صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اصول مجادله عادلانه چیست؟

۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۵:۱۱
کد خبر: ۱۶۳۰۹۰
بحث، مجادله و اختلاف نظر در تمامی رابطه ها وجود دارد و کاملا طبیعی است و یکی از نشانه‌های رشد فردی محسوب می شود. بنابراین بهتر است طرفین رابطه، روش مجادله عادلانه را بیاموزند تا بتوانند صمیمیت بیشتری با یکدیگر برقرار کرده و مشکلات را حل نمایند. به عبارتی روشی که می‌جنگید بسیار مهم‌تر است از چیزی که به خاطر آن می‌جنگید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در مجادله ناعادلانه، مشکل حل نخواهد شد بلکه رفتار‌های منفی بروز خواهند کرد. از این رو پا پس کشیدن، سکوت کردن، اجتناب، فاصله گرفتن، اهمیت ندادن، شکست قول‌ها و دشمنی کردن از موارد مجادله ناعادلانه به شمار می‌رود.

در اصل، فرد نا‌آگاه به حل مسئله از این روش‌ها به عنوان سیستم دفاعی خود استفاده می‌کند. در مجادله ناعادلانه مشکل حل نخواهد شد بلکه احساس منفی بروز خواهد کرد. احساسات منفی چون نادیده گرفتن، خشم، آسیب دیدگی، غیر مفید بودن، ناخواسته بودن، مهم نبودن، کوچک شدن و بی‌پناهی در این گونه مواقع سراغ فرد می‌آید. این احساس باعث می‌شوند فرد از صمیمت، رابطه و حتی از خود دور شده و بیگانه شود که در ادامه به صورت روانی دچار انکار می‌شود.

هنگامی که مجادله‌ای بین افراد رخ می‌دهد توصیه می‌شود از کلمات و جمله‌های آسیب زننده در رابطه استفاده نکنند. جمله‌هایی مانند من جدا می‌شوم و یا ترکت خواهم کرد نیز در رابطه باعث تخریب عواطف می‌شود. برخی افراد در ارتباط با فرد مقابل در مجادله و بحث از اینکه با این فرد ارتباطی را آغاز کرده‌اند شکایت می‌کنند که این مسئله نیز باعث آسیب به ارتباط می‌شود.

یکی از روش‌های مجادله عادلانه این است که زمان مجادله و بحث نباید بیشتر از ۱۵ دقیقه باشد و این روش‌ها را باید با شریک زندگی خود در میان گذاشته و تمرین کنید.

یکی دیگر از روش‌های موثر بحث کردن روی موضوعی است که رخ داده زیرا نباید مشکلات گذشته را در بحث جدید دخالت داد. همچنین فقط و فقط شما دو نفر بایستی مشکل و یا موضوع را بحث کنید از دیگران نخواهید که وارد بحث شوند. گذشته‌ها را نباید پیش کشید و باید در خصوص موضوع فعلی بحث کرد. کاملا باید به حرف‌های یکدیگر گوش کنید و حرف همدیگر را هرگز قطع نکنید.

یکی دیگر از روش‌های اصولی این است که در بحث به دنبال متهم کردن نباشید و فقط به حل مشکل فکر کنید. جنگیدن برای پیروز شدن، رابطه را مخدوش می‌کند و هرگز به فکر تنبیه شدن نباشید و برای ترمیم رابطه با هم گفتگو کنید.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: آستان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *