صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش مردان زمانی که پدر می‌شوند؟

۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲:۴۱
کد خبر: ۱۶۲۷۲۱
پدر شدن موهبتی است که به هر مردی اهدا می‌شود. برخی مردها از‌‌ همان ابتدای شنیدن خبر بارداری همسرشان، نقش پدری خود را ایفا می‌کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، مرد‌ها واکنش‌های متفاوتی نسبت به بارداری همسرشان دارند. برخی از آنان بارداری همسرشان را علی رغم برنامه ریزی نشده بودن آن به راحتی می‌پذیرند و برخی هنگام شنیدن خبر بارداری همسرشان با وجود برنامه ریزی‌های قبلی، شوک زده می‌شوند. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که همه واکنشی یکسان به این ماجرا نشان بدهند. چه بسا بسیاری از پدر‌ها حتی با وجود پذیرش بارداری در هنگام تولد فرزندشان دچار شوک شده و نمی‌دانند که چگونه نقش پدری خود را ایفا کنند و برعکس.

به هر ترتیب در این دوران اینگونه انتظار می‌رود که مرد‌ها هیجانات متفاوتی را تجربه کنند و پس از مدتی سردرگمی بالاخره به نقش پدری خود فکر کنند. علاوه بر این همه فکر می‌کنند در دوران بارداری تنها مادر است که اصلی ترین نقش را در رشد و پرورش کودک ایفا می‌کند اما هیچگاه نباید از نقش پدر در این راستا غافل شد.

عده‌ای از پدر‌ها در سه ماهه نخست بارداری از همسرشان می‌خواهند، موضوع بارداری را علنی نکرده تا آزمایش‌های سه ماهه نخست به خوبی طی شود و آن‌ها از صحت و سلامت کودکشان مطمئن شوند. برخی نیز تا سه ماهه دوم این موضوع را پنهان نگه می‌دارند. گرچه به نظر می‌رسد که این پدران خیلی نگران هستند اما همسرشان ممکن است فکر کند که شوهرش از بارداری او خوشحال نیست و از این رو دچار افسردگی دوره بارداری شود. اما قبل از هر چیز می‌بایست با او صحبت کرده و او را مطمئن سازید که شما در این دوران «مشتاق اما محتاط» هستید ولی در این زمینه زیاده روی نکنید.

شما می‌توانید با خواندن و اطلاعات گرفتن از کتب و سایت‌های معتبر از دوران باردرای همسرتان لذت زیادی ببرید. اما یادتان باشد که مطالعه کردن به تنهایی کافی نیست و می‌بایست موضوع را با افراد با تجربه و دوستانتان در میان گذاشته و از تجربیان آنان بهرمند شوید. صحبت کردن با یک مشاور نیز بسیار کمک کننده است.

انتظارات همسرتان از شما

تا حدودی شرایط زندگیتان در این دوران تغییر می‌کند. همسرتان بر حسب شرایط هورمونی و بارداری‌اش نیازمند حمایت‌های عاطفی شما است. خیلی از پدر‌ها فکر کی کنند که می‌بایست برای پدر شدنشان با کارهایی خارق العاده و خرید لوازم کودک و غیره آماده شوند. اما این‌ها به تنهایی کافی نیست. در دوران بار داری مرد می‌بایست از طریق حمایت روانی مادر برای کودک خود پدری کند. یکی از کارهایی که می‌بایست پدر در این دوران انجام دهد اینکه میان زمان های حضور در محل کار و بودن در خانه و کمک به همسرش تعادل برقرار کند و زمان مناسب و به اندازه‌ای را در خانه باشد.

دیگر حمایت‌های روانی که یک پدر می‌تواند داشته باشد اینکه شرایط و جو مثبتی را در خانه برقرار سازد. شما ممکن است شاهد و اکنش‌های متفاوتی از همسر باردارتان باشید. بطور مثال ممکن است احساس کنید همسرتان در ابتدای بارداری مثل قبل علاقه‌ای به شما ندارد و او تبدیل به یک آدم جدیدی شده است. باید بگوییم که او در این روز‌ها شما را پس نمی‌زند در حقیقت او با رفتار‌هایش به شما علامت می‌دهد که نیاز زیادی به یک رابطه اطمینان بخش جدی دارد تا به وظیفه مادری‌اش پردازد. بنابراین صحبت کردن با خود او در این راستا که چه کار می‌توانید برایش انجام دهید کمک کننده است.

بسیاری از مواقع شما ممکن است به خاطر این تغییر در روابط احساس حسادت کرده و پرخاشگری کنید یا دست به خشونت بزنید اما این رفتار‌ها هم برای مادر و هم کودک مضر است. چون این رفتار‌ها استرس مادر و سطح کورتیزول خون او را بالا برده که در ‌‌نهایت این ماده از طریق جفت به کودک انتقال می‌یابد و این مسئله به نوع خود خطر زایمان زودرس و وزن پایین تولد و تاخیر رشدی جنین را بالا می‌برد.

بر ترس‌های خود غلبه کنید

 حتی بسیاری از پدرهایی که مشتاق به بارداری همسرشان هستند باز هم نگرانی‌هایی دارند. که‌گاه خودشان نیز جوابی برای حل آن‌ها ندارند و بدین گونه به مرور زمان از اشتیاق پدر شدن آن‌ها کاسته می‌شود. نگرانی‌هایی که اغلب پدر‌ها دارند شامل؛

آیا در آینده شرایط زندگی اکنونم ادامه خواهد داشت (زمان آزاد، انعطاف پذیری، آزادی)

آیا من زمان کافی برای گذران با دوستانم پیدا خواهم کرد؟

آیا دوباره خواب راحت خواهم داشت؟

آیا این پایان رابطه خوش و لذت بخش من است؟

آیا من پول کافی برای برای بزرگ کردن یک بچه دارم؟

آیا من اطلاعات کافی برای بزرگ کردن یک بچه دارم؟
 
آیا من به خوبی می‌توانم نقش پدری خود را ایفا کنم؟

چه می‌شود اگر کودکم بدنیا بیاید و مرا دوست نداشته باشد؟

شاید این پرسش‌ها دغدغه فکری شما نیز بوده و شما پاسخی برای آن نداشته باشید و یا حتی به پاسخ‌های منفی و ناامید کننده رسیده باشید. اما نگرانی را کنار بگذارید و خود را در مواجه با این پرسش‌ها قرار دهید. شما بهتر است به شبکه اجتماعی از دوستان و پدران با تجربه بپیوندید و دغدغه‌های خود را با آنان در میان بگذارید. آن‌ها به شما کمک خواهند کرد تا زیبایی‌های مسیر پدر شدن را نیز راحت‌تر درک کنید.

در کل پدر شدن موهبتی است که به هر مردی اهدا می‌شود. برخی پدر‌ها از‌‌ همان ابتدای شنیدن خبر بارداری همسرشان نقش پدری خود را ایفا می‌کنند و برخی دیگر برای کنار آمدن با این پدیده نیازمند وقت و حمایت‌های عاطفی بیشتری هستند. شوک بدنبال شنیدن خبر بارداری همسر کاملاً طبیعی است و همسرانی که با این واکنش روبرو می‌شوند نیاز دارند تا پرسش‌های ذهنی و دغدغه‌های خود را با درمیان گذاشتن با دوستان و آشنایان و افراد با تجربه و متخصص ساده سازی کنند. هرچند تجربه هیجان‌های مختلف در این دوره کاملا طبیعی است اما پدر، برای سلامت هر چه بیشتر خانواده‌اش می‌بایست آرامش روانی مادر را فراهم کند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: آستان


نظرات بینندگان
دپرسم
|
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
امروز خبر بارداریمو ب شوهرم دادم.اصلا براش مهم نبود درحالیکه من تو اسمونا پرواز میکردم.بدجور خورد تو ذوقم
سارا
|
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
اين مردان همش تو فكر خواب و بيرون رفتن با دوستاشون هستن حتي وقتي ميخواهند پدر شوند
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *