صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علميات اجراي طرح انرژي كاسا-1000 هفته آينده آغاز مي شود

۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۱۶۹۸۱۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
سفير تاجيكستان در پاكستان اعلام كرد عمليات اجراي طرح صادرات يك هزار مگاوات برق از تاجيكستان به پاكستان معروف به طرح كاسا-1000 (آسياي ميانه-آسياي جنوبي) هفته آينده طي مراسمي در شهر دوشنبه رسما آغاز مي شود.
به‌ گزارش گروه اقتصاد ،اين طرح كه شامل خط انتقال به طول 750 كيلومتر از تاجيسكتان تا پاكستان خواهد بود، با بودجه اي معادل يك ميليارد و 200 ميليون دلار و ظرف مدت دو سال تكميل خواهد شد. درصورتي كه كشور قرقيزستان هم به اين طرح ملحق شود، طول كل خط انتقال به نزديك يكهزار و 300 كيلومتر افزايش خواهد يافت.

شيرعلي جانان اف سفير تاجيكستان در پاكستان اعلام كردكه اين طرح به پاكستان كمك خواهد كرد تا از طريق دريافت برق با قيمت مناسب از تاجيكستان در فصل تابستان، بخشي از مشكل كمبود برق خود را جبران كند.

جانان اف درخصوص امنيت مسير احداث خط انتقال برق كه قرار است از خاك افغانستان عبور كند و به پاكستان برسد، گفت: دولت افغانستان نسبت به تامين امنيت لازم براي اجراي اين طرح اطمينان داده است.

وي همچنين گفت كه تمام مقدمات لازم براي اجراي طرح كاسا-1000 از جمله منابع مالي لازم پيش بيني شده است.

سفير تاجيكستان درباره ظرفيت صادرات برق كشورش به پاكستان گفت كه تاجيكستان مي تواند در فصل تابستان تا پنج هزار مگاوات برق به پاكستان صادر كند.

تاجيكستان كه به دليل داشتن منابع آبي فراوان، از ظرفيت بالايي براي توليد برق از طريق توربين هاي آبي به ويژه در فصل تابستان برخورد است، به دنبال آن است تا مازاد برق توليدي خود در فصل تابستان را به كشوهايي مثل پاكستان و افغانستان كه از كمبود انرژي به شدت رنج مي برند، صادر كند.

قراردادهاي اوليه طرح كاسا-1000 در سال 2007 ميان پاكستان، افغانستان، تاجيكستان و قرقيزستان امضا شد اما وجود موانع عمده در مسير اجرايي شدن اين طرح از جمله نبود امنيت كافي در افغانستان و تامين منابع مالي اين طرح، باعث تاخير طولاني در اجراي آن شده است.

برخي گزارش ها نيز حاكي است كه احتمال دارد كه روسيه نيز با استفاده از ژنراتورهاي قوي خود در تاجيكستان به پروژه بازار برق آسياي جنوبي و مركزي و طرح كاسا-1000 ملحق شود.

جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشور همسايه پاكستان نيز براي افزايش صادرات برق به اين كشور تا سه هزار مگاوات اعلام آمادگي كرده است. ميزان برق صادراتي ايران به پاكستان در زمان حاضر 74 مگاوات است.

پاكستان براي افزايش برق از ايران ابراز تمايل كرده است.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *