صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بانک ها توان پرداخت وام 10 میلیون تومانی به همه متقاضیان را ندارند/ شش میلیون تومان حداکثر سقف وام خرید کالا

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۹:۰۱
کد خبر: ۱۶۹۰۷۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه اگر وام قرض الحسنه ازدواج به 10 میلیون تومان افزایش یابد نیاز به 12هزار و 500میلیارد تومان منابع قرض الحسنه وجود دارد گفت:بانک ها توان پرداخت وام 10 میلیون تومانی به همه متقاضیان را ندارند.
به گزارش سید علی اصغر میر محمد صادقی در نشست خبری روز جاری خود اظهار کرد: نظام بانکی کشور نگاه خاص خود را به سمت صنایع کوچک و متوسط معطوف کرده است که با توجه به تصمیمات ستاد اقتصاد مقاومتی نظام بانکی به دنبال ارتقا صنایع کوچک متوسط و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.


وی یادآور شد: در دستور العمل اخیر بانک مرکزی بنگاه های تولیدی که قابلیت فروش و صادرات محصولات خود را داشته باشند می توانند در کنار بنگاه هایی که ظرفیت تولید آنها کاهش یافته و یا فعالیتی ندارند از تسهیلات بانکها استفاده کنند.


میرمحمد صادقی با بیان اینکه بانک مرکزی تسهیلات یاد شده را به صورت هدف دار به بنگاه های اقتصادی ارائه خواهد کرد افزود: برخی از محدودیت ها برای ارائه تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط رفع شده و حدود 8هزار میلیارد ریال به عنوان یارانه سود ترجیهی در نظر گرفته شده است.

وی در رابطه با تسهیلات پرداختی در سال 94 گفت: در سال گذشته 417هزار میلیارد تومان پرداخت شده است که از این میزان 263هزار میلیارد تومان به عنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شده بود.

مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در رابطه با وام ازدواج قرض الحسنه گفت: بانک مرکزی قطعا حداکثر تلاش خود را برای اجرای قانون خواهد کرد اما منابع کافی برای ارائه وام قرض الحسنه 10 میلیونی در بانک ها وجود ندارد.

وی یادآور شد: در تیر ماه سال 93 یک میلیون و 200هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج قرار داشتند که این میزان به 400هزار نفر در پایان سال 94 کاهش یافته است.

میرمحمد صادقی خاطر نشان کرد: علی رغم نگرانی نظام بانکی در بهمن ماه سال گذشته پیشنهاد شد تا سقف وام ازدواج از 3 میلیون تومان به 5 میلیون تومان افزایش یابد که تا قبل از تصویب بودجه سال جاری قرار بر آن بود تا در اولین جلسه شورای پول واعتبار این موضوع بررسی شود.

وی با تاکید بر اینکه نسبت وام قرض الحسنه به سپرده در نظام بانکی %111 است گفت: در سال 95 29هزار نفر وام ازدواج دریافت کردند که بخشی از وام های قرض الحسنه از طریق منابع جاری اعطا شده است.

وی در واکنش به این گفته که بانکها می توانند از منابع جاری خود وام قرض الحسنه ارائه دهند بیان کرد: بخشی از منابع جاری بانکها پول یارانه بوده و با توجه به منفی شدن سپرده قرض الحسنه در بانکها تامین منابع وام قرض الحسنه به شدت سخت است.


***شش میلیون تومان حداکثر سقف وام خرید کالا

میر محمد صادقی در رابطه با کارت اعتباری خرید گفت:4200 میلیارد تومان از منابع بانکک مرکزی به سه بانک رفاه،ملی ، و صادرات اختصاص داده شده است تا در قالب کارت خرید اعتباری تا سقف شش میلیون تومان  با نرخ سود 12 درصد در اختیار بازنشستگان،کارمندان اموزش و پرورش و سازمان تامین اجتماعی قرار دهد که با این کارت تنها از سه هزار شعبه منتخب می توان کالای تولید داخلی خریداری کرد.

او همچنین از ارائه کارت اعتباری عام خبر داد و گفت:قرار است در راستای رفع نیازهای ضروری مردم و افزایش تمایل به استفاده از تسهیلات خردکارت اعتباری عام تا سقف 10 میلیون تومان در قالب عقود مبادله ای ارائه شود.

وی همچنین در رابطه با بسته ضد رکود دولتدر سال گذشته گفت:طبق توافق اولیه بانک مرکزی 110 هزار دستگاه خودرو را پذیرفته بود اما بانک مرکزی در راستای کمک به مردم 19 هزار و 975 خودرو فروخته شده مازاد از سوی خودرو سازان را تقبل کرد که در مجموع تا به امروز 124 هزار خودرو از سوی نظام بانکی تامین مالی شده و بانک مرکزی 2700 میلیارد تومان پول پرداخت کرده است.

او همچنین در رابطه با بازار مسکن گفت:سه تصمیم در رابطه با خروج از رکود حوزه مسکن اتخاذ شده که از این موارد می توان به اوراق رهنی با پشتوانه اوراق رهنی بانک مسکن از طریق سازمان بورس ،ارائه گواهی حق تقدم در همه بانک ها و لیزینگ مسکن بدون تامین منابعاز سوی بانک ها اشاره کرد.

میرمحمد صادقی در پایان خاطرنشان کرد:ورود لیزینگ ها به مسکن به شرط  عدم تامین مالی از سوی بانک ها نیاز به مصوبه شورای پول و اعتبار دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *