صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ادامه سرگردانی نظارت و قیمت در بازار برنج

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۱:۰۱
کد خبر: ۱۶۶۲۹۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس انجمن برنج گفت: اعداد و ارقام در تخمین ناخالصی برنج در کشور کاملاً نادرست است، زیرا حتی اختلاط یک درصدی در برنج ایرانی زیاد محسوب می‌شود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزار میزان، در حالی که در چند روز اخیر اعلام شد که برخی از برنج های موجود در سطح خرده فروشی یک دست نبوده و با کیفیت های متفاوت به اسم برنج درجه یک عرضه می شود رئیس انجن برنج بر این باور است که این موضوع صحت ندارد و برنج از سوی تولید کننده با یک کیفیت به عمده فروشان عرضه می شود البته بارها در سطح خرده فروشی دیده شده برنج به اصطلاح مخلوط بوده و به قیمت برنج درجه یک به مشتریان عرضه شده است.

البته علیرضا شایق معتقد است تولید کنندگان تنها موظف به تامین نیاز بازار بوده و نظارت و قیمت گذاری بر عهده بازار و سازمان های کنترلی است.

علیرضا شایق رئیس انجمن برنج در گفتگو با میزان، در خصوص صحت درصدهای نا خالصی برنج در کشور گفت: متأسفانه ما با  درصدها در کشور رابطه خوبی نداریم و زمانی بیان می‌شود 50 درصد برنج‌های کور نا خالص است تا حد بسیار زیادی اغراق کرده‌ایم.
 
وی در ادامه افزود: اعداد و ارقام در تخمین ناخالصی برنج در کشور کاملاً نادرست است، زیرا حتی اختلاط یک درصدی در برنج ایرانی زیاد محسوب می‌شود.
 
شایق با اشاره به غیر قانونی بودن اختلاط در انواع برنج تصریح کرد: اختلاط در هر نوع برنج چه وارداتی و چه برنج داخلی در کشور خلاف قانون است و باید بر روی این موضوع نظارت کافی در کشور صورت گیرد.
 
رئیس انجمن برنج در ادامه با توضیح اینکه در کشور نظارت کافی بر بازار برنج نمی‌شود گفت: متأسفانه نظارت خوب و مؤثر از بازار برنج در کشور صورت نمی‌گیرد، زیرا تفاوت برنج و اختلاط آن در ظاهر برای خریداران مشخص نمی‌شود و این موضوع در زمان پخت نمایان خواهد شد که باید با این موضوع به طور جد در بازار برخورد شود.
 
وی در خصوص اهمیت بازرسی در بازار برنج یادآور شد: تنها راه مبازره با تخلف در بازار برنج بازرسی‌های سر زده از فروشندگان و اصناف است.
 
شایق در رابطه با علت افزایش قیمت برنج در فروردین سال جاری اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری هم زمان با برداشت برنج از زمین ها کشور پیش بینی افزایش قیمت برنج در حدود 8500 تا 8700 تومان می‌شد ولی این امر در بازارهای میانی مخصوصاً در تهران تا 11 هزار تومان به فروش رسید که تنها در این وهله زمانی سازمان نظارتی باید نظارت کافی را داشته باشد تا قیمت‌ها کنترل شود.
 
رئیس انجمن برنج در ادامه تاکید کرد: این روند افزایشی قیمتی در بازار امکان دارد مجدداً در خرداد و مرداد ماه با شروع فصل برداشت جدید برنج تشدید شود که باید نظارت کافی بر این بازار صورت گیرد.
 
وی با اشاره به وظیفه سازمان جهاد گفت: وظیفه سازمان جهاد کشاورزی و انجمن تنظیم بازار محصولات کشاورزی در جهت تأمین تنظیم و برطرف کردن نیاز مصرف کننده است و هیچ مسئولیتی در قبال کنترل قیمت‌ها در بازار ندارد.
 
شایق در خصوص پیش بینی قیمت برنج در بازار در ماه‌های آینده گفت: قیمت برنج در مرداد و شهریور با برداشت محصول جدید کاهش خواهد یافت و شیب نزولی در پیش خواهد گرفت ولی مجدداً با کم شدن برنج در بازار شهد افزایش قیمت با شیب ملایم باشیم.

 بر اساس این گزارش بارها این موضوع در بازاررهای متفاوت تکرار شده و هر یک از مسولین توپ را در زمین دیگری میندازند و مسولیتی در قبال موارد ایجاد شده بر گردن نمی گیرند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *