احتمال بازگشت سرخابی ها به چرخه خصوصی سازی/141 هزار میلیارد تومان مجموع کل واگذاری سهام دولتی
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: با وجود صحبتهای ریاست جمهوری مبنی بر تمایل بر واگذاری این دو تیم احتمال دارد این دو تیم مجدداً در هیئت وزیران مورد بازنگری قرار گیرد که این پروژه به مسیر واگذاری اردیبهشت سال گذشته باز گردد.
وی در ادامه یادآور شد: بخش دیگری از این سهام مربوط به رد دیون خواهد بود، که ذکر این نکته قابل ذکر است که در دولت گذشته بخش زیادی از واگذاریهای خود را بابت رد دیون انجام داده که برای پرداخت بدهی خود اقدام به واگذاری اموال دولتی به طرف بدهکار خود میکرده که با این وجود نه هیچگونه رقابتی برای واگذاری شرکتها دولتی اتفاق نخواهد افتاد، شرکتها به دست افراد کار دان و متخصص نمیرسد، ممکن است صنعت واگذار شده از واگذاری رضایت کافی نداشته باشد و در آخر طلبکار نیز به عین مال خود با این شرایط نخواهد رسید و این عوامل به معنب مشکل در مسیر د دیون و در نتیجه عدم تحقق اهداف خصوصی سازی است.
سبحانی در خصوص واگذاریها در دولت گذشته اظهار کرد: در دولت گذشته مبلغی حدود 160 هزار میلیارد تومان مصوبه دولت برای رد دیون بودهات که در مقابل مبلغ کل خصوصی سازی که جمعاً 141 هزار میلیارد بوده بسیار زیاد است که خوشبختانه بخش بسیار زیادی به مرحله انعقاد قرار داد نرسیده بود لغو شد و واگذار شرکتها بابت پرداخت بدهی روش خصوصی سازی نبوده است.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص رد دیون در دولت فعلی اظهار کرد: خوشبختانه موضوع رد دیون در دولت جدید به طور کل لغو شد و در سال 93 و 94 به هیچ عنوان رد دیون نداشتهایم و به جای واگذاری عین مال دولتی به طلبکار شرکت را میفروشد و منافع آن در بخش خصوصی را به طلبکار پرداخت میکند.
وی در توضیح واگذاریها به بخش خصوصی در عمر 15 ساله خصوصی سازی گفت: در 15 سال اخیر حدود 80 هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شده که از این رقم 28 هزار میلیارد تومان از آن مربوط به دولت جدید بوده است.
سبحانی در ادامه تاکید کرد: با نگاهی به آمار حدود 28 تا 30 درصد واگذاریها مربوط به دو سال اخیر بوده است و این اعداد و ارقام با 15 سال اخیر برابری میکند و این اعداد و ارقام نشان می هد که عملکرد خصوصی سازی تقریباً خوب بوده است.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص رضایت از مسیر خصوصی سازی در کشور اظهار کرد: از مسیر خصوصی سازی در کشور رضایت کامل را نداریم و معتقدیم کشور از پتانسیلهای بالایی برای خصوصی سازی برخوردار است و شرایط تحریمها، بازار عرضه و تقاضا، بازار سرمایه موجب شده تا به طور کامل خصوصی سازی قدرت نداشته باشد.
وی با اشاره به عملکرد سازمان خصوصی سازی در سال گذشته تصریح کرد: در سال گذشته حدود 30 هزار میلیارد سهم در بازار عرضه کردیم و نزدیک به 3 هزار میلیارد از آن به فروش رفت و علت آن در بخش قیمت گذاری، فرآیند حمایت از خصوصی سازی توسط مجموعه حاکمیت، طبیعی است که اثر خود را بر روند خصوصی سازی خواهد داشت.
سبحانی ادامه داد: در سال 93 حدود 90 درصد از واگذاریها به طور قطع اجرایی شده و به بخش خصوصی واقعی اتفاق افتاد و در سال 94 به حدود 75 تا 80 درصد رسید که به طور میانگین 85 درصد واگذاریها به بخش خصوصی اتفاق افتاده و البته خصولتی ها به لحاظ قانونی در واگذاریها حضور دارند.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در رابطه به مسیر خصوصی سازی در کشور گفت: در مجموع با وجود اعداد و ارقام عملکرد سازمان خصوصی سازی در دو سال اخیر مناسب بوده و در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل بهتر بوده است و هنوز هم از مسیر خصوصی سازی رضایت نداریم و امیدواریم مسیر بهتری برای آن فراهم شود.
سبحانی در توضیح ورود مجدد سرخابیها به چرخه واگذاری اظهار کرد: هنوز مشخص نیست که سرخابیها مجدداً در مسیر خصوصی سازی قرار بگیرند ولی ما منتظر هستیم این اتفاق بیفتد ولی در حال حاضر مبنا آخرین مصوبه هیئت دولت و وزیران است که این دو باشگاه را فرهنگی تلقی کرده و اعلام کرده امکان واگذاری آن وجود ندارد ولی با وجود صحبتهای ریاست جمهوری مبنی بر تمایل بر واگذاری این دو تیم احتمال دارد این دو تیم مجدداً در هیئت وزیران مورد بازنگری قرار گیرد که این پروژه به مسیر واگذاری اردیبهشت سال گذشته باز گردد و در این شرایط با توجه به تجربیات گذشته امیدوارم در مرحله جدید به بخش خصوصی واگذار شوند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *