صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ديدار رئيس جمهوري تركمنستان با ملك سلمان

۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱:۱۰
کد خبر: ۱۶۸۰۹۹
سلمان بن عبد العزيز شاه عربستان امروز (يكشنبه) با رئيس جمهوري تركمنستان ديدار كردند.
به گزارش گروه بین الملل ، به نقل از روزنامه عربستاني عكاظ، «قربانقلي بردي‌ محمداف» رئيس جمهوري تركمنستان امروز در سفري رسمي و در راس يك هيات عالي رتبه وارد رياض پايتخت عربستان شد و با ملك سلمان ديدار كرد.

مقام ها و مسئولان عالي رتبه رياض نيز در ديوان پادشاهي با رئيس جمهوري تركمنستان ديدار كردند.

دو طرف در اين ديدار قرار است درباره مناسبات و همكاري هاي دو جانبه گفت و گو و رايزني كنند.

عربستان و تركمنستان در سال 1992 ميلادي روابط ديپلماتيك خود را برقرار كردند و سفارت عربستان در سال 1997در عشق ‏‌آباد و سفارت تركمنستان در سال 2008 در رياض افتتاح شد.

قربانقلي بردي ‌محمداف رئيس جمهور تركمنستان در سال 2007 ميلادي نخستين سفر خارجي خود را از عربستان سعودي آغاز كرد و در جريان اين سفر موافقت نامه هايي درباره همكاري بين رياض و عشق آباد امضا شد كه در واقع آن سند به عنوان سرآغاز روابط و همكاريهاي بين 2 كشور به ثبت رسيد.

تركمنستان كه در زمره يكي از جمهوري هاي استقلال يافته از اتحاد جماهير شوروي محسوب مي شود، علاوه بر داشتن منابع نفتي قابل ملاحظه، از لحاظ ذخائر گاز طبيعي نيز در ميان پنج كشور برتر جهان قرار دارد.

با وجود آنكه بخش عمده اي از منابع درآمدي تركمنستان از طريق صدور گاز تامين مي شود، با اين حال اين كشور به سبب فقدان خطوط لوله صادراتي و اختلاف ميان كشورهاي حاشيه درياي خزر پيرامون وضعيت قانوني اين درياچه نفت خيزـ در بهره گيري از ذخائر نفت و گاز خود موفق نبوده است.

تركمنستان پيشتر نيز توافقت نامه هايي در زمينه هاي مختلف اقتصادي با عربستان امضاء كرده است.
به عقيده كارشناسان سعودي ها كه با مشكلات بسياري در داخل و خارج از كشورشان از جمله كسري بودجه شديد و گرفتاري در باتلاق يمن مواجه هستند، سعي دارند با برقراري روابط با كشورهاي مختلف و گسترش مناسبات اقتصادي و سياسي خود با اين كشورها،‌ ضمن تشكيل يك ائتلاف منطقه اي در زمينه هاي سياسي و اقتصادي، به نوعي خود را نيز از برخي مشكلات كه ناشي از اتخاذ سياست هاي نادرست در اين كشور است،‌ برهانند.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *