صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کتابی که در مسائل جزایی "افغانستان" بی‌نظیر است

۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰:۰۱
کد خبر: ۱۶۲۰۳۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
کتاب اصول محاکمات جزایی افغانستان نوشته "غلام حیدر علامه" زمستان سال 1394 با همت نشر واژه چاپ و در 25 فروردین‌ماه رونمایی، نقد و بررسی شد.
 به گزارش سرویس بین الملل کتاب "اصول محاکمات جزایی افغانستان" نوشته "غلام حیدر علامه" زمستان سال 1394 با همت "نشر واژه" چاپ و در 25 فروردین‌ماه رونمایی، نقد و بررسی شد.
 
افغانستان کشوری که حدود 40 سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و تاکنون به ثبات کامل نرسیده به همین دلیل در ابعاد مختلف با مشکلات متعدد و چند وجهی مواجه است که یکی از آن نبود اطلاعات کافی شهروندان با قوانین نافذ این کشور به شمار می‌رود.
 
افزایش مجرمین همزمان با افزایش جرم‌انگاری‌ها است که خود باید موارد و عمل‌کردهای جرمی جرم‌انگاری شده و با شیوه عام‌فهم در کُتب تدوین یابد تا زمینه آگاهی شهروندان از انواع جرایم و مجازات‌ها بوجود آید.
 
همزمان با چاپ کُتب در این خصوص، زمینه آموزش درست دانشجویان رشته‌های جرم‌شناسی و حقوق از این موضوعات مساعد می‌شود که کتاب «اصول محاکمات جزایی افغانستان» در همین راستا چاپ و نشر شده است.
 
"اصول محاکمات جزایی" رشته‌ای از علم حقوق است که زمینه تطبیق عدالت در ادارات عدلی و قضایی همچون پلیس، دادستانی و دادگاه‌ها را فراهم می‌کند و یا به عبارت دیگر، اصول محاکمات جزایی ابزار گرانبها و ارزشمند و بازوی توانمند برای حقوق جزای متنی به منظور اجرایی شدن اساسات رشته حقوق بویژه حقوق جزا در مرحله عمل به شمار می‌رود.
 
کتاب «اصول محاکمات جزایی افغانستان» در حالی در بازار کتاب افغانستان وارد می‌شود که با وجود پیشرفت‌های چشم‌گیر در علم حقوق در این کشور، اما کمتر کتابی یافت می‌شود که این موضوع را در پرتو آخرین نظریات حقوقی موجود در دنیا، تحلیل و تفسیر کرده و قوانین را بر اساس آن تدقیق و تفسیر کرده باشد.
 
این کتاب در 3 بخش تدوین یافته که بخش اول آن را "کلیات"، بخش دوم آن «کشف، تحقیق و تعقیب مجرم» و بخش سوم آن را "دادرسی جرم" شامل می‌شود.
 
در بخش اول کتاب "اصول محاکمات جزایی افغانستان" کلیات اصول محاکمات جزایی، نظام‌های محاکمات جزایی و دعوای عمومی و ویژگی‌های بررسی شده و در بخش دوم نویسنده موضوعات پلیس و کشف جرم، دادستانی و تحقیق و تعقیب جرم را مورد بررسی قرار داده است.
 
نویسنده این کتاب در بخش سوم و آخر دادگاه‌ها و قضاوت جرم و همچنین دادگاه‌ها و انواع دادگاه‌ها را ارزیابی کرده است.
 
کتاب "اصول محاکمات جزایی افغانستان" که حاصل چندین ساله تلاش و زحمت «غلام حیدر علامه» است در آن سعی شده تا اصول‌ها، قوانین و مقررات حاکم بر دادگاه‌های افغانستان به صورت واضح تبیین شود.
 
نبود اصول کامل در مراجع عدلی و قضایی در افغانستان یکی از بزرگترین خلاهای موجود در این کشور بشمار می‌رود، روی همین منظور نویسنده در این کتاب تلاش ورزیده تا این خلا را به صورت علمی آن پُر کند.
 
این کتاب در حقیقت یکی از نیازهای مبرم جامعه کنونی بویژه دانشجویان رشته‌های جرم‌شناسی، حقوق و حقوق جزا است، زیرا این اثر چگونگی اجرایی شدن قوانین جزایی در افغانستان را به صورت درست و کامل تبیین می‌کند.
 
کتاب اصول محاکمات جزایی افغانستان نیز مانند اکثر کُتب دیگر خالی از اشکالات نیست و این کتاب بیشتر اشکالات نوشتاری و ویراستاری را شامل می‌شود و همچنین تمام مباحت تحت عنوان موضوع کتاب در آن بررسی نشده است.
 
اما مولف این کتاب معتقد است که در "اصول محاکمات جزایی افغانستان" نوآوری‌هایی نیز صورت گرفته که از آن جمله می‌توان به "تدابیر احتیاطی" اشاره کرد.
 
کتاب اصول محاکمات جزایی افغانستان اثر "غلام‌حیدر علامه" توسط انتشارات دانشگاه "ابن سینا" و توسط "نشر واژه" در 307 صفحه چاپ شده و به قیمت 300 افغانی در بازار عرضه شده است.
 
این اثر توسط "هادی مروج" طراحی و صفحه آرایی شده که در زمستان سال 1394 چاپ و روز (چهارشنبه) 25 فروردین‌ماه در "تالار اجتماعات" دانشگاه ابن‌سینا با حضور مقامات دولتی، شخصیت‌های علمی و ادبی، دانشمندان و دانشجویان رونمایی و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *