صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا می‌توان معامله‌ای را که سال‌ها پیش انجام شده، باطل کرد؟

۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵:۳۹
کد خبر: ۱۶۹۳۵۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معامله‌ای که سالهای زیادی از انجام آن می‌گذرد، اگر شرایط قانونی در آن رعایت نشده باشد، حتی پس از گذشت سالهای متمادی، ازسوی ورّاث قابل پیگیری است. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد به پرسش یکی از مخاطبان پاسخ داده‌اند.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره معامله‌ای که سالها پیش بدون رعایت شرایط قانونی انجام شده، این است:

زمینی را پدرمان در سال 1318 از شخصی طی وکالتنامه ای خریداری نموده ودر همان سال در اداره ثبت به ثبت رسانده است پدرمان در سال 1340این زمین را در دفترخانه به من فروخته در همان سال اینجانب زمین را مسکونی نموده ودر آن ساکن می باشم دارای هفت فرزند دختر وپسر نوه ونتیجه هستم یکی از پسرانم آزاده وجانباز می باشد شخصی ادعای اینکه وکالتنامه جعلی میکنداین شخص بعد ازفوت پدرش که 87سال سن داشته این ادعا را مطرح نموده در حالی که پدرش هیچگونه ادعائی را قبلا ننموده لازمبه ذکر میباشد شخصی که قبلا پدر ما ازاو زمین خریده عموی پدر نامبرده میباشد با تشکر.
 
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
 در پاسخ به سوال شما باید نکاتی را به اختصار بیان داشت:
اول، صرف طرح ادعا به معنای این نخواهد بود که آن ادعا صحیح می باشد؛ لذا مدعی می بایست ادعای خود را اثبات نماید.

دوم، در حین معامله می بایست شرایط اساسی و قانونی برای صحت معامله وجود داشته باشد؛ لذا چنانچه در آن زمان هریک از شرایط اساسی صحت معامله وجود نداشته باشد، معامله مورد نظر اثر قانونی نخواهد داشت؛ ولو سال های سال از وقوع ان گذشته باشد.

سوم، عدم طرح ادعای جعلی بودن اسناد توسط خود فرد، نافی حق طرح این ادعا توسط ورثه فرد نخواهد بود. لذا وراث به قائم مقامی از متوفی می توانند این ادعا را مطرح نمایند.
در ضمن با توجه به تواریخ بیان شده، اظهارنامه های ثبتی موجود در اداره ثبت خود می تواند از ادله احراز مالکیتِ مالک اصلی در این رابطه باشد.




نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
با سلام پدر بزرگ من در روستا زندگی میکرد یک زمین کشاورزی ویک خانه گلی داشت حدود 19 سال پیش به رحمت خدا رفت از دار دنیا یک پسر و یک دخترو یک زن داشت که مادر حقی پدر و عمه ام نبود پدرم 9 سال بعد با اصرار نزدیکان پیگیر کارهای حصر وراثت شد زن پدر و عمه ام هر دو با رضایت کامل به پدرم وکالت دادند که ارثیه پدری بعد از کلیه استعلامات و مراحل قانونی بنام پدرم شد 4 سال بعد عمه ام و 5 سال بعد یعنی پارسال زن پدربزرگم به رحمت خدا رفتند یک سری مشکلات و اختلافات با بچه های عمه ام پیش آمده که بعد از 10 سال که پدرم تمام کارهای قانونی را کرده ادعا دارند مادرمان بیسواد بوده امضاء کرده اطلاع نداشته در صورتی که اینجور نبوده همزمان دختر عمه ام در دفترخانه حضور داشته و درثانی تمام بچه های عمه ام اطلاع داشتند و خدا بیامرز عمه ام تا جان در کالبد داشت برادرش را در حد پرستش دوست داشت خواستم بپرسم تکلیف این چه میشود چون ظاهرا مراجعه کرده اند دفترخانه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *