صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختراع در داخل، تولید در خارج/ چرا کسی از مخترعان ایرانی حمایت نمی کند

۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵:۲۲
کد خبر: ۱۶۳۶۵۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
تولید برق از صدای داخل بزرگراهها،تولیدات صنایع الکترونیکی نظامی، تولید هواپیمای بدون سرنشین با مصرف کود گیاهی تنها برخی از اختراعات این جوانان مرز و بوم است. اختراعاتی که در کشور با یک سکه از آنها قدردانی و به بایگانی می روند اما در خارج کشور در کمترین زمان به تولید انبوه می رسند. تولیداتی که با چند برابر قیمت از یک فکر ایرانی تولید و به اسم کشوری خارجی وارد کشور می شود.
به گزارش  خبرنگار گروه جامعه ،بی شک شنیدن نام ایرانی ها در صدر نهادهای پژوهشی و شرکت های بزرگ صنعتی دنیا مایه افتخار برای همه هموطنان است. اما وقتی دقیق تر به این موضوع فکر می کنیم متوجه می شویم که بسیاری از این افراد،جوانان زیر 36 سال هستند. افرادی که  هنوز که هنوز است به وطنشان عشق می ورزند اما به دلیل کج سلیقگی برخی مدیران اجرایی مجبور به مهاجرت شده اند. موضوعی که با وجود تذکرات مکرر مقام معظم رهبری، باعث شد تا ایشان بار دیگر و این بار در میان مردم بر لزوم حمایت از اختراعات داخلی جوانان تاکید کنند.

اختراعات باور نکردنی جوانان ایرانی 

شاید باورش برای شما سخت باشد که یک دانشجوی 30 ساله ایرانی به راحتی می تواند از صدای موجود در بزرگراهها برق تولید کند. معید دهقان پور یک جوان 30 ساله ای است که علاقه فراوان به رشته برق و فیزیک دارد. او تاکنون 28 اختراع در حوزه های صنعتی و نظامی تولید کرده است. اختراعاتی که بسیاری از آنها  را اگر در اخبار بشنویم باورمان نمی شود که یک ایرانی آنها را تولید کرده باشد. 

این جوان مخترح می گوید: اختراع کردن شاید بعد از چندین بار شکست و سختی به نتیجه برسد و دیگر به یک کار آسان تبدیل شود اما موضوع مهم حمایت از آن اختراع برای رسیدن به تولید انبوه است. متاسفانه برخی از افراد که در این زمینه می توانند جوانان را کمک کنند حاضر به این کار نیستند و فکر می کنند اگر جنس را تولید شده وارد کشور کنند ریسک آن  کمتر است. آنها نمی خواهند هزینه ریسک برای تولید  صنعتی یک اختراع و فکر  را بدهند. 

دهقان پور تاکید کرد: من خودم برخی اختراعاتم را با حمایت بخش خصوصی توانستنم به مرحله تولید محدود برسانم در صورتی که اگر حمایت های مسئولان افزایش یابد جوانان بیشتری ترغیب به تولید می شوند. برخی اختراعات من تولید برق از سر و صدای داخل بزرگراهها،تولید چراغ ال. ای.دی با کمترین توان مصرفی و دستگاه جداکننده نفت از شن و گل و لای هنگام استخراج است.  
 
بازار فروش اختراعات نداریم

علمداری یکی دیگر از مخترعان جوان کشورمان که دست از اختراع کشیده است، می گوید: موضوع مهمی که باعث می شود جوانان از اختراع دست بکشند این است که روش ثبت اختراع در ایران و قانون آن دچار مشکل است. ممکن است من یک اختراع را انجام دهم و در آن از پلاستیک استفاده کنم و آن را ثبت کنم، اما چندی بعد یک سودجو مدعی می شود من این کالا را با رزین ساخته ام و به اسم تکمیل اختراع آن را به نام خود می کند. 

این جوان مخترع ادامه داد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد بازار فروش اختراع است. متاسفانه در ایران نه دولت و نه شرکت های بزرگ حاضر به خرید اختراع و تولیدش نیستند. برای فروش اختراع و به تولید صنعتی رسیدن بایدسرمایه گذاری شود اما به جز تعداد محدودی شرکت خصوصی نه دولت و نه شرکت های بزرگ حاضر به سرمایه گذاری روی این اختراعات نیستند. 

به گفته این جوان، همین مشکلات باعث می شود که ایرانیان فقط اختراع داشته باشند و هیچکدام به مرحله تولید نرسد. وقتی یک جوان هرچه می سازد نتیجه ای نمی گیرد مطمئن باشید که دل زده شده و دیگر سراغ تحقیق،پژوهش و تولید نمی رود.

خرید اختراعات ایرانی ها در بازار های جهانی

دانش آموز سوم دبیرستان بود که هواپیمای بدون سرنشین با سوخت بهینه را ساخت. خودش می گوید در ایران در جشنواره طرحم مقام آورد و یک سکه بهار آزادی به من جایزه دادند. بعد از آن طرحش را در نمایشگاه اختراعات هانداک آلمان ارائه کرد که توجه یک شرکت انگلیسی به آن جلب شد. دانش اموز خمینی شهری طرح هواپیمای بدون سرنشین با سوخت بهینه را 200 میلیون تومان به یک شرکت انگلیسی فروخت. طرح او به گونه ای بود که هواپیمای بدون سرنشین با سوخت گیاهی  حاصل از کود گیاهی پرواز می کرد. 

این دانش آموز گفت: مخترعان فقط حمایت مالی و روحی می خواهند. چرا صندوق پشتوانه حمایت از مخترعان وجود ندارد. من طرحم را 200 میلیون تومان فروختم در حالیکه اینجا فقط یک سکه طلا به من دادند. تمام پول  فروش طرح را خرج ساخت آن و کمک به بیماران کلیوی کردم. اگر فقط و فقط از ما حمایت می کردند باور کنید بسیاری از تولیدات را در کشور خود نگه می داشتیم و مجبور به فروش اختراعات خود به خارج از کشور نمی شدیم. 

به گزارش میزان، براساس گفته بسیاری از این مخترعان که اختراعات آنها تحولات عظیمی را در صنایع و مسائل نظامی ایجاد کرده است، تنها کمبود آنها حمایت از سوی دولت است. حمایتی که می تواند در سال " اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل " باعث کاهش وابستگی کشور به خارج شود.

بسیاری از اختراعات و فکر جوانان کشور خودمان در سایه بی توجهی مسئولان اجرایی،به خارج از کشور رفته و به صورت کالا و جند برابر قیمت تمام شده به کشور باز می گردد. به نظر می رسد حمایت از چند مخترع و تولید کالاهای آنها در داخل بتواند بسیاری از نیازهای کشور را تامین کند.   
 



نظرات بینندگان
مقدم
|
|
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
با سلام و عرض ادب
لطفا اگر کسی رو می‌شناسید که مخترع هستن و صاحب ایده و طرح هستنند به ما معرفی کنید. ما در پی حمایت از جوانان نخبه و گمنام هستیم و هر نوع حمایت از ایده های آنان با حضور تمام وقت خودشون انجام خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *