صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هرچه دولت‌ها کوچک‌تر باشند توانمندتر خواهند شد/ شوراها در امور شهر جایگزین دولت باشند

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۶۶۴۰۱
سیدحسن خمینی گفت: شوراها دو اصل مهم را به عنوان پیش‌فرض همه وظایف خودقرار دهند و آن بحث دلسوزی و اطلاع از مشکلات است چرا که قرار است شوراها در همه امور شهر جایگزین دولت باشند.
به گزارش گروه جامعه ، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای شورای اسلامی شهر تهران در حرم امام‌خمینی(ره) که به مناسبت سالروز شوراها برگزار شد، با اشاره به یکی از جملات بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران در مورد شوراها گفت: امام در جمله‌ای که همه فلسفه شوراها را می‌توان در آن یافت، می‌گویند «دولت نمی‌تواند همه‌جا را خودش تحت نظر بگیرد؛ وقتی کار را به خود مردم محول کرد، مردم منطقه‌ هم برای خودشان دلسوزترند و هم نسبت به احتیاجات خودشان بهتر اطلاع دارند».

وی افزود: این سخنان نشان می‌دهد که اساسا دولت نمی‌تواند کار همه بخش‌ها را تحت نظر بگیرد، البته این نتوانستن به معنای آن نیست که دولت‌ها قادر به انجام کارها نباشند بلکه به آن معناست که دولت‌ها باید کوچک‌تر باشند و لزومی ندارد در همه بخش‌ها تصدی‌گری کنند.

وی با بیان اینکه هرچه دولت‌ها کوچک‌تر باشند توانمندتر و چابک‌تر خواهند شد، یکی از دلایل ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ٤٤ را که به‌خوبی اجرا نشد، رسیدن به همین وضعیت خواند.

سید حسن خمینی در ادامه افزود: امام راحل برای این جمله که «مردم بهتر می توانند» دو دلیل آورده است، این که مردم اساسا به حال خودشان دلسوزترند و این موضوع نیز کاملا طبیعی است چرا که آنها مشکلات خود را بهتر می دانند بنابراین بهتر می توانند دلسوزی کنند. کسی که در مرکز نشسته است، نه درک دقیقی از مشکلات سایر بخش‌ها دارد و نه راه‌حل‌ها را بهتر از آنها می‌داند و حتی اگر بداند، دلسوزتر نیست

وی اضافه کرد: دومین نکته این است که مردم نسبت به امور خود مطلع ترند چراکه یکی از عوامل قوت، اطلاع است و تا زمانی که نسبت به مشکل مطلع نباشی و شناخت نداشته باشی برای رفع آن توانایی نخواهی داشت.

وی با تاکید بر جمله حضرت امام، گفت: شوراها دو اصل مهم را به عنوان وظیفه خودشان یا پیش فرض همه وظایف خودشون باید قرار دهند و آن هم بحث دلسوزی و اطلاع از مشکلات است چرا که قرار است شوراها در همه امور شهر جایگزین دولت باشند. بنابراین باید هم دلسوزتر و هم مطلع تر باشند.

وی در ادامه دلسوزی را در گرو ترجیح منافع شهری بر منافع شخصی، گروهی و حتی بر منافع یک گروه از مردم دانست و گفت: ممکن است کاری خوشایند یک جمع نباشد اما از باب دلسوزی باید آن را انجام دهیم. بنابراین دلسوزی یعنی مصلحت کلان جامعه و شهر را در همه کارها باید در نظر بگیرید.

یادگار امام با تأکید بر اینکه ترجیح مصلحت شخصی در کارها خیانت است، گفت: باید دقت کنیم که حتی مصلحت یک بخش را بر مصالح کلان ترجیح نداده و نگاه بخشی نداشته باشیم.

وی همچنین به موضوع مطلع بودن در کار نیز اشاره کار و افزود : مطلع بودن به معنای آشنایی تنها با مشکلات نیست بلکه باید نسبت به مشکل برخورد کارشناسی داشت.

وی با توصیه به اینکه دولت‌ها باید حوزه کار مردم را هرچه‌بیشتر به خود آنها واگذار کنند، یادآور شد: امام در سخنانشان حتی به شوراهای ایالتی که پس از انقلاب تبدیل به شورای شهر و روستا شد نیز اشاره می‌کنند بنابراین شاید بعدها بتوان حوزه‌های دیگر مدیریتی را به مردم واگذار کرد تا مردم به حل همه مشکلات خودشان همت کنند و دولت کار خود را به دلسوزان مطلع واگذار کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *