صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ سود بانکی تعیین کننده میزان نقدینگی در بانک ها

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳:۵۹
کد خبر: ۱۶۵۲۶۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
با توجه به اینکه بخش اعظمی از منابع بانکی را سرمایه های خرد مردم تشکیل میدهد، با کاهش نرخ سود نمی‌توان انتظار داشت سرمایه‌گذاری در بانک ها برای مردم جذاب باشد.
به گزارش ، کاهش یا افزایش نرخ سود بانکی سال هاست انتقاد‌های جدی برای بانک مرکزی به همراه داشته است ولی هرساله با این چالش روبه رو هستیم با این که یک موضوع مهم در حرکت اقتصاد کشور است اما هنوز برنامه مشخصی ندارد.

با توجه به توافقنامه بانک ها مبنی بر کاهش سود بانکی که باید از اول اسفند 94 اجرا می‌شد هنوز تصمیمی برای کاهش سود بانکی گرفته نشده است، همچنین در جلسه شورای پول و اعتبار که اول اردیبهشت تشکیل شد اعلام شد به احتمال زیاد نرخ سود به گفته دولت کاهش پیدا کند.

سید مهدی صادق کارشناس اقتصادی در گفتگو با میزان، در پاسخ به این پرسش که آیا وضعیت اقتصادی خرد و کلان ما در حال حاضر این امکان را به بانک ها می‌دهد که سود بانکی از این عددی که که هست کمتر شود یا خیر، بیان کرد: کاهش سود به‌تنهایی دستاوردی ندارد غیر از این که باعث می‌شود منابع بانکی به سمت بازارهای موازی کشیده شود و به این دلیل که سرمایه های کوچک مردم در بازارهای موازی نیز نمیتواند برای سود دهی امنیت لازم را داشته باشد باعث ایجاد نابسامانی در وضعیت اقتصاد کشور می‌شود.

وی در ادامه افزود: باید تلاش شود سود سپرده ها تثبیت شود و سود تسهیلات کاهش پیدا کند تا مردم سرمایه های خود را از بانک ها خارج نکنند که این نیز چون برای بانک ها منافعی ندارد قابل اجرا نیست.

کارشناس اقتصادی در رابطه با بازارهای موازی و امنیت سپرده‌گذاری درآنها بیان کرد: مردم ما در بورس سررشته ندارند و چون سود دهی در این بازار به شاخص‌های مختلفی بستگی دارد که نیازمند مطالعه و تحقیق است، مردم زیاد تمایلی به این بازار نشان نمی‌دهند.

صادق در رابطه با سرمایه‌گذاری مردم در بازار طلا و مسکن نیز گفت‌‌‌: ممکن است کاهش نرخ سود باعث تلاطم بازار سکه و مسکن شود که این خود یک معضل بزرگ است و احتمال بروز آشفتگی و فساد را چند برابر می‌کند.

وی در ادامه بیان کرد: بانک ها می‌دانند که با کاهش نرخ سود ممکن است منابع مالی زیادی را از دست دهند اما با شرایط فعلی بانک ها و اندک نقدینگی موجود در بانک ها نه توان پرداخت سود سپرده ها را دارند و نه امکان ارائه تسهیلات، از طرفی با کاهش نرخ سود مردم برای پس گرفتن پول خود اقدام می‌کنند و ما شاهد یک آشفتگی در بازار خواهیم بود.

کارشناس اقتصادی گفت: عده‌ی زیادی از مردم با سود سپرده های بانکی امور زندگی خود را می‌گذرانند، دولت با سیاست های درست می‌تواند برای سرمایه های خرد مردم برنامه ریزی کند تا مردم با اطمینان خاطر بتوانند در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند.

صادق ادامه داد: بخش اعظمی از منابع بانکی را سپرده های خرد مردم تشکیل می‌دهد، با این حال می‌توان پیش‌بینی کرد امسال سرمایه گذاری در بانک ها جذابتی برای مردم نخواهد داشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در سال های گذشته سود تسهیلات نیز نسبت به سود سپرده گذاری کاهش داشته یا خیر، افزود: ظاهر قضیه حاکی از آن است که سود تسهیلات نیز کاهش داشته اما در عمل با ترفندهایی که از سوی بانک‌ها اجرا می‌شود می‌توان دید که نسبت آنها باهم یکی نیست و در این میان افرادی که با امید کاهش نرخ تسهیلات وام می‌گیرند در عمل هیچ کاهشی مشاهده نمی‌کنند.

کارشناس اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم دولت با برنامه های بلند مدت بتواند این مساله مهم را بررسی کند و ارزش پول ملی با کاهش نرخ سود از رقم فعلی کم‌تر نشود، دولت باید بداند عده‌ای از مردم چشمشان تنها به این سود های بانکی می‌باشد و منبع درآمدی ندارند، حداقل کار دولت ایجاد راههای سرمایه‌گذاری مطمئن برای این قشر است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *