اجازه تغییر کاربری باغ سیب کرج را نمیدهیم
شاکرمی با تاکید بر اینکه خشک شدن باغ سیب کرج میتواند ضمن ایجاد گرد و غبار، تاثیر منفی در آب و هوای کرج و تهران داشته باشد و دستگاه قضایی اجازه تغییر کاربری نخواهد داد گفت: فلسفه احداث باغ سیب این بود که محل فوق، کریدور هوای کرج و تهران باشد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز در حاشیه نشست حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان البرز که با دستور جلسه بررسی مشکلات باغ سیب مهرشهر، تسریع در حل مشکلات چاههای این باغ، آبیاری تحت فشار و چگونگی احیای باغ سیب انجام شد، اظهار کرد: باغ سیب به عنوان یک نماد مطرح کشوری شناخته میشود که ژنتیک گیاهی آن حائز اهمیت است؛ این باغ از 40 الی 50 سال پیش کاشته شده ولی تغییری در کاربری آن داده نشده است.
وی درباره این مجموعه توضیح داد: با توجه به طول عمر مفید درخت، باید از 30 سال پیش درختان جدید در این محدوده کاشت میشد که این اتفاق رخ نداده و اکنون لازم است برای آن چاره اندیشی شود و برای احیا و بازسازی آن اقدامات مقتضی پس از اخذ مجوزهای قانونی لازم انجام شود.
دبیر کمیته حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان البرز با تشریح شرایط کنونی باغ سیب، توضیح داد: بخش قابل توجهی از درختان این مجموعه به دلیل عدم توجه از بین رفته است؛ 70 هکتار از این باغ به دانشگاه علامه طباطبایی واگذار شده که تغییر کاربری آن از درخت به زراعت، موجب شده بخش قابل توجه درختان از بین رفته یا در معرض خشک شدن قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه خشک شدن این باغ میتواند ضمن ایجاد گرد و غبار، تاثیر منفی در آب و هوای کرج و تهران داشته باشد که دستگاه قضایی اجازه تغییر کاربری نخواهد داد گفت: فلسفه احداث باغ سیب این بود که محل فوق، کریدور هوای کرج و تهران باشد؛ وجود این باغ موجب میشود بادی که از سمت شمال غرب و غرب در حرکت است پس از عبور از باغ سیب تلطیف شده و به کرج و تهران منتقل شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان درباره مصوبات کمیته حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان البرز در این نشست، اظهار کرد: با توجه به اینکه از جانب رهبر معظم انقلاب، شعار امسال «سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» انتخاب شده است باید با سرلوحه قرار دادن این شعار و توجه به ظرفیتهای زیست محیطی و کشاورزی این باغ که دارای ظرفیت تولید 20 هزار تنی میوه در سال است احیای آن در دستور کار باشد تا در دو یا سه سال آینده شاهد بهره برداری و احیای آن باشیم.
وی دیگر مصوبه این نشست را در مورد بخش تحت تملک دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد و توضیح داد: مقرر شد این دانشگاه در قالب طرح تفصیلی از زمین تحت اختیار خود استفاده کند و ضوابط و چارچوبها را رعایت کند.
شاکرمی موظف شدن اداره راه و شهرسازی استان به انجام مکاتبات با بنیاد مستضفعان را مصوبه مهم این نشست اعلام کرد و گفت: در این مکاتبات باید مصوبات شورای حفظ حقوق بیت المال به اطلاع بنیاد برسد و اعلام کنند که کاربری این محوطه باید باغی باشد و در مسیر منویات رهبری تدابیری اتخاذ شود درختان این مجموعه از بین نرود و مصلحت و حقوق بنیاد مستضعفان نیز رعایت شود.
وی همچنین حل مشکل ارتباطی این مجموعه توسط اداره مخابرات، دیوارکشی توسط شهرداری ظرف مدت 2 هفته، پیگیری اعطای تسهیلات به بنیاد مستضعفان و جانبازان توسط جها کشاورزی برای آبیاری تحت فشار، تعیین موضوع مالکیت چاههای موجود در اراضی تحت تملک دانشگاه علامه برای صدور مجوزهای قانونی و برقی کردن این چاهها و ارائه گزارشی از وضعیت باغهای واقع در محدوده و حریم شهر کرج توسط دبیرخانه حفظ فضای سبز استان را از مصوبات مهم این جلسه در راستای احیای باغ سیب کرج عنوان کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *