صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۸ حقیقت جالب درباره خودتان با یک آزمایش خون ساده

۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶:۴۸
کد خبر: ۱۶۸۱۷۹
شاید برایتان جالب و حیرت‌انگیز باشد که بدانید پزشک با توجه به آزمایش خونتان، سن بیولوژیک شما و میزان افسردگی شما را می تواند تشخیص دهد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، میزان کلسترول، تعداد گلبول‌های سفید و قرمز، میزان کمبود مواد مغذی، این‌ها و خیلی اطلاعات دیگر را آزمایش خون به شما نشان می‌دهد؛ اما آیا می‌تواند سن بیولوژیک شما را هم نشان داده یا بگوید که افسرده‌اید یا نه؟

۱.سن واقعی شما

در مقایسه با سن تقویمی‌تان که در واقع مدت زمانی است که از زمان تولد گذرانده‌اید، سن بیولوژیک شما به سن بدن و سیستم داخلی آن در مقایسه با افراد هم سن و سالتان مربوط می‌شود.

بنابراین وقتی در ۵۲ سالگی باشید، ممکن است سن بیولوژیکی شما نزدیک به سن یک فرد سالم ۴۸ ساله باشد. تحقیقات نشان می‌دهد در شرایطی که مصرف سیگار، بالا بودن شاخص حجم بدن (BMI) یا خوردن فراوان نوشیدنی‌های شیرین‌شده صنعتی می‌تواند ۲ تا ۶ سال به سن بیولوژیکی شما بیافزاید، در حالی‌که ترک این مواد به خاطر ورزش می‌تواند به کاهش همین تعداد سال بیانجامد.

۲.خطرآلزایمر در شما –از هم‌اکنون تا ۱۰ سال آینده

محققان بریتانیایی در سال ۲۰۱۵ دریافتند میزان خون گروه کوچکی از پروتئین‌ها نشان‌دهنده این است که آیا طی ۱۰ سال آینده پیش از بروز هیچ نوع علائمی دچار آلزایمر خواهید شد یا نه.

البته این تحقیق هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد اما محققان معتقدند شناسایی هر چه زودتر افرادی که در معرض این خطر هستند می‌تواند در درمانِ مؤثر آن مفید واقع شود.

۳.اگر دچار ضربه مغزی شده باشید

مدت‌هاست که پزشکان تلاش دارند که پروتکلی ارائه دهند تا به طور دقیق بتواند این مسئله را ارزیابی کند که اگر کسی دچار ضربه مغزی شده یا نشده باشد، ممکن است ظرف چند ساعت یا چند روز پس از وقوع حادثه علائم بارزی از خود نشان ندهد.

 این مشکلی بزرگ خصوصا برای ورزشکاران، محسوب می‌شود چرا که ضربه دوم در فاصله نزدیک از ضربه اول می‌تواند کشنده بوده و یا منجر به مشکلات شناختی طولانی شود.

به خاطر داشته باشید که ضربه مغزی در سنین بالاتر می‌تواند به آلزایمر بیانجامد. آزمایش خون می‌تواند این مسئله را مشخص کنید که آیا بیش از ۷ روز است دچار ضربه مغزی شده‌اید یا نه.

۴.میزان کم‌آبی بدن

کم‌آبی باعث وارد آمدن فشار به قلبتان می‌شود، خستگی‌تان را افزایش می‌دهد و مانع از آن می‌شود تا به درستی فکر کنید. و تقریبا ۲۰ درصد از افراد پا‌به‌سن‌گذاشته‌ای که از تجهیزات کمکی برای زندگی استفاده می‌کنند دچار مشکل کم‌آبی بدن هستند، و این بیشتر به خاطر آن است که به اندازه کافی مایعات نمی‌نوشند.

تحقیقات نشان داده که یک آزمایش خون ساده می‌تواند به پزشک نشان دهد که آیا میزان کم‌آبی‌تان در وضعیت خطرناکی است یا نه.

۵.شدت غم و ناراحتی‌تان

شاید برای بسیاری از مردم بسیار دشوار باشد که بتوانند بین فشار و تنشی که به خاطر غم و ناراحتی برایشان پیش می‌آید و اشکال بدتر افسردگی تمایز قائل شوند. اخیرا طی تحقیقی که محققان استرالیایی انجام دادند مشخص شده مادّه شیمیایی خاصی در مغز وجود دارد که می‌توان آن را در خون یافت و کم یا زیاد بودن انتشار هورمون شادی و نشاط را در بدن نشان می‌دهد.

۶.سرماخوردگی‌ها

آزمایش خون می‌تواند تمام ویروس‌ها یا سرماخوردگی‌هایی را که گذرانده‌اید به پزشک نشان دهد.

 نتیجه تحقیقات اخیری که در نشریه  Science منتشر شد نشان می‌دهد بدن شما در واکنش به بیماری، پادتن تولید می‌کند تا از شرّ آنها خلاص شود. و این پادتن‌ها باقی عمرتان در خون می‌مانند. تشخیص این‌که چه پادتن‌هایی در خونتان وجود دارد با کمک آزمایش خون به پزشک کمک می‌کند تا داروها و درمان‌های مؤثرتری را تجویز کند.

۷.اگر در معرض خطر الکلی‌شدن باشید

تحقیقات نشان می‌دهد انجام آزمایشی به نام «PEth» در بین افرادی که به لحاظ بیولوژیکی در معرض الکلی شدن هستند بسیار بالا رفته است. محققان این تحقیق در PEth خون دانشجویانی که در نوشیدن الکل زیاده‌روی می‌کردند تغییراتی مشاهده کردند. در واقع مواد شیمیایی خون در بین افراد بزرگسال ارتباط نزدیکی با الکلی‌شدن دارد و  این به پزشکان کمک می‌کند تا درمان‌های بهتری برای افرادی که دچار سوء‌مصرف آن شده‌اند تجویز کنند.

۸.تشویش غیرقابل کنترل شما

تشویش، جنبه فیزیکی استرس یا نگرانی و در واقع فشار موجود در شانه‌ها و یا ضربان قلب است.

محققان دانشگاه هِبرو معتقدند می‌توانند با بررسی پروتئین خاصی در خون که بدن در شرایط خستگی شدید آن را منتشر می‌کند، میزان تشویش را شناسایی کنند.

 با چک کردن این پروتئین، پزشکان تشخیص می‌دهند که آیا میزان تشویش‌تان در سطح متعادلی بوده یا خارج از کنترل است.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: سلامت آنلاین


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *