صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهرها هم اثرانگشت دارند!

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۶۶۱۷۸
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
معمولاً شهرهای مختلف را از روی مناطق تاریخی، تیمهای فوتبال و حتی غذاهایشان می‌شناسند، اما اکنون تیمی از میکروب‌شناسان آمریکایی دریافته‌اند که با اثر انگشت باکتریایی منحصر بفرد شهرها نیز می‌توان آن‌ها را شناسایی کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، این یافته‌های جالب در پی بررسی‌های سخت محققان دپارتمان علوم زیستی و مرکز ژنتیک و ژنومیک میکروبی دانشگاه آریزونای شمالی بدست آمده‌اند که یک سال به نمونه‌برداری از 9 اداره در سان‌دیگو، فلگ‌استاف و تورنتو پرداخته بودند.

آن‌ها می‌خواستند دریابند عواملی مانند جغرافی، موقعیت در یک اتاق، فصل‌ها و تعاملات انسانی چه تاثیری بر جوامع میکروبی موجود در اطراف انسان موسوم به میکروبیوم دارند. محققان به دنبال بررسی میکروبیوم‌ها در ساخت محیط بودند، یعنی میکروبیوم‌های اطراف ادارات.

استراتژی آن‌ها شامل نصب یک نوع فرش، کاشی‌های سقف و نمونه‌های دیوار خشک مشابه در ادارات مختلف شهر برای مقایسه کردن باکتری‌ها بود. محققان علاوه بر نمونه‌برداری از این مواد، همچنین نمونه‌های پوست و میکروبیوم بینی، دهانی و مدفوع کارکنان ادارات را جمع‌آوری کردند.

در ابتدا نتایج این دانشمندان نشان داد که جوامع باکتریایی خیلی با ماده درون یک بخش از اداره تفاوتی ندارند اما با مناطق دیگر متفاوت هستند. برای مثال نمونه‌های سطح از باکتری‌های بیشتری نسبت به نمونه سقف یا دیوار برخوردار بودند.

یک یافته دیگر این بود که پوست انسان بزرگترین منبع شناسایی نمونه است و 25 تا 30 درصد میکروبیوم را تشکیل می‌دهد. البته بزرگترین یافته این بود که فارغ از عواملی مانند فصول یا محل اداره، میکروبیوم‌ها مختص هر شهر بودند.

محققان برای آزمایش نتایج خود یک مدل رایانه‌ای ایجاد کردند که از برنامه یادگیری ماشین برای گمانه‌زنی شهری که نمونه‌ها از آن گرفته شده بود تنها بر مبنای میکروب‌ها استفاده می‌کرد. جالب اینجاست که این مدل موسوم به "ماشین پشتیبانی بُردار" شهر محل این میکروب‌ها را با دقت 85 درصد حدس زد.

یافته‌های این تحقیق در مجله mSystems منتشر شده است.

/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *