صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیشترین خسارت نصیب خوزستان شد/600 میلیارد تومان خسارت سیل و سرما زدگی

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰:۰۷
کد خبر: ۱۶۵۳۰۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: بیشترین خسارت سیل اخیر به استان خوزستان و از نظر محصول به محصولات زراعی مانند گندم، سبزی و صیفی وارد شد
به گزارش، در اقتصاد کنونی جهان اگر چه نظام بیمه کشاورزی و منابع طبیعی مسئولیت اصلی مدیریت ریسک در بخش کشاورزی، یا به سخن دیگر تولید غذا را به تنهایی بر عهده ندارد اما بدون تردید یکی از کارآمدترین ابزارها درزمینه مدیریت ریسک به شمار می آید؛ به گونه‌ای که استمرار تولید را در این بخش مهم از اقتصاد جهان به ارمغان می آورد. 

در ایران نیز سه دهه از کنشگری بیمه کشاورزی در سپهر اقتصادی کشور می گذرد و اینک با پوشش بیمه ای برای 153 فعالیت در زیربخش های زراعت ، منابع طبیعی، دامپروری و باغبانی، نقش مهمی در استمرار تولید غذا ایفاء می نماید.

منابع مالی ورودی مورد نیاز این صندوق، حق بیمه است که از سوی دولت و بامشارکت تولیدکنندگان تامین می گردد و امکان پرداخت غرامت را در هنگام خسارت فراهم می سازد.
به تقریب از مجموع حق بیمه 820/10 هزار میلیارد ریالی بیش ازدو سوم از آن یعنی 472/7 میلیارد ریال سهم دولت و مابقی به مبلغ 348,3 میلیارد ریال سهم بیمه گذاران در حق بیمه بوده است . 

بدیهی است همانگونه که مشاهده می شود حق بیمه سهم دولت یا به عبارتی دیگر میزان مشارکت دولت نقش تعیین کننده‌ای در دوام و بقای سازوکار بیمه کشاورزی دارد . 

اما مهمترین نکته در چند وقت اخیر آسیب دیدگی هموطنان مناطق غرب و جنوب غرب کشور است، در حال حاضر هموطنان این مناطق دچار خسارت‌های بسیاری شده‌اند که حجم اعظم آن خسارات به باغات، محصولات کشاورزی و دام‌ها بوده است.

در رابطه با پرداخت خسارت به سیل زدگان، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، محمد‌ابراهیم حسن‌نژاد در گفتگو با میزان، اظهار کرد: صندوق بیمه کشاورزی تلاش دارد تا همواره محدوده تغییرات حق بیمه را متناسب با توان پرداخت بیمه گذاران و با کمترین افزایش ضمن نگاه ویژه حمایتی در محصولات اساسی و استراتژیک اعمال نماید، این در حالی است که سیاست این است که افزایش تعرفه‌های بیمه‌ای همراه و متناسب با افزایش تعهدات در هنگام خسارات باشد.
 
او ادامه داد: این صندوق تا اسفندماه سال 94 بیش از 7 هزار میلیارد ریال غرامت، پس از بررسی و ارزیابی کارشناسی  تعداد 854 هزار فقره پرونده به بیمه گذاران پرداخت کرده است که ترکیب این مبلغ عبارت است از قریب 300میلیارد تومان استقراض از منابع بانک کشاورزی تسویه گردد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین 200 میلیارد ازسوی دولت و 200 میلیارد تومان مابقی نیز سهم بیمه گذاران بوده اما واقعیت جالب توجه این است که اعتبار مندرج در لایحه بودجه برای صندوق بیمه کشاورزی، تنها مبلغ 100 میلیارد تومان است که با حجم گسترده و متنوع خسارات سالیانه در کشور تناسب ندارد.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه خسارت وارده در ابتدای سالجاری توسط اکیپ‌های تخصصی در حال ارزیابی است، یادآور شد: در حال حاضر حجم بیش از 300 میلیارد تومان غرامت مربوط به ماه‌های پایانی سال گذشته، در انتظار تامین منابع برای پرداخت به بیمه گذاران است که باید منابع لازم هر چه سریعتر در اختیار صندوق بیمه کشاورزی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: بهترین و نظام مندترین راهکار برای کمک‌های دولت به بخش کشاورزی، ابزار نظام مند بیمه است که امکان پیش بینی و مدیریت ریسک در بخش کشاورزی را آسان می‌کندو در حال حاضر این کمک منوط به ایفای تعهدات مالی دولت به نظام بیمه کشاورزی، درقالب پرداخت حق بیمه سهم دولت است که هم زمان با انعقاد قراردادهای بیمه از بیمه گذاران دریافت شده است.

حسن‌نژاد گفت: در حال حاضر که تبصره قانونی بهره گیری از همکاری شرکت‌های بیمه خارجی در مجلس تصویب شده، نظام بیمه کشاورزی ضمن استقبال از آن آمادگی دارد درزمینه علاقمندی‌های مشترک با این شرکت‌ها در جهت کمک به مدیریت ریسک در بخش کشاورزی ایران، تلاش مضاعف شود.
 
او افزود: بیمه ماهیان پرورشی در قفس با طیف متنوعی از عوامل خطر همچون طوفان، کشند قرمز، بیماری‌ها، لکه‌های نفتی و خفگی ناشی از عوامل قهری طبیعی از طریق صندوق بیمه کشاورزی آغاز شد.
وی در رابطه با سیل اخیر، گفت: امید است با تامین اعتبارات مورد نیاز غرامت بیمه گذاران به موقع پرداخت گردد. سیل و سرمازدگی ناشی از خساراتی را به کشاورزان وارد کرد میزان این خسارت به کشاورزان بیمه شده حدود 600 میلیارد تومان تخمین زده می‌شودکه درصورت اتمام ارزیابی‌های استانی و پرداخت حق بیمه از سوی دولت، قابل پرداخت به کشاورزان است.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، تصریح کرد: بیشترین خسارت به استان خوزستان و از نظر محصول به محصولات زراعی مانند گندم، سبزی و صیفی وارد شد همچنین استان‌های دیگری همچون کردستان، ایلام، کرمانشاه، قزوین، چهارمحال و بختیاری و ... از سیل خسارت دیده‌اند که مجموع این خسارات به 250 هزار هکتار می‌رسد.

وی با بیان اینکه خسارات وارد شده به کشاورزان ناشی از سیل و سرمازدگی به حدود 600 میلیارد تومان می‌رسد، افزود: در ارتباط با سرمازدگی نیز خساراتی به باغ‌های استان‌های زاگرسی مانند آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، کهکیلویه و بویر احمد، البرز، قزوین، فارس، اصفهان و... وارد شد که شامل حدود 86 هزار هکتار از باغ‌های این استان‌ها می‌شود.

او ادامه داد: بیشترین خسارت سرمازدگی در این بخش به محصولاتی مانند زردآلو، گوجه سبز، هلو، گردو و بادام وارد شده که در مرحله رویشی گل‌دهی بوده‌اند.

حسن‌نژاد در پایان گفت: سرمازدگی اخیر به باغ‌های زعفران نیز در استان خراسان رضوی و جنوبی خساراتی وارد کرده است که کارشناسان صندوق بیمه کشاورزی در حال ارزیابی آن‌ها به صورت دقیق و تفکیک‌شده هستند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *