صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بهبود تراز تجاری محصولات كشاورزی به منفی 3.4 میلیارد دلار

۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷:۱۸
کد خبر: ۱۶۴۸۰۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی گفت:‌ تراز تجاری محصولات كشاورزی از منفی 8.1 میلیارد دلار در سال 1392 به منفی 3.4 میلیارد دلار در سال 1394 بهبود یافته است.
به گزارش گروه اقتصاد، حجتی امروز یكشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همكاری میان سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت جهاد كشاورزی افزود: تغییر تراز تجاری كشور به معنای افزایش تولید داخل، كاهش واردات و همچنین افزایش صادرات و حضور در بازارهای جهانی است.
وی ادامه داد: البته حدود 20 تا 30 درصد از این تغییر تراز تجاری ناشی از كاهش قیمت های جهانی است.

وزیرجهادكشاورزی گفت: یكی از نگرانی های تاریخی كه در ارتباط با محصولات كشاورزی همواره وجود داشته در مورد افزودنی ها و مسائل مرتبط با كود و سم بود كه در این دولت تلاش زیادی شده كه این مسائل ساماندهی و برای آن ها انضباط خاصی ایجاد شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در این مراسم اظهار امیدواری كرد در آینده محصولات كشاورزی، شناسنامه دار شوند.

حجتی گفت، با شناسنامه دار كردن محصولات كشاورزی مشخص می شود هر محصول در چه باغ یا مزرعه و یا دامداری تولید شده است كه این امر به كنترل محصولات كشاورزی كمك می كند.
وزیر جهاد كشاورزی افزود: در ارتباط با محصولات ارگانیك این اقدام اجرایی شده است و در برنامه داریم دیگر محصولات تولیدی را نیز شناسنامه دار كنیم.

نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این نشست گفت: بر اساس تفاهم انجام شده میان دو دستگاه مقرر شده است از ظرفیت های وزارت جهاد كشاورزی و سازمان ملی استاندارد ایران در زمینه ارتقای استاندارد مواد غذایی استفاده شود كه شامل استفاده از آزمایشگاه های دوطرف و همچنین به كارگیری از ظرفیت كلینیك های گیاه پزشكی است.

به گزارش ایرنا، به منظور توسعه استاندارد سازی محصولات كشاورزی، فرآورده های دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل، نهاده های كشاورزی، خوراك دام و طیور و آبزیان و همچنین ماشین الات و ابزار كشاورزی، كود، سموم و آفت كش ها و در راستای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بویژه بند 24 (افزایش كوشش استاندارد برای كلیه محصولات داخلی و ترویج آن) تفاهم نامه ای بین جهاد كشاورزی و سازمان ملی استاندارد ایران امضا شد.

تهیه پیش نویس و تدوین استانداردهای ملی، مشاركت در تدوین استانداردهای بین المللی، برگزاری دوره های آموزشی و تخصصی مورد نیاز و مرتبط، توسعه آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده برای پایش و كنترل كیفیت بهینه، بررسی و تایید صلاحیت آزمایشگاه های معرفی شده از طرف وزارت جهاد كشاورزی و همچنین ترویج فرهنگ استاندارد در سطح ملی از موضوع های مطرح شده در این تفاهمنامه است.

تعیین اولویت موضوع های پیشنهادی وزارت جهاد كشاورزی برای تدوین و یا تجدید نظر استانداردهای ملی، همكاری با وزارت جهاد كشاورزی به منظور تعیین اولویت در واگذاری تهیه پیش نویس استانداردهای ملی در زمینه های مرتبط، ارائه فهرست استانداردهای ملی تدوین شده یا در دست تدوین مرتبط با حوزه كشاورزی، بررسی و تایید صلاحیت آزمایشگاه های وزارت جهاد كشاورزی بعنوان آزمایشگاه همكار و یا مرجع ،بخشی از تعهدات سازمان ملی استاندارد در این تفاهم نامه است.

همچنین، مشاركت در تدوین و بازنگری استانداردهای ملی و بین المللی در زمینه های مرتبط با فعالیت های كشاورزی، بررسی، مطالعه و راه اندازی گروه، بخش یا دفتر تدوین به منظور تدوین استانداردها، بهره گیری از آزمایشگاه ها و شركت های بازرسی تایید صلاحیت شده جهت نمونه برداری و آزمون و همچنین اصلاح دستورالعمل و آیین نامه های اجرایی در حوزه جهاد كشاروزی و ارائه آن ها به سازمان استاندارد به منظور بررسی و در صورت لازم تبدیل به استاندارد ملی كشور از جمله تعهدات وزارت جهاد كشاورزی در این تفاهمنامه است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *