صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علت مرگ پلنگ ماده منطقه خرم ناز مشخص شد

۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵:۱۵
کد خبر: ۱۶۹۴۰۵
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مرگ پلنگ ماده منطقه شکار ممنوع خرم ناز بویراحمد به علت سخت زایی، ماندگی جنین در محوطه رحمی، دخالت عفونت و سپتی سمی رخ داده است.
به گزارش گروه جامعه ، علی تیموری مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری مرگ یک قلاده پلانگ حین زایمان در منطقه شکار ممنوع خرم ناز بویراحمد، گفت: به دنبال گزارشات مردمی در تاریخ 30 فروردین ماه سالجاری در خصوص مشاهده لاشه یک پلنگ ماده در حال زایمان، ماموران محیط زیست در منطقه حضور یافته و پس از انجام تحقیقات محلی لاشه را به اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد منتقل کردند.
 
وی ضمن اشاره به دعوت از گروه دامپزشکی استان برای انجام عملیات کالبدگشایی به منظور تشخیص علت مرگ، اظهار کرد: بر اساس گزارش کالبدگشایی اداره کل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، هیچ گونه ضربه یا سوراخ شدگی در پوست پلنگ وجود نداشت ولی لاشه دچار نفخ شدید ناشی از ماندگی و ادم سرتاسری بود.
 
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست افزود: پلنگ آبستن و در عمل زایمان قسمتی از اندام خلفی نوزاد از بیرون مشاهده شد.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه در شاخ چپ رحم یک جنین و در شاخ راست هم یک جنین که دچار ادم شدید شده بودند، خارج شدند، ادامه داد: در قسمت جلویی بدنه رحم یک جنین و در قسمت انتهایی نیز جنین دیگری مشاهده شد که این جنین ها به دلیل از دست دادن آب میان بافتی و بین بافتی ظاهری شبیه پوست بی استخوان و سیاه رنگ داشته و مایع سیاه رنگی که در درون رحم با حجم کم وجود داشت، جنین را پوشانده بود.
 
تیموری خاطرنشان کرد: همچنین بر روی کبد یک کیست کوچک متمایل به آهکی شدن مشاهده شد.
 
به گفته وی، امعاء و احشاء شکمی و سینه ای به علت تغییرات پس از مرگ وضعیت مناسبی نداشته، همچنین به دلیل وقوع این تغییرات و دخالت عفونت های ثانویه، برداشت نمونه به منظور کشت میکروبی و پاتوبیولوژی غیرعلمی بود.
 
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص علت مرگ، گفت: با توجه به تغییرات شدید پس از مرگ، سخت زایی، ماندگی جنین در محوطه رحمی، دخالت عفونت و سپتی سمی علت مرگ تشخیص داده شد.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *