مشکلات گمرکی مانعی بر سر راه تجارت ایران و ترکیه
رییس اتاق صنایع استانبول با اشاره به مشکلات پیش روی بازرگانان گفت: مشکل اصلی ترکیه فرآیند گمرک در ایران است که باعث میشود کارها کمی به سختی انجام شود.
به گزارش اردال باحچیوان رئیس اتاق صنابع استانبول با هیئت همراه امروز در مراسم دیدار با رئیس اتاق تهران که در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران برگزار شد با اشاره به روابط دیرینه تجاری دو کشور ایران و ترکیه گفت: ترکیه در نوامبر سال گذشته میزبان هیات تجاری ایران بود و برای همین هم خواستار شدیم تا هیات تجاری ترکیه نیز به ایران برای گسترش روابط تجاری سفر کند.
رئیس اتاق صنایع استانبول با اشاره به سفر هیات 70 نفره ترکیهای به ایران اظهار داشت: این هیات متشکل از صنایع مختلف است که خدمات آنها در ترکیه ارزش افزوده بالایی را برای کشور در بر دارد و ایران هم میتواند از موقعیت تجاری و سرمایهگذاریهای مختلف آنها در ایران استفاده کند.
باحچیوان با اشاره به رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران تصریح کرد: بعد از مذاکرات 1+5 کشورهای زیادی برای برقراری روابط با ایران علاقه نشان دادهاند که وعدههای زیادی هم به ایران میدهند، اما ما نمیخواهیم با وعدههای بیخود وقت شما را بگیریم، بلکه به دنبال این دیدارها خواهان گسترش روابط و دستاوردها هستیم.
رئیس اتاق صنایع استانبول تصریح کرد: معمولا اتاق صنایع استانبول سفرهای کمی به کشورهای مختلف انجام میدهد و برای اولین بار است که با چنین هیات بلندپایهای به کشور ایران سفر کردهایم.
وی با اشاره به روابط جغرافیایی و لجستیک بین دو کشور اظهار داشت: به دلیل برخی مشترکات نادیده گرفتن یکدیگر امکانپذیر نیست.
باجچیوان افزود: از 400 سال پیش مرزهای دو کشور تغییر نکرده و این مرزها نه تنها برای برقراری روابط مختلف بین دو کشور حائز اهمیت است، بلکه در خاورمیانه نیز اهمیت دارد.
رئیس اتاق صنایع استانبول با بیان اینکه امروزه خاورمیانه دلتنگ صلح است، بیان داشت: امیدواریم روابط ایران و ترکیه نمونهای برای کشورهای خاورمیانه باشد.
وی افزود: اقتصاد باعث میشود روابط و فرهنگ دو کشور به هم نزدیکتر شود و همان طور که در نوامبر گذشته دو اتاق بازرگانی ایران و ترکیه روابط دوستانهای را با هم شروع کردهاند، خواهان گسترش آن هم هستیم.
رئیس اتاق صنایع استانبول تصریح کرد: در دوران تحریمها بیش از 200 شرکت ترک علیرغم مشکلات فراوان در ایران سرمایهگذاری کردند و همان طور که در دوران تحریم ما به ایران اعتماد کردیم میخواهیم در دوران پس از تحریم نیز این روابط ادامه داشته باشد.
باحچیوان با اشاره به تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه اظهار داشت: ترکیه در 141 قلم کالا و ایران در 125 قلم کالا تعرفه ترجیحی دارد که قرار است 30 قلم کالا اضافه شود و قطعا این موضوع باعث گسترش روابط تجاری میشود.
رئیس اتاق صنایع استانبول با اشاره به تبادلات تجاری بین ایران و ترکیه که بیش از 9 میلیارد دلار بوده است، گفت: 3.5 میلیارد دلار آن محصولات و کالاهایی بوده که ایران به ترکیه صادر کرده و بقیه آن هم مربوط به کالاهایی بوده که ترکیه به ایران صادر کرده است.
وی افزود: درنظر داریم تا میزان تجارت سالانه را افزایش دهیم و هدفگذاری ما برای سال 2020 تجارت 35 میلیارد دلاری بین دو کشور است.
باحچیوان افزود: البته با گسترش روابط تجاری بین دو کشور در 3-2 سال آینده نیز به این حجم از تجارت خواهیم رسید.
رئیس اتاق صنایع استانبول با بیان اینکه شرایط تجاری سختی در دنیا وجود دارد، بیان داشت: ما باید تجربه تجارت بین ایران و ترکیه را به نسلهای آینده انتقال دهیم.
وی به مشکلات پیش روی بازرگانان اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی ترکیه فرآیند گمرک در ایران است که باعث میشود کارها کمی به سختی انجام شود.
وی افزود: در گمرک ایران بار ماشینها تخلیه میشود و پس از بازرسی دوباره بارگیری میشود که این موضوع باعث خراب شدن کالای صادراتی میشود.
رئیس اتاق صنایع استانبول به یک مشکل دیگر در مورد بازرگانی بین دو کشور اشاره کرد و افزود: شبکه لجستیک بین دو کشور گران است و این موضوع هزینه صادرات را افزایش میدهد.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به ترکیه اظهار داشت: روحانی از سفری که به ترکیه داشته، به مشکلات لجستیک اشاره کرده و برای حل این مشکل موضوعاتی در آن جلسه بیان شده که امیدواریم هرچه زودتر اقدامات مربوطه انجام شود.
باحچیوان با اشاره به اینکه در تجارت مهمترین موضوع مسائل بانکی است اظهار داشت: تا زمانی که شرایط بانکی و مسائل بانکی بین دو کشور به طور کامل به حالت عادی و نرمال برنگردد، نمیتوان تمام برنامهها را اجرا کرد.
وی افزود: ایران نیمی از نیاز ترکیه را در حوزه نفت تامین میکند و در دوران تحریمها 30 درصد این نیاز توسط ایران تامین میشد.
رئیس اتاق صنایع استانبول گفت: ایران برای ترکیه از نظر انرژی حائز اهمیت است، به طوری که سالانه 10 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر میکند.
وی گفت: تجارت گازی بین دو کشور ایران و ترکیه حائز اهمیت است، اما مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که ایران گاز طبیعی را به ترکیه گران میفروشد و در صورتی که تجدیدنظری در قیمتها صورت بگیرد، ما میتوانیم خرید بیشتری داشته باشیم.
باحچیوان تصریح کرد: ایران دومین کشور صادرکننده گاز به ترکیه است و ما از سرمایهگذاران پتروشیمی میخواهیم، در این حوزه فعالیت و سرمایهگذاری بیشتری داشته باشند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *