صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش موثر مستندسازی اراضی در پیشگیری از زمین خواری

۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸:۲۳
کد خبر: ۱۶۳۱۹۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
تویسرکانی گفت: مستند سازی اراضی امری بسیار مهم است که به توسعه ثبت در کشور کمک می کند و ماده 9 قانون جامع در این خصوص است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، احمد تویسرکانی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حاشیه همایش مستند سازی اراضی و فرودگاه های کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: براساس ماده 9 همه دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه موظف هستند اسناد و نقشه ها و اطلاعات اراضی که مال نهاد و سازمان آنها است و یا در اختیار آنهاست تهیه کنند و این ضروری است برای اینکه اسناد حاکمیتی و دولتی صادر شود.

وی افزود: موضوع مستندسازی اراضی از موضوعاتی مثل زمین خواری و یا تعدی به منابع طبیعی جلوگیری می‌کند.

رئیس سازمان ثبت اسناد  و املاک کشور ادامه داد: سازمان ثبت در سال 95 همه مقدمات و زمینه ها را برای اجرای این ماده فراهم کرده است. استدعا داریم که تمامی نهادها اراضی را که در اختیارشان است را مستند سازی کنند که بتوانیم با تهیه اسناد حاکمیتی و دولتی در همه عرصه های کشور مثل جزایر ، رودخانه ها ، فرودگاه ها و موقوفات و سازمان های نظامی زمینه نفوذ تعدی گران را کم کنیم.

وی همچنین درباره اینکه کدام نهادها و یا سازمان ها همکاری بهتری دارند گفت: بسیاری از دستگاه ها و نهادها به صورت مذاکرات و مکاتبات تعاملاتی داشته اند و قدم هایی دراین زمینه برداشته شده است اما سازمان اوقاف در زمینه مستند سازی اراضی مربوط به خود کارهای بزرگی انجام داده است و همچنین شرکت فرودگاه های کشور و وزارت راه و شهرسازی هم در حال همکاری و انجام مستندسازی هستند.

تویسرکانی بیان داشت: از همه نهادها انتظار داریم 145 میلیون هکتار از 165 میلیون هکتار کل کشور را با مشارکت و تلاش بتوانیم به طور کامل مستند سازی کنیم.

وی در رابطه با تعویض سندهای دفترچه ای قدیمی به سند کاداستر در تمامی استان ها، گفت: به بخش های مربوطه تکلیف کرده ایم که تعویض سندهای دفترچه ای قدیمی را به کاداستر حداکثر ظرف مدت یک هفته انجام دهند و نیز تبدیل اسناد کاداستر به کاداستر را نهایتا دو روزه ای انجام دهند.

تویسرکانی تصریح کرد: یکی از گلایه های مردم به این بود که روند تعویض اسناد طولانی است که ما موظف کردیم نهایتا این عمل ظرف یک هفته انجام شود.

وی درباره هزینه های تعویض این اسناد چقدر است گفت: درحال حاضر هزینه 50 هزار تومان و برای تعویض اسناد اخذ می گردد و به خزانه دولت واریز می شود که با توجه به بودجه امسال افزایش تعرفه احتمالا نداریم.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *