بشار جعفری: ریاض، آنكارا و دوحه مانع پیشرفت مذاكرات صلح سوریه هستند
رئیس گروه مذاكره دولت سوریه با مخالفان، با بیان اینكه طرف های مقابل در تصمیم گیری مستقل نیستند، گفت: ریاض، آنكارا و دوحه مانع پیشرفت مذاكرات هستند.
به گزارش گروه بین الملل ، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بشار جعفری در واكنش به تلاش گروه های مخالف برای تعلیق مذاكرات افزود: طرف های مقابل در تصمیم های سیاسی خود مستقل نبوده و از خارج هدایت می شوند.
وی كشورهای عربستان، تركیه و قطر را محور و مانع اصلی تاثیرگذاری بر روند مذاكرات نام برد.
رئیس گروه مذاكره دولت سوریه با مخالفان افزود: این سه كشور نمی خواهند كه خونریزی ها در سوریه با راه حل سیاسی متوقف شود، بنابراین تمام سعی خود را برای به شكست كشاندن مذاكرات سوری – سوری می كنند.
جعفری گفت: عربستان و همپیمانانش از پیشرفت های میدانی ارتش سوریه در مبارزه با تروریسم ناراضی هستند.
وی با بیان اینكه آینده بشار اسد محل مناقشه نیست، افزود: هیات اعزامی دولت سوریه در مذاكرات در جهت توافق بر سر یك حكومت گسترده به ریاست بشار اسد تلاش می كند.
جعفری گفت: با توجه به قانون اساسی سوریه، دولت دارای صلاحیت های اجرایی بالایی است و رئیس جمهور این كشور در راس دستگاه اجرایی كشور قرار دارد و صلاحیت گسترده ای برای تصمیم گیری دارد.
وی با رد دخالت های خارجی افزود: دولت سوریه خواهان یك توافق سوری – سوری بدون دخالت كشورهای عربستان، تركیه، قطر، فرانسه، آمریكا و انگلیس است و ما در آینده یك دولت وحدت ملی متشكل از نماینده هایی از دولت فعلی و نمایندگانی از گروه های مخالف و مستقل تشكیل خواهیم داد و خواهان حضور جناح های مخالف در دولت وحدت ملی هستیم.
برخی از گروه های مخالف سوریه مورد حمایت عربستان از حضور رسمی در مذاكرات امتناع كرده و خواستار تعلیق مذاكرات تا اطلاع بعدی شدند.
استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه چهارشنبه گذشته مذاكرات بسیار فشرده و دشوار غیرمستقم بین هیات اعزامی دولت سوریه و مخالفان این كشور را در ژنو برگزار كرد.
این دور از مذاكرات عمدتا بر بحث در خصوص انتقال سیاسی در سوریه تمركز دارد، اما با توجه به اختلاف موضع دو طرف درخصوص آینده بشار اسد با مشكل روبه رو شده و احتمال تعلیق آن وجود دارد.
گروه مخالفان سوریه خواهان تشكیل یك هیات انتقالی با دو نماینده از دولت و مخالفان سوریه مشروط به بركناری بشار اسد قبل از شروع دوره انتقالی است. درحالی كه دولت سوریه بر این موضع پافشاری دارد كه آینده بشار اسد موضوع مناقشه نیست و این موضوع به وسیله صندوق های رای و نظر مردم مشخص خواهد شد و پیشنهاد حكومتی با طیف های گسترده را مطرح كرده است.
استفان دی میستورا پیشنهاد ماندن بشار اسد با اختیارات محدود و تعیین سه معاون برای او از سوی مخالفان كه اختیارات اسد به آنها منتقل شود را مطرح كرده، اما مخالفان سوریه آن را به كل رد كردند.
دی میستورا روز دوشنبه پس از دو روز توقف مذاكرات با هیات اعزامی دولت سوریه به ریاست بشار الجعقری و عصر آن روز با هیات علی مخالفان دیدار كرد.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *