صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چه ساعاتی از روز درس بخوانیم/ مطالعه فردی بهتر از گروهی است

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰:۵۳
کد خبر: ۱۶۷۱۵۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
کارشناس ارشد آموزشی گفت: درس خواندن و یادگیری زمان خاصی را در طول روز دارد و اگر این زمان رعایت نشود میزان یادگیری کاهش می یابد.
لیلی لجمیری در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه اظهار داشت: زمان مطالعه برای افراد متفاوت است. بعضی در سکوت شب و عده ای نیز هنگام صبح را به عنوان زمان مطالعه انتخاب می‌کنند اما مطالعه هنگام صبح از هر زمان دیگر بهتر است. مطالعه کتاب را صبح زود شروع کنید زیرا ذهن انسان پس ازچندساعت استراحت و آرامش، بیش از هر زمان دیگر آماده یادگیری است. 

وی به افراد کنکوری توصیه کرد: اگر صبح زود را برای مطالعه انتخاب می‌کنید حتما قبل از آن صبحانه بخورید چرا که  گرسنگی در کاهش میزان یادگیری و فراگیری تاثیر زیادی دارد. پس از صرف غذا نیز بلافاصله شروع به مطالعه کتاب نکنید و چند دقیقه بعد از غذا مطالعه را آغاز کنید.

این کارشناس ارشد امور آموزشی ورزش را در امرو یادگیری مهم دانست و گفت: ورزش و نرمش و حتی حمام گرفتن نیز پیش از مطالعه در میزان یادگیری موثر است. مطالعه صبح‌ وقتی مفید است  که‌فرد شب را به‌خوبی استراحت کرده باشد و خسته و خواب آلود نباشد. برای مطالعه هرچه بهتر در هنگام صبح، سعی کنید شب را زودتر بخوابید تا بتوانید مطالعه مفیدی داشته باشید. خستگی، از توانایی ذهنی و مغزی انسان کم می کند و مطالعه در چنین وضعیتی، یادآوری مطالب فرا گرفته پیشین را نیز با اختلال روبه‌رو می‌کند. ‬

وی بر لزوم مطالعه فردی برای یادگیری بهتر تاکید کرد و افزود: برای این که حواس فرد در هنگام مطالعه کاملا روی مطالب کتاب متمرکز شود افراد باید کتاب را به تنهایی و به صورت فردی مطالعه کنند. مطالعه فردی دوری از صداهای مزاحم و گفت و گو است و  موجب افزایش تمرکز می‌شود. هر چه در محیط مطالعه افراد کمتری رفت و آمد کنند، پیشرفت و تمرکز فرد در فراگیری مطالب افزایش می‌یابد.

به گفته لجمیری، مطالعه جمعی باعث می‌شود که هرلحظه امکان گفت‌وگو بین دو طرف در موضوع‌های مختلف بوجود آید که این تعامل سبب عدم تمرکز در مطالعه و کاهش در پیشرفت مطالعه می‌شود. 

وی در مورد اینکه چه کتاب هایی را می شود به صورت گروهی خواند، گفت: مطالعه جمعی برای کتاب‌های درسی مانند ریاضی مناسب است و می‌تواند در فراگیری تاثیر مثبت داشته باشد. البته در این مورد نیز اگر دانش‌آموز آن بخشی از درس را تاحدودی می‌داند خود مطالعه کند و بخشی‌را که مشکل دارد بادیگران تمرین کند، بر یادگیری تاثیر بیشتری دارد. می‌توانید بعد از مطالعه، با دوستان خود درباره مطالب مطالعه شده بحث کنید که این روش مطالعه باعث می‌شود که مطالب بهتر در ذهن فرد باقی بماند. گفت‌وگو با دوستان درباره مطالب خوانده شده نوعی مرور مطالب محسوب می‌شود و مطالب در ذهن باقی خواهد ماند. 

کارشناس ارشد امور آموزشی در پایان به دانش آموزان و افراد کنکوری پیشنهاد کرد هنگام مطالعه از هرگونه آلودگی صوتی و سر و صدا که تمرکز فرد را بهم می‌زند باید جلوگیری کرد. زیرا دراین صورت اگرچه فرد مطالب را می‌خواند و صفحات را ورق می‌زند ولی مطالب پس از مطالعه در ذهن خواننده باقی نمی‌ماند. 


گفتنی است این کارشناس ارشد آموزشی به والدین توصیه کرد برای موفقیت دانش آموزان در امتحانات در کنار فرزندان باشند و عوامل استرس زا را از خود دور کنند.


 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *