صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پول بدهید تا کارنامه بگیرید/ آموزش و پرورش: نگه داشتن کارنامه برای گرفتن پول خلاف است

۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۴:۲۴
کد خبر: ۱۶۳۶۰۴
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
همزمان با نزدیک شدن به فصل امتحانات زمزمه کمک اولیا به مدارس شنیده می شود. زمزمه ای که در پس آن گرو نگه داشتن کارنامه برای کمک اجباری دیده می شود. از هم اکنون برخی مدارس به اولیا اعلام کردند که شرط دادن کارنامه، کمک به مدرسه است.
به گزارش گروه جامعه ،برای اولین بار زمزمه گرو نگه داشتن کارنامه برای کمک اجباری به مدارس در سال 88 شنیده شد. برخی مدارس دولتی که با کسری بودجه روبرو شده بودند از والدین خواستند به مدرسه کمک کنند. مدیران این مدارس وقتی با جواب قاطع نه اولیا دانش آموزان روبرو شدند به فکر گرو کشی افتادند و به والدین اعلام کردند در صورتی که پولی به مدرسه کمک نکنید یا هزینه کلاس های فوق برنامه را ندهید،از کارنامه فرزندتان خبری نیست. 

بسیاری از مدیران با این حربه موفق به دریافت پول شدند اما همزمان با رسانه ای شدن موضوع مسئولان وقت آموزش و پرورش واکنش نشان دادند و اینکار را ممنوع اعلام کردند. 

حال با گذشت هفت سال از آغاز این رویه نادرست بازهم بسیاری از مدیران مدارس به ویژه در تهران اعلام کرده اند که دریافت کارنامه با کمک اجباری به مدرسه میسر است. 

یکی از والدین که فرزندش در کلاس سوم دبستان مشغول تحصیل است، می گوید: پسرم در مدرسه دولتی درس می خواند.تا به حال 150 هزار تومان کمک به مدرسه از من دریافت شده است. چند روز قبل پسرم به خانه آمد و ادعا کرد مسئولان مدرسه گفته اند باید بازهم خانواده ها به مدرسه کمک کنند. نمی دانم چرا مدارس دولتی اینگونه اداره می شوند. من که وضع مالی بدی ندارم و کمک می کنم اما کسی که ندارد چه گناهی کرده است. آیا به دلیل فقر بچه اش باید ترک تحصیل کند. 

والدین کمک نکنند آموزش با مشکل روبرو می شود
یکی از مدیران مدارس شرق تهران در مورد چرایی اینکار می گوید: مدرسه خرج دارد و بودجه دولتی نیز جوابگوی همه هزینه ها نیست. هر مدرسه ای یک هزینه جاری ماهیانه دارد که باید تامین شود. اگر این هزینه ها با کمک مردم و خیران تامین نشود مطمئن باشید آموزش در کشور دچار مشکلاتی می شود. 

مدیر مدرسه پسرانه اضافه کرد: ما مجبور هستیم برای تامین هزینه های جاری از والدین درخواست کمک کنیم. اگر آنها به کمک ما نیایند که دچار مشکلات زیادی می شویم.

گرفتن وجه اضافی ممنوع

در همین حال لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه گرفتن هرگونه وجه و گرو کشی کارنامه ممنوع است،گفت: گرفتن هرگونه وجه اضافی از دانش آموزان در مدارس دولتی ممنوع است و هیچ مدیری حق گرفتن پول از دانش آموزان را ندارد. هرپدر یا مادری  اگر دلش خواست می تواند اختیاری به مدرسه کمک کند. 
 
وی در مورد اینکه برخی پول ها به اسم کلاس های فوق برنامه گرفته می شود، با رد این موضوع گفت: مدرسه باید کلاس های فوق برنامه را به صورت اختیاری برگزار کند.هر فردی به اختیار خودش می تواند در این کلاس ها شرکت و هزینه آن را پرداخت کند. هیچ مسئولی نباید به زور دانش آموزان را با گرفتن هزینه مجبور به حضور در کلاس فوق برنامه کند. 

گرو کشی کارنامه نداریم/ برخورد می کنیم
با نزدیک شدن دوباره به ایام امتحانات و پایان سال تحصیلی برخی مدارس در تهران اینبار نیز واگذاری کارنامه را منوط به پرداخت کمک به مدرسه کرده اند. کمکی که در ظاهر اختیاری است اما اگر زیر 100 هزار تومان باشد مدیر و مسئولان مدرسه از دادن کارنامه خودداری کرده و تنها شرط اطلاع از وضعیت تحصیلی و دادن کارنامه را کمک به مدرسه اعلام می کنند.
 
مسعود ثقفی سخنگوی سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با رد این موضوع و لزوم اعلام  این موارد به بازرسی آموزش و پروش گفت: هرگونه گرو کشی برای دادن کارنامه یا ثبت نام سال بعد به بهانه کمک به مدرسه و دریافت کمک های مردمی ممنوع است. اگر مسئولی در هر مدرسه ای از این روش استفاده کند، مرتکب تخلف شده است. 

وی در پاسخ به این سوال که هر سال مسئولان آموزش و پرورش این سخنان را می گویند و مدیران کار خود را می کنند، گفت: اگر خانواده ای چنین تخلفی را مشاهده کرد می تواند با بازرسی آموزش و پرورش تماس بگیرد تا بازرس به مدرسه اعزام شود. در صورت تائید گزارش با متخلف برخورد می شود. 

به گزارش میزان، با این وجود باید باز هم منتظر ماند و دید آیا مدیران بازهم به بهانه کمک به مدرسه می توانند از والدین پول دریافت کنند یا اینکه آموزش و پروش با تخلفات قاطعانه برخورد می کند. 
انتهای پیام/
 
 



نظرات بینندگان
رحمت
|
|
۲۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
مدارس مجبورتان می کنند پول بدهی . پول وده پول زور وده
ناشناس
|
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
سلام امروز برای دریافت کارنامه به مدرسه رفتم از من 20 هزار تومان بابت پول تمبر گرفتن آیا همچنین چیزی وجود دارد
مرضیه فلاح
|
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
سلام خداقوت امروزبرای دریافت کارنامه دخترم به مدرسه رفتم وبه من گفته اند انجمن مدرسه توافق کردن که هربچه ای ماهی ۲۰ هزارتومن به مدرسه کمک کند. باوجود آنلاین بودن کلاس درس بازهم پول راگرفتن اگرفرض کنیم مدرسه ای ۳۰۰ دانش آموز داشه باشد یکسال تحصیلی که ۹ ماه است ازما والدین ماهی ۲۰هزارتومن بگیرن میشود ۱۸۰هزارتومن ولی می گویند ۲۰۰ هزارتومن خوب ۳۰۰×۲۰۰میشود ۶۰میلیون تومن یک مدرسه دولتی باکلاسهای آنلاین چگونه سالی ۶۰ میلیون فقط ازوالدین میگیرد .باید کاری کرد.شاید به نظرماهی ۲۰ تومن پولی نباشد امادرتعداد زیاد کاری بزرگ انجام میدهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *