صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معدن متروکه چاه سرب روستای کلشانه طبس مکانی بکر و دیدنی +تصاویر

۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۰:۰۱
کد خبر: ۱۷۰۵۴۶
معدن متروکه چاه سرب روستای کلشانه طبس در 60 کیلومتری جاده طبس- بشرویه واقع‌ شده است که می‌تواند مکانی بکر برای گردشگران باشد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، معدن متروکه چاه سرب در شمال طبس در 60 کیلومتری جاده طبس- بشرویه واقع‌ شده است و 15 کیلومتر با روستای کلشانه از توابع بخش دستگردان فاصله دارد.

سرب عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با نشان Pb و عدد اتمی 82 وجود دارد. سرب عنصری سنگین، سمی و چکش‌خوار بوده که دارای رنگ خاکستری کدری است. هنگامی‌که تازه تراشیده شده سفید مایل به آبی است اما در معرض هوا به رنگ خاکستری تیره تبدیل می‌شود.

رمضانعلی محمدی یکی از اهالی روستای کلشانه در این ارتباط اظهار داشت: در محل معدن متروکه چاه سرب بیش از 400 نفر کارگر فعالیت داشته‌اند که همگی با خانواده در محل زاغه‌های پایین سکونت می‌کردند.

وی ادامه داد: در اواخر برق نیز به این محل رسیده بود اما قبل از آن همه اهالی از لامپ 25 وات استفاده می‌کردند.

محمدی گفت: رئیس معدن چاه سرب علی قربانی بوده و سید ولی‌الله مزاری، فتوت و جنتیان نیز معلم دانش‌آموزان ساکن در محل این معدن بودند و به دانش‌آموزان درس و تحصیل می‌آموختند.

وی با توجه به اینکه از سال 1330 و قبل از انقلاب کارگران در این محل فعالیت می‌کردند، می‌افزاید: طی این سال‌ها استخراج سرب از معادن این منطقه انجام‌گرفته است که سنگ‌ها را  به سنگ‌شکن منتقل کرده و در همان محل سنگ‌ها را خورد می‌کردند.

دهیار اسبق روستای کلشانه اظهار داشت: کارگران سرب‌هایی که در این محل جمع‌آوری و دپو کرده بودند را با کامیون و کمپرسی به سبزوار برده و همچنین از معدن ازبکوه از توابع شهر عشق‌آباد نیز سرب استخراج می‌کردند که روی‌هم‌رفته روزانه 40 تا 50 تن سرب بارگیری می‌شده است.

قربانعلی نادی گفت: اهالی این منطقه تمامی مایحتاج و وسایل موردنیاز خود را از روستای کلشانه در 15 کیلومتری این مکان تأمین می‌کردند.

وی می‌گوید: مهندسین زیادی برای بررسی به این معادن می‌آیند و در تلاش هستند تا معدن را احیا کنند و این مکان می‌تواند مکانی بکر و گردشگری باشد.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *