ایران رتبه دوم خاورمیانه در حوزه طرحهای صنعتی/300 مورد تقاضای ثبت بین المللی توسط اتباع خارجی/ حمایت از اختراعات ایرانیان در کشورهای دیگر
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: در نیمه دوم سال 92 به معاهده بین المللی همکاری های ثبت اختراع ملحق شدیم که این همکاری ها از سال 92 شروع شده است.
وی گفت: در نیمه دوم سال 92 به معاهده بین المللی همکاری های ثبت اختراع ملحق شدیم که این همکاری ها از سال 92 شروع شده است.
وی با اشاره به میزان مراجعات در جهت ثبت اختراعات گفت: در سال 2015 ما مراجعات مستقیمی که از طرف مخترعین و مبتکرین کشور مراجعه کردند متعاقب این الحاقی که صورت گرفت در بخش ثبت بین المللی 71 مورد بوده که خود مخترعین مراجعه کردند و 7 مورد هم در سال 2016 بود که از امروز دیگر مراجعه مستقیم وجود ندارد. از سال 92 تا کنون 300 مورد تقاضای ثبت بین المللی از طریق اتباع خارجی و از طریق سازمان جهانی مالکیت معنوی به مرجع ملی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور واصل شده است.
این مسئول قضایی در خصوص فرآیند ثبت مالکیت های معنوی توضیح داد: در گذشته یک مخترع می توانست به مرجع ثبت اختراع کشور مراجعه کند و ثبت اختراع وی در داخل کشور مورد حمایت قرار میگرفت.اما اکنون با تقاضای صاحب حق اختراع در هر یک از کشورهایی که مدنظرش باشد اختراع یا ابتکار خود را اظهار میکند.مخترع یا مبتکر با ثبت بین المللی اختراع خود، در حقیقت این اختراع در همه کشورهایی که تعیین میکند مورد حمایت قرار می گیرد. مثلا اگر فردی تقاضای ثبت بین المللی اختراع خود را در کشورهای اروپایی کرد و اگر در هر یک از کشورهای اروپایی کپی برداری یا تعدی به آن حق صاحب اختراع بشود و نوآوریهای آن مورد تعرض قرار بگیرد از طریق بین المللی و از طریق سازمان ثبت اسناد قابل تعقیب است و مراجع حقوقی آن کشور مکلف هستند تعقیب کنند و حقوق مخترع را مورد حمایت قرار دهند. معنای این اقدام این است که یک اختراعی که در کشور دیگری به ثبت میرسد و تقاضای ثبت کند باید در ایران مورد حمایت قرار بگیرد تا مورد تجاوز قرار نگیرد و به نوعی یک عمل متقابل در بین کشورها است.
تویسرکانی در خصوص تعداد کشورهای عضو سازمان جهانی مالکیت معنوی گفت: در سازمان جهانی مالکیت معنوی بیش از 140 کشور عضویت دارند و تقریبا تمامی این کشورهای عضو کنوانسیون پاریس هستند و با الحاق به سازمان جهانی مالکیت معنوی امکان ثبت بینالمللی در آن کشورها وجود دارد.
معاون قوه قضاییه در پاسخ به هزینههای ثبت بین المللی اختراع گفت: با راه اندازی دفتر ثبت بین المللی اختراعات هزینهها به شدت کاهش مییابد. قبلا اگر یک مخترع میخواست اختراعش در هر کشوری مورد حمایت قرار بگیرد و کپی برداری نشود باید به آن کشور رفته و به مرجع ثبت مالکیت معنوی هر کشوری تقاضای ثبت ارائه می داد. یعنی باید به تک تک کشورها می رفت و تقاضای ثبت و حمایت از اختراع خود را می کرد.اما بعد از الحاق به سازمان جهانی مالکیت معنوی و از امروز فرد میتواند به مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت مراجعه کند و سازمان ثبت حسب این اظهار آن را فایل کرده و از طریق سازمان جهانی مالکیت معنوی ارتباطات و اقدامات ثبت را در همه کشورها انجام میدهد.
وی در رابطه با رتبه و وضعیت ایران در خصوص ثبت مالکیت های معنوی گفت: کشور ما خوشبختانه در سنوات اخیر به جهت رشد و توسعه ای که داشته است یک وضعیت بسیار ارزشمندی دارد. حسب ارزیابیهایی که در سال 2014 سازمان جهانی مالکیت معنوی ارائه داد ما ردیف دهم را از جهت سرعت رشد در سطح اختراعات داریم و نیز در طرح های صنعتی هم رتبه دوم خاورمیانه هستیم .
وی ادامه داد: خوشبختانه به لحاظ ساز و کارهایی که فراهم شده در جهت سرعت رشد و هم در حوزه ثبت بین المللی علائم تجاری و حوزه ثبت اختراعات و در رابطه با ثبت طرح های صنعتی و نیز ثبت نشانه های جغرافیایی ما یک وضعیت ویژه و خوبی را داریم و در خاورمیانه رتبه دوم را در سال گذشته داشتیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *