صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیانات رهبر انقلاب در دیدار با فرهنگیان در واکنش به صحبتهای کدام نماینده بود؟

۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰:۰۶
کد خبر: ۱۶۹۲۳۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
ماهیت «استکبار» آنگونه است که همواره در صدد استیلا و برتری بر محیط پیرامون خود است. بنابراین در مقابل هر قدم عقب‌نشینی در برابر آن، احتمال جلو آمدن آن قریب به یقین است.
به گزارش گروه سیاسی به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای، ماهیت «استکبار» آنگونه است که همواره در صدد استیلا و برتری بر محیط پیرامون خود است. بنابراین در مقابل هر قدم عقب‌نشینی در برابر آن، احتمال جلو آمدن آن قریب به یقین است. رفتار ایالات متحده به‌عنوان مظهر تام و تمام استکبار در دوران حاضر با کشور ایران نیز مصداق عینی همین موضوع است. ماهیت دشمنی و استکباری آمریکا با ایران، حتی در دوران بعد از توافق هسته‌ای نیز نه تنها اندک تغییری نکرده است، بلکه شکل و شمایل جدیدتری نیز به خود گرفته است.

بعد از توافق هسته‌ای، امریکایی‌ها اقدامات مختلفی علیه ایران انجام دادند. محدودیت صدور ویزا، قانون تحریم‌های موشکی علیه ایران، قانون شفافیت حمایت مالی ایران از تروریسم، اجازه به دولت امریکا برای برداشت از حساب‌های بلوکه‌شده ایران نمونه‌هایی از اقدامات امریکای عهدشکن و سلطه‌گر است. این روزها سه قانون ضدایرانی دیگر در حال تنظیم در کنگره آمریکا است که یکی از آن‌ها همانی است که رهبر انقلاب در بیانات دیروز خود در دیدار با معلمان و فرهنگیان بیان کردند: «ممنوعیت هرگونه رزمایش ایران در خلیج فارس!»

طراح این موضوع «رندی فوربس» نماینده‌ جمهوری‌خواه ایالت ویرجینیا آمریکا است. فوربس در تاریخ ۹ اردیبهشت (۲۸ آوریل ۲۰۱۶ میلادی) پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به کنگره تحویل داد که حضور نظامیان ایران در خلیج فارس را به‌عنوان اقدامی تنش‌آفرین محکوم می‌کند. سطح ضد ایرانی‌بودن در این طرح به میزانی بالاست که در این پیش‌نویس به جای استفاده از کلمه‌ی «خلیج فارس»، از عنوان جعلی مصطلح در برخی از کشورهای حاشیه‌نشین خلیج فارس استفاده شده است. فوربس در این پیش‌نویس از آنچه به گفته وی «عدم پایبندی به قوانین بین‌المللی دریانوردی» و «نادیده گرفتن قطعنامه‌های سازمان ملل» خوانده است، انتقاد کرده است.


طبق متنی که کنگره آمریکا در وب‌سایت خود گذارده است۱ و با عنوان H.RES.۷۰۹ معرفی شده است، در عباراتی کاملا مداخله‌جویانه بیان شده است که «عملیات نظامی ایران به گونه‌ای انجام می‌شود که تنش‌ها را افزایش می‌دهد، موجب تضعیف ثبات در منطقه خلیج [فارس] شده و خطر تشدید ناخواسته تنش‌ها را بالا می‌برد، و خطر را برای نیروهای مسلح ایالات متحده در فراسوی مرزها افزایش داده است.»

ادعای کذب این قطعنامه در حالی است که دو قایق آمریکایی در آب‌های سرزمینی ایران بود که توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شدند. در پایان، پیش‌نویس این قطعنامه طی ۴ درخواست از دولت آمریکا مصرانه خواسته تا در مورد مصادیق گذشته و آینده رفتار خطرناک و غیرحرفه‌ای نیروهای ایرانی پاسخ دهد. و نهایتا طی اقدامی خصمانه و با گرو گرفتن مسئله تحریم عنوان داشته است که «قول می‌دهیم به هنگام بررسی قوانین مربوط به ایران از جمله قوانین تحریمی و کنترل تسلیحاتی رفتار نیروهای نظامی و شبه‌نظامی ایران را در نظر داشته باشیم.»۲

مجموع رفتارهای آمریکا طی چند ماه اخیر بیانگر این موضوع است که دشمنی مقامات آمریکایی بعد از توافق هسته‌ای نیز همچنان ادامه دارد. بنابراین بر مسئولین و نهادهای دولتی مربوط لازم است که نسبت به چنین موضوعاتی، پاسخ‌های به‌موقع و به‌هنگام بدهند.

پی‌نوشت‌ها:
۱. https://www.congress.gov/bill/۱۱۴th-congress/house-resolution/۷۰۹/text/ih?overview=closed&format=txt
۲. https://www.congress.gov/bill/۱۱۴th-congress/house-resolution/۷۰۹/text/ih?overview=closed&format=txt





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *