صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دو ابلاغيه رئيس جمهور برای اجرا در حوزه های تحصيلات تكميلی و كاركنان محيط زيست

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۸:۰۱
کد خبر: ۱۶۷۶۱۱
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
حسن روحاني رئيس جمهور قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دوره‌های تحصيلات تكميلی و قانون اصلاح قانون نحوه جبران زحمات و خسارات كاركنان سازمان حفاظت محيط زيست در ارتباط با جرائم زيست محيطی را برای اجرا ابلاغ كرد.
به گزارش گروه سیاسی ، حسن روحانی رئيس جمهور قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دوره‌های تحصيلات تكميلی و قانون اصلاح قانون نحوه جبران زحمات و خسارات كاركنان سازمان حفاظت محيط زيست در ارتباط با جرائم زيست محيطی را براي اجرا ابلاغ كرد.

این قانون در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ هفدهم اسفند ماه یكهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 18 فروردین 1395به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

متن قانون به شرح زیر است:

قانون اصلاح قانون نحوه جبران زحمات و خسارات كاركنان سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با جرائم زیست محیطی

ماده‌واحده ـ قانون نحوه جبران زحمات و خسارات كاركنان سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با جرائم زیست محیطی مصوب 12 بهمن 1384به شرح زیر اصلاح می‌شود:

1ـ در ماده‌واحده بعد از عبارت«متصدیان كشف» عبارت «و مخبران» اضافه می‌شود و عبارت «و همچنین افرادی كه وظایف آنها ارتباط مستقیم با موضوعات فوق‌الذكر را ندارد» حذف می‌گردد.

2ـ متن تبصره ذیل قانون به این شرح اصلاح می‌شود:

تبصره ـ نحوه و میزان پرداخت به كاركنان مربوط و مخبران به‌گونه‌ای ‌كه قابل رسیدگی توسط دستگاههای نظارتی باشد و همچنین نحوه و میزان پرداخت حق كشف، خسارت و دیه پرداختی به مخبرانی كه رابطه استخدامی با سازمان حفاظت محیط زیست ندارند از محل اعتبارات قانون، تابع آیین‌نامه‌ای است كه به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست و تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی كشور به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

قانون فوق مشتمل بر ماده‌واحده در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ هفدهم اسفندماه یكهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 18 فروردین 1395 به تأیید شورای نگهبان رسید.

قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تكمیلی ابلاغ شد.

همچنین  حسن روحانی رئیس جمهوری قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تكمیلی در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی كشور را برای اجرا ابلاغ كرد.

این قانون در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ هجدهم اسفند ماه یكهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 18 فروردین 1395 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

متن قانون به شرح زیر است:

قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تكمیلی در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی كشور

ماده1ـ تعریف اصطلاحات به كار رفته در این قانون به شرح زیر است:

الف ـ دانشگاه: به كلیه دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی و پژوهشی تحت پوشش وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی غیر دولتی اطلاق می‌شود.

ب ـ وزارتین: به وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اطلاق می‌شود.

پ ـ سنجش: فرآیندی است كه با هدف ایجاد وحدت رویه و هماهنگی در بین دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی و پژوهشی، ایجاد فضای رقابتی یكسان و برقراری عدالت آموزشی برای كلیه داوطلبان تحصیلات تكمیلی از طریق آزمون، مصاحبه علمی، بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی و فناوری انجام می‌شود.

ت ـ پذیرش: فرآیندی است كه با شركت داوطلب در آزمون آغاز و با بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، انجام مصاحبه علمی و سنجش عملی تكمیل و با اعلام نتایج قبولی توسط وزارتین از طریق سازمان سنجش آموزش كشور و مركز سنجش آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی پایان می‌یابد.

ث ـ تحصیلات تكمیلی: شامل مقاطع كارشناسی ارشد ناپیوسته، دكتری ناپیوسته و دكتری تخصصی می‌باشد.

ماده2ـ برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر نحوه سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تكمیلی به شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تكمیلی در دانشگاه‌ها با تركیب زیر واگذار می‌شود كه در این قانون به اختصار «شورا» نامیده می‌شود:

1ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (رئیس شورا)
2ـ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی
3ـ دو نفر از رؤسای دانشگاه‌های دولتی به انتخاب وزارتین
4ـ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بدون حق رأی
5 ـ رئیس دانشگاه پیام نور
6 ـ رئیس سازمان سنجش آموزش كشور (دبیر شورا)
7ـ دو نفر از نمایندگان كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به عنوان ناظر

تبصره1ـ عضویت اعضاء در «شورا» قابل تفویض به غیر نمی‌باشد و «شورا» با حضور حداقل پنج نفر از اعضای دارای حق رأی، رسمیت می‌یابد.

تبصره2ـ «شورا» می‌تواند برای انجام وظایف محوله، كارگروههای تخصصی تشكیل دهد.

تبصره3ـ شـورا مـوظف است در اجـرای این قـانـون، سیاست‌های كلی نظام ابلاغی از سوی مقـام معظم رهبری و مصـوبات شـورای عالی انقلاب فرهنگی را رعایت نماید.

ماده3ـ وظایف و اختیارات شورا درخصوص سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تكمیلی عبارت است از:

الف ـ تصویب شیوه‌نامه اجرائی سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تكمیلی در دانشگاه.
ب ـ تصویب عناوین و تعیین ضرایب دروس آزمون مربوط به هر رشته تحصیلی.
پ ـ نظارت بر حسن اجرای فرآیند سنجش و پذیرش و اعلام نتایج پذیرفته‌شدگان.
ت ـ تعیین نصاب قبولی در مرحله سنجش عمومی برای ورود به مرحله بعدی سنجش.
ث ـ تصویب دروس آزمون متمركز دوره كارشناسی ارشد در هر یك از رشته‌های تحصیلات تكمیلی و تعیین ضرایب آنها.
ج ـ تعیین تعداد دفعات برگزاری آزمون متمركز در هر سال و مدت اعتبار آن.
چ ـ تصویب معیارهای اختصاصی درخصوص رشته‌های خاص.

ماده4ـ سنجش در مقطع كارشناسی ارشد ناپیوسته براساس آزمون متمركز از دروس تخصصی مقطع كارشناسی و تأثیر معدل داوطلب (در رشته‌های مرتبط) توسط وزارتین انجام می‌شود.

ماده5ـ سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دكتری ناپیوسته برحسب هر یك از شیوه‌های «آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر انجام می‌شود:

الف ـ دكتری آموزشی ـ پژوهشی: سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دكتری ناپیوسته آموزشی ـ پژوهشی براساس معیارهای زیر صورت می‌گیرد:

1ـ آزمون‌های متمركز (50 درصد)
2ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد)
3ـ مصاحبه علمی و سنجش عملی (30 درصد)

ب ـ دكتری پژوهش محور: سنجش و پذیرش برای دوره دكتری ناپیوسته پژوهش محور براساس معیارهای زیر صورت می‌گیرد:

1ـ آزمون‌های متمركز (30 درصد)
2ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد)
3ـ مصاحبه علمی و بخش عملی (30 درصد)
4ـ تهیه طرح واره (20 درصد)

تبصره1ـ برگزاری آزمون‌های متمركز زیر نظر هریك از وزارتین و از طریق سازمان سنجش آموزش كشور و مركز سنجش آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برگزار می‌شود. شورا می‌تواند با لحاظ بند (ت) ماده (1) از ظرفیت دانشگاههای كشور اعم از دولتی و غیردولتی در برگزاری آزمون متمركز استفاده كند.

تبصره2ـ هریك از وزارتین موظفند در چهارچوب آمایش آموزش عالی كشور، سالانه نسبت به تعیین سقف ظرفیت مجاز پذیرش دانشجو برای تمامی رشته محلهای مورد تأیید شورای گسترش خود اقدام نمایند.

تبصره 3ـ طرح‌واره موضوع بند (4) دكتری پژوهش‌محور باید در جهت رفع یكی از مشكلات ملی باشد و به تصویب دستگاه اجرائی ذی‌ربط رسیده باشد.

تبصره4ـ شورای سنجش و پذیرش دانشجو می‌تواند هر سه سال یكبار نسبت به اضافه نمودن معیارهای دیگر و تعدیل حداكثر ده درصد (10%) معیارهای موجود اقدام كند. زمان اعمال این تغییرات حداقل یك سال پس از اعلام عمومی آن است.

ماده6ـ سهمیه‌های مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دوره‌های تحصیلات تكمیلی كماكان به قوت خود باقی است.

تبصره ـ افرادی كه براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی از شركت در آزمون ورودی دوره‌های تحصیلات تكمیلی معاف شمرده شده‌اند، از شمول این قانون مستثنی هستند.

قانون فوق مشتمل بر شش ماده و هشت تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ هجدهم اسفندماه یكهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 18 فروردین 1395 به تأیید شورای نگهبان رسید.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *