صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساز و کار صادرات در کشور وجود ندارد/ بهره وری اولویت اول دربخش کشاورزی

۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳:۰۱
کد خبر: ۱۶۱۷۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از نبود ساز و کار صادراتی درکشور گفت: متأسفانه هنوز نتوانسته ایم با یارانه صادراتی از تولید کنندگان و صادر کنندگان دربخش کشاورزی حمایت کنیم.
 به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز در یازدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی حضور یافت و مشکلات بخش خصوصی را در بخش کشاورزی شنید.

وی با اشاره به اینکه در وزارت جهاد کشاورزی به دنبال صادرات برخی محصولات نیستیم، گفت: برخی اقلام کشاورزی مانند سیب زمینی و هندوانه به دلیل مصرف آب بالا برای تولید صادرات آنها دردسرهای اقتصادی ندارد و ما دربرخی اوقات به ناچار وارد این بخش می شویم وهدف ما تنها حمایت است وگرنه مصلحت کشور تولید سیب زمینی و صادرات خام آن نیست البته ما از صادرات این محصول به صورت فرآوری شده حمایت می کنیم.

وزیر جهاد در ادامه به مازاد ظرفیت تولید مرغ درکشور اشاره کرد وگفت: ظرفیت تولید مرغ در کشور بیش از تقاضا است و متأسفانه درحمایت از صادرات مرغ مانند سایر محصولات علی رغم تمام پیگیری ها نتوانستیم کاری انجام دهیم وامیدواریم درسال جدید این مشکل حل شود.

وی تأکید کرد: مرغ و لبنیات دربخش صادرات باید مورد حمایت جدی قرار بگیرد البته ما تمام سعی خود را کرده ایم که قیمت تمام شده تولید مرغ کاهش بیاید و تولید کنندگان بیش از این متضرر نشوند.

حجتی بااشاره به صادرات تخم مرغ گفت: سال گذشته صادرات تخم مرغ درکشور رکوردزد و بیش از 70 هزار تن تخم مرغ از کشورصادر شد واین درحالی است که در بخش مرغ ما ظرفیت بالقوه صادرات 500 هزارتن را در سال داریم.

وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از اینکه درکشور ساز و کار صادراتی وجود ندارد، گفت: متأسفانه دربخش واردات این ساز وکار بسیار زیاد است و ما هنوز نتوانسته ایم با یارانه صادراتی از صادرکنندگان حمایت کنیم.

وی به بحث شکر نیز اشاره کرد وگفت: ورود موقت شکر به کشور آزاد است اما به طور کلی نیاز ما به شکر سالانه 300 الی 400 هزار تن شکر است واین درحالی است که در سال 85 ، شش میلیون تن چغندر درک شور تولید شد و درکنار آن 2.5 میلیون تن شکرنیز به کشور وارد شد در حالی که نیاز کشور بسیار کمتراز این رقم بود.

حجتی به بحث گندم نیز اشاره کردوگفت: باید این نکته نیز مورد توجه قرار بگیرد که چرا کشوری مانند عراق که سالانه 1.5 میلیون تن آرد وارد می کند این آرد را از ایران تهیه نمی کند و آرد مورد نیاز خود را از ترکیه تهیه می کند.

وی تصریح کرد: امیدواریم در سال جدید تراز تولید و مصرف دربحث گندم صفر شود و واردات گندم نیز مشروط به صادرات آرد شده است و ما با ورود موقت گندم و شکر و تبدیل آن به سایر محصولات و صادرات آن مشکلی نداریم و ما با ورود کالا به کشور و رسوب آن به شدت برخورد می کنیم.
وزیر جهاد تصریح کرد: سال گذشته 4 میلیون و 100هزارتن ثبت سفارش گندم انجام شد و تنها سه میلیون تن گندم وارد شد.

وی به ممنوعیت واردات مرکبات به کشور نیز اشاره کرد و گفت: در ایران بیش از 4 میلیون تن مرکبات تولید می شود درحالی که رقم تولید مرکبات دردنیا 100 میلیون تن است و با این ارقام با توجه به اینکه 4 درصد تولید دنیا را درکشور داریم ما از واردات بی نیاز هستیم .

حجتی ادامه داد: در شرایطی که تسهیلاتی ایجاد می شد که مرکبات با قیمت های جهانی به شکرو وارد شود و همچنین مرکبات ما نیز با حمایت های درست ازکشور صادرشود می توانستیم ممنوعیت واردات را لغو کنیم اما درحال  حاضر تنها با ممنوعیت واردات می توانیم از تولید داخلی حمایت کنیم.

وی به بحث صادرات سیب نیز اشاره کرد و گفت: ما درسالهای گذشته 400 الی 500 هزار تن سیب صادر می کردیم و سال گذشته با افزایش تولید در این بخش مواجه شدیم به همین جهت واردات موز را مشروط به صادرات سیب با تعرفه پایین تر کردیم تا به این جهت از تولید داخلی حمایت شود.

حجتی در ادامه صحبت های خود با تأکید بر این که دولت یازدهم علی رغم تمام محدودیت های منابع توجه به منابع آب و خاک و چگونگی بهره وری را در اولویت های خود داشته گفت: اساس نگاه ما درتولید و کشاورزی افزایش بهره وری است.

حجتی در ادامه صحبتهای خود گفت: ما تمامی منابع خود مانند سهم خود از صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک کشاورزی را به بخش توسعه اختصاص داده ایم به عنوان مثال کشت نشایی در کشور در حال گسترش است و با این روش هم در زمان و هم در مصرف آب صرفه جویی می شود.

وی تاکید کرد: هیچ مسئولیتی در منابع و خط اعتباری در رابطه با تسهیلات تهیه ماشین آلات کشاورزی نداریم و 1200تا1300 میلیارد تومان در سال به این بخش اختصاص داده شده که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش صد در صدی را نشان می دهد.

حجتی ادامه داد: در بحث کشت چغندر قند با توجه به اینکه کشت این محصول بهاره است به سمت کشت پاییزه در حال توسعه هستیم تا مصرف آب را تا 70 درصد کاهش بدهیم.

وی ادامه داد: در طول این دو سال تولید چغندر قند 4/3 به 6/5 دهم افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: سیاست ما در رابطه با اینکه چه محصولی در کشور تولید شود مزیت نسبی آن محصول است و ما هیچ کشتی را نفی نمی کنیم و یکی از اولویت های ما کشت گیاهان دارویی به دلیل سهم بالای آنها در تجارت بین المللی است.

حجتی با اشاره به اینکه در سال گذشته کمترین نوسان را در قیمت نهاده ها شاهد بودیم گفت: روزی که دولت بر سر کار آمد قیمت ذرت 1250 تومان بود درحالی که قیمت ارز در آن زمان 1226 تومان بود و نیز ده ها کشتی هم در روی آب ها شناور بودند و امکان ترخیص آنها وجود نداشت اما امروز قیمت ذرت در بازار کمتر از 800تومان است درحالی که قیمت ارز 3هزار تومان است و اگر چه بخشی از این مربوط به کاهش قیمت جهانی است اما بخش دیگر مربوط به تسهیلات دولت و به سرانجام رسیدن مذاکرات است.

وی با اشاره به تراز تجاری کشور در بخش غذا و محصولات کشاورزی گفت: در سال 92 تراز 1/8 میلیارد دلار منفی بود در حالی که این رقم در سال 94 به 4/3 میلیارد دلار رسید.

به گزارش میزان در یازدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی از وزیر جهاد کشاورزی تجلیل شد چرا که به گفته جلال پور رئیس اتاق ایران از 440مجوز در وزارت جهات بیش از 300عدد از این مجوزها حذف شد و این موضوع موجب تسهیل در بخش کشاورزی و تولید شده است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *