوقدانان شورای نگهبان جایگاه مشخصی در مجلس به صورت سازمان یافته مشخص شود تا ضمن افزایش ارتباط این دو نهاد کار کارشناسی بیشتری در روند قانونگذاری صورت گیرد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه با تاکید بر پرهیز از ارائه طرح های شتاب زده، خلق الساعه و یا تحت فشار منطقه ای اظهار کرد: هر چه تعداد استفساریه ها و اصلاحات قوانین کمتر باشد نشان از موفقیت کار است، همچنین باید دقت داشت قوانین با واقعیات جامعه همخوانی داشته باشد که در این خصوص باید به اسناد بالا دستی توجه کرد.

وی افزود: سند چشم انداز و سیاست های کلی نظام تشریفاتی نیستند و باید در روند قانونگذاری جاری و ساری شود ضمن اینکه قانون اساسی رساله عملیه است و باید به آن مسلط باشید، همچنین سوگندی که در ابتدای مجلس می خورید را تشریفاتی ندانید چرا که متن آن، یک متن شرعی و حقوقی بوده و مفاد آن مهم است که اگر درست اجرا شود مجلس به جایگاه شایسته خود نزدیک می شود.

اسماعیلی در ادامه با تاکید بر استفاده از ظرفیت تمام قوا و نهادهای کشور گفت: در تمام دستگاه ها کار کارشناسی انجام می گیرد که باید از خروجی آن استفاده شود، همچنین رابطه صمیمانه با دولت و قوه قضائیه از الزامات است که نه تنها مسئله ای اخلاقی بوده بلکه باید همدلی و همزبانی در خصوص مسائل ملی و ضروری وجود داشته باشد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پایان با ابراز تاسف از فقدان منتخب مردم مراغه خاطرنشان کرد: این حادثه استثنایی نبوده و ممکن است برای ما هم اتفاق بیافتد لذا باید همواره این آمادگی را داشته باشیم تا سرافراز از این دنیا رخت ببندیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *