صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باورهای غلط در مورد باتری گوشی‌های هوشمند و بررسی آن‌ها

۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۶۴۹۳۵
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
بی تردید طول عمر باتری و یا به عبارتی ساده تر مدت زمان نگهداری شارژ، به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای آنان برای انتخاب یک گوشی هوشمند محسوب می شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، قابلیتی که در طی یکی دو سال اخیر مورد توجه کمپانی های سازنده اسمارت فون ها قرار گرفته و همواره از آن به عنوان برگ برنده ای برای متمایز کردن محصولات خود در برابر سایر محصولات هم رده استفاده می کنند.

از این رو، گوشی هایی با گنجایش های باتری متفاوت تولید و روانه بازار شدند که هر کدام می توانند برای مدت زمانی خاص و بسته به نوع استفاده از آن ها، انرژی را به رگ های یک اسمارت فون تزریق کنند. اما این روزها، باورها و حرف و حدیث های زیادی در خصوص نحوه استفاده از این باتری ها در فضای مجازی و همچنین از زبان افرادی به ظاهر مطلع، شنیده می شود که متاسفانه هیچ پایه علمی ندارند و بر اساس باورهایی قدیمی شکل گرفته اند.

در ادامه قصد داریم تا به 6 مورد از آن ها که این روزها در میان کاربران شایع شده اشاره کنیم و درستی و نادرستی آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.

باور شماره یک: زدن گوشی به شارژ از شب تا صبح، برای باتری مضر است

"اوور شارژ" (شارژ بیش از حد) واژه ایست که اغلب از زبان آن هایی شنیده می شود که خریداران را از انجام چنین کاری منع می کنند. باور عمومی این است که وقتی گوشی شما برای مدت طولانی به شارژر وصل باشد، باتری پس از رسیدن به شارژ حداکثری یعنی 100 درصد، کم کم تحلیل رفته و از ظرفیت نگهداری شارژ آن کاسته می شود. اما واقعیت چیز دیگریست. اگر باتری های لیتیوم یونی که چند سال پیش تولید می شدند برای مدت زمان طولانی شارژ می شدند، دمای آن ها به شدت افزایش یافته و همین امر تاثیرات منفی و سویی را در عملکرد آن ها داشت. در برخی موارد نیز، این کار منجر به ترکیدن باتری و به بار آوردن خسارات جانی و مالی می شد. اما در بسیاری از دستگاه های امروزی، باتری ها به گونه ای طراحی شده اند که از قابلیت مدیریت برق بالایی برخوردارند. به طوری که اگر تمام روز هم گوشی تان به برق وصل باشد، مشکلی برای آن بوجود نخواهد آمد. تنها زمانی این کار می تواند باعث نگرانی تان شود که همانند آن چه که اشاره کردیم، گوشی شما به یک باتری قدیمی مجهز شده باشد. همچنین، زدن گوشی به شارژ برای مدت زمان طولانی باعث می شود تا ظرفیت آن به یکباره تکمیل شود که این کار می تواند برای سلامت باتری بسیار مفید باشد.

باور شماره دو: باید قبل از زدن گوشی به شارژ، باتری آن کاملاً خالی شود

آن هایی که به این موضوع تاکید دارند، در واقع اطلاعاتی در خصوص باتری های لیتیوم یونی در اختیار ندارند. این باور در مورد باتری هایی صدق می کند که از نوع نیکل متال هیبرید باشند در حالی که بسیاری از گوشی های امروزی از نوع لیتیوم یونی هستند.

همانطور که اشاره کردیم، باتری های قدیمی نیکل متال هیبریدی به گونه ای طراحی شده اند که اگر قبل از خالی شدن کامل شارژ، به برق وصل شوند حداکثر ظرفیت ذخیره سازی آن ها کاهش می یابد. اما در باتری های لیتیوم یونی، ماجرا فرق می کند و طراحی آن ها به گونه ایست که می توانند این شرایط را هوشمندانه مدیریت کنند. به عنوان مثال، اگر 60 درصد از شارژ باتری گوشی باقی مانده باشد و شما آن را به شارژ بزنید، باتری آن را به منزله یک چرخه کامل شارژ محاسبه نمی کند. البته نباید فراموش کرد که ظرفیت باتری های لیتیوم یونی با هر چرخه شارژ، کاهش پیدا می کند اما این تاثیر، آن قدری نیست که بتواند نگرانی را برای کاربران بوجود آورد چرا که بسیاری از باتری گوشی های هوشمند، 80 درصد از ظرفیت اولیه خود را طی چند سال اولیه حفظ می کنند.

باور شماره سه: همیشه از شارژرهای اصلی و متعلق به برند گوشی خود استفاده کنید

در واقع، این باور بیشتر برای تبلیغات و فروش هرچه بیشتر محصولات در ذهن مردم نهادینه شده است. شاید برای شما نیز پیش آمده است که وقتی یک گوشی جدید می خرید، فروشنده و یا افرادی به ظاهر مطلع در مورد گوشی های هوشمند، به شما توصیه می کنند که همیشه از شارژر اصلی کمپانی سازنده گوشی برای شارژ استفاده کنید. همانطور که اشاره کردیم، آن ها به فکر سلامت گوشی شما نیستند و تنها به دنبال فروش قطعات و محصولات جانبی گوشی های خود هستند. بنابراین، می توانید بدون نگرانی در این خصوص، از شارژرهای سایر برندها نیز استفاده کنید. البته استثنائاتی نیز در این بین وجود دارد، بویژه کابل های USB نوع C و برخی شارژرهایی که هیچ نام و نشانی ندارند و در شمار جنس های بنجل جای می گیرند.

باور شماره چهار: هرگز با گوشی در حال شارژ، کار نکنید

این عبارت بیشتر از زبان آن هایی شنیده می شود که ادعا می کنند کار کردن با گوشی های در حال شارژ، می توان منجر به ترکیدن باتری گوشی و یا برق گرفتگی شود. البته اظهارات آن ها ناشی از اطلاعات و گزارش های ترکیدگی باتری و سوختگی هاییست که در طی یکی دو سال اخیر برای کاربران به وجود آمده و همین امر آن ها را نسبت به این موضوع حساس کرده است. اما خوشبختانه کارشناسان این حوزه، هیچ گونه خطری را برای کار کردن با گوشی در حین شارژ، نمی بینند.

 باور شماره پنج: از برنامه های مخصوی برای بستن اپ های اضافی کنید

بهتر است دیگر به این دروغ گوش ندهید و از پخش شدن آن در بین سایر کاربران گوشی های هوشمند جلوگیری کنید. برنامه هایی که برای بستن اپلیکیشن های اضافی در بک گراند طراحی می شوند، نه تنها تاثیری در بهبود عملکرد باتری ندارند، بلکه ممکن است کار را نیز خراب تر کنند. این باور غلط، به سال 2009 برمی گردد که برنامه های این چنینی، منجر به عملکرد بهتر گوشی های تحت پلتفرم اندروید می شد. اما رفته رفته، اندروید توسعه یافت و به سیستم عاملی هوشمند تبدیل شد که می توانست به خودی خود، از پس حل چنین مشکلاتی برآید. در نسخه های جدید این پلتفرم، دیگر نیازی به استفاده از اپلیکیشن هایی که این روزها تعداد آن ها کم هم نیست، نخواهد بود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید میزان انرژی که توسط باتری برای بستن این برنامه های اضافی موجود در بک گراند استفاده می شود، بسیار بیشتر از نادیده گرفتن آن هاست. همچنین، نمایشگر گوشی یکی دیگر از بخش هاییست که همانند خوره، شارژ باتری را می بلعد و اگر شما گاه و بی گاه و حتی برای چند ثانیه هم که شده، آن را برای امری غیر ضروری یعنی بستن برنامه های اضافی روشن کنید، باید منتظر خالی شدن سریع باتری خود باشید.

باور شماره شش: غیرفعال کردن بلوتوث و GSP، طول عمر باتری را افزایش می دهد

این باور نیز همانند مواردی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، به ظاهر درست می آید و بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند، آن را به یکدیگر توصیه می کنند. اما حقیقت این است که سرویس هایی همچون بلوتوث و موقعیت یاب، برخلاف تصور همگان، دیگر تاثیری چندانی در افزایش مدت زمان نگهداری شارژ باتری ندارند. اگرچه غیرفعال کردن تمامی این سرویس ها و یا قراردادن گوشی در حالت پرواز، بر کاهش مصرف انرژی موثرند اما این تاثیر آن قدری نیست که اگر برای مدت زمان کوتاهی فعال باشند، شارژ اضافی چند ساعته را برای گوشی تان به ارمغان آورند. بنابراین، می توانید بدون نگرانی در این خصوص، این سرویس ها را در حالت فعال نگه دارید و مطمئن باشید که گوشی های امروزی به گونه ای طراحی شده اند که می توانند چنین وضعیتی را مدیریت و از مصرف بی دلیل باتری جلوگیری کنند.


/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: تک شات


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *